Kanarya kadrosunu tamamladý! Ýþte Fenerbahçe'nin kýþ transfer dosyasý
ABONE OL

2023-2024 sezonu için 11 Ocak'ta baþlayan ve 9 Þubat gecesi sona eren 2. Transfer ve Tescil dönemi döneminde Fenerbahçe, kadrosuna önemli takviyeler yaptý. Yaz döneminde de Teknik Direktör Ýsmail Kartal'ýn listesinde yer alan Rade Krunic, 13 Ocak'ta Fenerbahçe ile sözleþme imzaladý. Bosna Hersekli futbolcunun transferi konusunda Ýtalyan ekibi Milan ile anlaþmaya varýlýrken, Krunic satýn alma opsiyonu ile birlikte kiralýk olarak takýma katýldý.

ÝTALYAN SAVUNMACI FENERBAHÇE'DE

Serie A'da Juventus formasýyla birçok imza atan, Ýtalya ile Avrupa þampiyonluðu bulunan Leonardo Bonucci, sezon sonuna kadar Fenerbahçe formasý giyecek. Sezon baþýnda Alman ekibi Union Berlin takýmýna transfer olan 36 yaþýndaki stoper, ocak ayýnda kendisini sarý-lacivertli renklere baðlayan imzayý attý. Ýtalyan futbolcu, takýmýn üst üste sakatlýk yaþadýðý stoper bölgesinde önemli bir takviye oldu.

ÇAÐLAR SÖYÜNCÜ HAMLESÝ

2016 yazýnda Altýnordu'dan Freiburg'a transfer olan ve daha sonrasýnda Leicester ve Atletico Madrid formalarý giyen Çaðlar Söyüncü, kiralýk olarak Fenerbahçe'ye geldi. Söyüncü, bu sezon Atletico formasýyla 9 maça çýkarken, sezonu sarý-lacivertli takýmda tamamlayacak. Fenerbahçe, Çaðlar'ýn transferi için Ýspanyol ekibi ile 2 milyon Euro kiralama bedeli karþýlýðýnda anlaþma saðladý.

2 sezon Fenerbahçe formasý giyen ve geçtiðimiz yaz Fatih Karagümrük'e transfer olan Serdar Dursun, ara transfer döneminin son gününde sarý-lacivertli takýma döndü. Teknik heyetin yerli forvet takviyesi doðrultusunda milli futbolcu ile sezon sonuna kadar kiralýk olarak transfer edildi.

GÝDEN FUTBOLCULAR

Yaz transfer döneminde oyuncu satýþýndan yaklaþýk 56 milyon Euro bedeli kasasýna koyan Fenerbahçe, en yüksek rakama bu transfer döneminde ulaþmýþtý. Sarý-lacivertliler, kýþ transfer döneminde ise 7 futbolcusunu kiraladý. Umut Nayir Pendikspor'a, Emre Mor Fatih Karagümrük'e, Bartuð Elmaz Sivasspor'a, Samet Akaydin Yunan ekibi Panathinaikos'a, Portekizli futbolcu Miguel Crespo Ýspanyol ekibi Rayo Vallecano'ya, Brezilyalý futbolcu Lincoln Henrique de ülkesinin RB Bragantino'ya, Tiago Çukur da 1. Lig ekibi Ümraniyespor'a kiralýk olarak gitti.

Sarý-lacivertli takýmla sözleþmesini fesheden 21 yaþýndaki Barýþ Sungur, Darýca Gençlerbirliði ile 1.5 yýllýk sözleþme imzaladý.