KAP açýklamasý geldi! Galatasaray'dan 2.77 milyar TL kâr
ABONE OL

Süper Lig devi Galatasaray'dan KAP açýklamasý geldi. Sarý kýrmýzýlý kulüpten yapýlan açýklamada, 01.06.2023 ile 31.05.2024 tarihleri arasýnda 2.77 Milyar TL kâr edildiði duyuruldu.

Öte yandan spor branþlarýndaki baþarýlarý özetleyen Galatasaray Baþkaný Dursun Özbek, þu ifadelerde bulundu:

"Sayýn Divan Baþkaným ve deðerli heyeti, deðerli divan kurulu üyeleri, saygýdeðer hanýmefendiler ve beyefendiler, hepinize saygýlarýmý ve selamlarýmý gönderiyorum. Bugün Ekim ayý Divan toplantýsýnda bir aradayýz. Geçtiðimiz hafta sonu lisemizde kulübümüzün 119. Kuruluþ yýl dönümünü kutladýk. Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaþlarýnýn kurduklarý hedefin izinde Galatasarayýmýzý daha iyi günlere taþýmak için çalýþmaya devam ediyoruz. Kuruluþ töreninde her zaman olduðu gibi kazandýðýmýz kupalarý sergiledik, baþarýlarýmýzla gurur duyduk. Þimdi siz deðerli üyelerimize bu baþarýlarýmýzdan biraz söz etmek istiyorum. 2023-2024 sezonunda 2026 sporcumuzla birlikte toplam 94 kupa ve 424 madalya kazandýk. Ben buradan bu büyük baþarýda pay sahibi olan sporcu kardeþlerimize, hocalarýna, kulüp personeline ve yöneticilerine teþekkür ediyorum. Bir teþekkür de özellikle amatör þubelerimizde ihtiyaç olduðunda destek vermekten çekinmeyen Galatasaraylýlara göndermek istiyorum. Deðerli arkadaþlar, yüzme þubemizde baþarý geleneðimizi geçtiðimiz sezon da tüm yaþ gruplarýnda devam ettirdik. Yüzücü kardeþlerimiz sadece madalyalarý toplamakla kalmadýlar 13 tane de Türkiye rekoru kýrdýlar. Bu yaz düzenlenen Olimpiyatlarda kulübümüzü 3 yüzücü kardeþimizle temsil ettik. Yeni kurduðumuz Otizm Yüzme þubemizde de katýldýðýmýz yarýþmalarda madalyalar kazanarak bu baþarý geleneðini devam ettiriyoruz.

Deðerli arkadaþlar, yelken þubemizde genç kardeþlerimiz kazandýklarý baþarýlarla hem geleceðe umutla bakmamýzý saðlýyor hem de bize yetiþtirici kulüp olmanýn gururunu yaþatýyor. Ecem Güzel kardeþimiz Tokyo Olimpiyatlarý'nýn ardýndan Paris Olimpiyatlarý'nda da ülkemizi temsil ederek bizlere önemli bir gurur yaþattý.

Sutopu þubemizde baþarýlý bir sezonu geride býraktýk. Erkek takýmýmýz LEN Challenger Cup'ta namaðlup þampiyon olarak ülkemize erkeklerde ilk Avrupa kupasýný kazandýrdý. Bunun yanýnda sezonu þampiyon olarak tamamladý ve 29. Lig kupasýný müzemize getirdi. Bu baþarýlarýn yanýnda alt yaþ kategorilerinde kazandýðýmýz þampiyonluklarla geleceðe dair güçlü bir mesaj veriyoruz.

Kürek þubemizde genç kardeþlerimiz bizi gururlandýrmaya devam ediyor. Deniz Küreði Þampiyonasý'nda ve Gençler Türkiye Þampiyonasý'nda kazandýðýmýz þampiyonluklar çok önemli ve deðerli baþarýlar. Bunun yanýnda Avrupa'da da önemli baþarýlar kazanan kardeþlerimizi kutluyorum.

Atletizmde tüm yaþ kategorilerinde sporcularýmýz yaklaþýk 100'e yakýn madalya kazandý. Milli takýmlar seviyesinde kulübümüzü temsil eden 10 sporcumuz var. Ben bu rakamýn önümüzdeki dönemde daha da artacaðýna inanýyorum ve onlara baþarýlar diliyorum.

Judoda 2 sporcu kardeþimiz kulübümüzü Olimpiyatlarda temsil ederek bizi gururlandýrdý. Bunun yanýnda birçok yerel ve uluslararasý yarýþmada önemli birincilikler kazanarak baþarýmýzý devam ettiriyoruz.

Esporda FIFA takýmýmýz Süper Lig'in ilk þampiyonu oldu. Kadýn PUBG Mobile takýmýmýzýn kazandýðý 3 Avrupa þampiyonluðuna 6 turnuva birinciliðini ekleyerek yoluna devam ediyor.

Briç þubemizde Kadýn Briç takýmýmýzýn baþta Avrupa þampiyonluðu olmak üzere son dönem önemli baþarýlarý var. Þubemizin katýlmýþ olduðu yarýþmalar ve yapmýþ olduðu masraflar sponsorlar vasýtasýyla karþýlanarak yoluna devam ediyor.

Satranç þubemizde hedefimiz satranç sporunu gençlere daha geniþ bir þekilde tanýþtýrmak amacýyla eðitimlerimizi devam ediyoruz. Yeni sezonda bu çalýþmalarýmýzý daha da artýrmayý planlýyoruz deðerli arkadaþlar.

Voleybol þubemizde geçtiðimiz sene olduðu gibi bir kupayla sezona baþladýk. Kadýn takýmýmýz Balkan þampiyonluðunu kazandý, erkek takýmýmýz geçtiðimiz sezonu dördüncü sýrada tamamladý bu sezon CEV Kupasý'nda mücadele edecek. Bu sezon voleybolda önemli hedefler koyduk, bunun için ilerliyoruz. Geçen hafta sonu kadýn takýmýmýzla VakýfBank'a karþý aldýðýmýz net galibiyetin de bu hedefin en önemli göstergesi olduðuna inanýyorum. Bunun yanýnda alt yaþ kategorilerinde kazandýðýmýz baþarýlar geleceðe dair umutlarýmýzý daha da artýrýyor.

Erkek basketbol takýmýmýz geçtiðimiz sezonu çeyrek finalde tamamladý. Bu sezon eski Abdi Ýpekçi Salonu'nda yani yeni Basketbol Geliþim Merkezi'nde maçlarýmýzý oynamaya baþladýk. Kadýn basketbol takýmýmýz, EuroCup'ta çeyrek final, ligde ise yarý final oynadý. Avrupa ve ligde önemli yerlere gelme hedeflerimiz devam ediyor.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takýmýmýz normal sezonu lider, play-off'u dördüncü olarak bitirdi. Bu sene burada güçlü takýmlara karþý önemli baþarýlar elde etmek istiyoruz.

Deðerli arkadaþlar, gelelim futbola. Genelde futbol denilince erkek takýmýmýzý konuþurdum. Bugün kadýn futbol takýmýmýzla söze baþlamak istiyorum. Çok önemli bir baþarý kazandýlar, yakýn zamanda kurulmuþ olan ligde geçen sezonu þampiyon olarak tamamladýlar. Bundan daha da önemlisi 3 eleme maçýný geçerek UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi'ne katýlma baþarýsýný da gösterdiler. Ülke tarihinde bir ilk olan bu baþarý için onlara buradan büyük bir teþekkür gönderiyorum. Dün akþam ligin favorilerinden Lyon'a karþý ilk maçlarýný oynadýlar, inanýyorum yine önemli baþarýlarla her sene üstüne koyarak Galatasaray'ý Kadýnlar Þampiyonlar Ligi'nde önemli bir konuma getirecekler.

Erkek futbol takýmýmýz hepinizin bildiði üzere son 2 sezonu þampiyon olarak tamamladý. Geçtiðimiz sezon bu þampiyonluk belki de uzun süre tekrarý olmayacak bir puan rekoruyla geldi. Bunun yanýnda Süper Kupa'yý da müzemize götürdük. Bu sezon hedefimiz Avrupa'da artýk özlediðimiz baþarýlara ulaþmak ve Türkiye'de 25. þampiyonluðu kazanýp gerçek beþinci yýldýzý formamýza takmak. Bunun için baþta Okan Hocamýz olmak üzere tüm ekibimize, yönetici arkadaþlarýmýzla hep birlikte çalýþýyoruz. Hiç kimse merak etmesin, Mayýslar bizimdir, yine bizim olacak deðerli arkadaþlar.

Deðerli hazýrun, size biraz önce ifade ettiðim gibi Galatasaray mücadele ettiði her branþta en iyisini yapmak için çalýþmaya devam etmektedir. Sizin desteðinizle ben daha da büyük baþarýlarýn çok yakýnda olduðuna inanýyorum. Son dönemde bizi yapmak istediklerimizden alýkoymaya çalýþan rakiplerimiz olduðunun farkýndayým. Ne olursa olsun biz ayný hedefle çalýþmaya ve size söz verdiklerimizi yapmaya devam edeceðiz. Ben kalbi Galatasaray ile atan herkesi bizim yanýmýzda olmaya ve Galatasaray için çalýþmaya davet ediyorum. Bu vesileyle cumartesi günü yapýlacak olan Mali Genel Kurulumuza tüm üyelerimizin katýlýmýný rica ediyorum. Hepinize sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum."