Kaçýrdýðý penaltý Ýtalya'da gündem oldu ''Ciro ilk kez hata yaptý''
ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4-0'lýk Ajax yenilgisinin ardýndan evinde Eintracht Frankfurt'u konuk eden Beþiktaþ, 3-1'lik maðlubiyetle hayal kýrýklýðý yarattý.

Karþýlaþmaya hýzlý baþlayan Siyah-Beyazlý temsilcimiz, 19 ve 22. dakikalarda yediði gollerle 2-0 geriye düþtü. 27'de penaltý kazanan Kartal'da topun baþýna Ýtalyan golcü Ciro Immobile geçti fakat kaleci Santos gole izin vermedi.

Avrupa kupalarýnda 9. penaltýsýný kullanan Ýtalyan yýldýz, ilk kez kaçýrdý. Tüm kulvarlarda ise son 14 vuruþunda gol sevinci yaþayan Ciro, 15. penaltýsýndan yararlanamadý.

Oyuncu, ülkesinin basýnýnda da gündem oldu. Çizme'de Ciro için özetle þu ifadeler kullanýldý: "Ciro'nun büyüsü bozuldu. Ýki yýl sonra penaltý kaçýrdý. Arka arkaya 14 penaltý vuruþunda skoru deðiþtiren Immobile, Santos'u geçemedi. Kritik dakikada takýmýný ayaða kaldýrmayý baþaramadý. Immobile için kötü bir akþam geride kaldý; kaçýrýlan penaltý, sarý kart ve aðýr yenilgi. Lazio'nun eski golcüsü, galibiyeti alamadý. Ciro, penaltýdan ilk kez hata yaptý."

FRANKFURT TESTÝ GEÇTÝ

Alman basýný, Eintracht Frankfurt'un Beþiktaþ galibiyetini deðerlendirdi. Ýstanbul'dan 3-1'lik galibiyetle ayrýlan ekip için "Frankfurt, Beþiktaþ deplasmanýnda dayanýklýlýk testini geçti. Zor mücadelede kazandý. Kaleci Santos, kritik kurtarýþlarýyla takýmýn en iyi ismi oldu" denildi.

GEDSON'A MÜJDE

Portekiz Milli Takýmý Teknik Direktörü Roberto Martinez, Beþiktaþ'ýn yýldýz orta sahasý Gedson Fernandes hakkýnda konuþtu. Performansýyla beðeni toplayan oyuncu için "Gedson Fernandes için milli takým kapýsýnýn açýk olduðunu söyleyebilirim" dedi