Kayserispor Baþkaný Ali Çamlý: Fenerbahçe maçýna galibiyet için çýkacaðýz
ABONE OL

Kayserispor Baþkaný Ali Çamlý, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasýnda deplasmanda oynayacaklarý Fenerbahçe maçýna galibiyet parolasýyla hazýrlandýklarýný söyledi.

Çamlý, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, sezonun kendileri için çok zor geçtiðini dile getirdi.

Lig sýralamasýnda daha yukarýda olmalarý gerektiðini aktaran Ali Çamlý, "Olanda hayýr vardýr. Bu seneyi böyle geçirdik. Bu seneyi aslýnda Kayserispor için sorunlarýný minimize edip, önümdeki yýllara çok daha iyi hedeflerle hazýrlanma yýlý olarak görebiliriz." dedi.

Kayserispor'un özellikle ekonomik sorunlarýný, kentin yöneticileri ve ileri gelenleriyle çözdüklerini vurgulayan Çamlý, þunlarý kaydetti:

"Burasý çok büyük bir camia, büyük bir þehir. Bu sorunlarýn üstesinden geldik. Kayserispor'un önümüzdeki yýllarda çok daha iyi noktalara taþýyabilecek plan ve programlarýn çalýþmasýna baþladýk. Bu sadece Kayserispor baþkaný olarak benim yapacaðým bir þey deðil. Yönetimimin, þehri yönetenlerin ve Kayserispor'a gönül vermiþ büyük taraftarýn ve Kayserili vatandaþlarýn ortak çabasý sonucunda büyük Kayserispor'u oluþturup, kamuoyunun seyrine sunmanýn gayreti içerisindeyiz. Kayserispor taraftarýnýn ve camiasýnýn tereddüt edeceði bir þey yok. Her þeyi þeffaf bir þekilde, kamuoyuyla paylaþarak yönetiyoruz. Burada kapalý hiçbir þey olmadý, olmayacak. Bizim yönetim anlayýþýmýz þeffaflýk ve açýklýktan ibaret. Ne varsa iyi ya da kötü, hepsini kamuoyuyla paylaþmak gerekiyor."

"GALÝBÝYET ÝÇÝN SAHAYA ÇIKACAÐIZ"

Kayserispor Kulübü Baþkaný Ali Çamlý, Süper Lig'de her puanýn çok önemli olduðu bir döneme gelindiðinin altýný çizerek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Fenerbahçe maçýnýn, geride kalan haftada oynadýðýmýz Karagümrük maçýndan bir farký yok. Türkiye'nin en güzide, þampiyonluðun en büyük adaylarýndan biri olan Fenerbahçe Kulübüne saygýmýz sonsuz. Bu ayrý bir þey ama biz galibiyet için sahaya çýkaðýz. Bu bir savaþ deðil, kavga deðil. Bu nihayetinde bir spor müsabakasý. Dünyada en çok ilgi gören spor dalý futbol olduðuna göre bunu seyredenlerin de keyif almasý lazým. O gün sahada insanlara, izleyenlere çok büyük keyif veren bir futbol olursa ben o zaman mutlu olacaðým. Hak edenin kazanacaðý bir müsabaka olsun ama ben takýmýma, teknik ekibime ve kulübüme güveniyorum. Ýnþallah iyi, keyifli bir maç olur ve oradan mutlulukla þehrimize döneriz."

Süper Lig'de kalan 3 maçlarýný da kazanmak istediklerini vurgulayan Çamlý, "3'te 3 yapmak istiyoruz. Çünkü benim kulübümün burada olmamasý lazýmdý. Asya ve Afrika Kupasý'na giden oyuncular, takýmýn bel kemiði diyebileceðimiz bir kaç oyuncunun sakatlýðý nedeniyle çok ciddi sýkýntýya girdik. Bu kadar sýkýntýdan dolayý biz buralardayýz. Ýnþallah sakat oyuncularýmýz kendini önümüzdeki yýla en iyi þekilde hazýrlayacak ve 10 numara iþler yapacaðýz." diye konuþtu.

"ASLAN GÝBÝ BÝR HOCAMIZ VAR"

Ali Çamlý, Kayserispor'un ligden düþme gibi bir sorununun olmadýðýný, gelecek yýlýn planlamasýný yapmaya baþladýklarýný dile getirdi.

Planlamada en önemli faktörün teknik direktör Burak Yýlmaz olduðuna dikkati çeken Çamlý, sözlerini þöyle tamamladý:

"2,5 yýl sözleþme yaptýðýmýz aslan gibi bir hocamýz var. Herkes eleþtirebilir, eksik arayabilir ama ben artýlarýna bakýyorum. Türk futbolunun yetiþtirmiþ olduðu en büyük deðerlerden biri. Dünyada Türk futbolunu temsil eden en önemli isim. Burak Yýlmaz'ýn buradan sonra dünyanýn en iyi yerlerinde Türkiye'yi temsil edeceðini düþünüyorum. Ýnþallah bir aksilik olmaz ve böyle devam ederiz. Ona güvendiðim için zaten 2,5 yýllýk sözleþme imzaladým. Lig bitmeden transfer konuþmanýn anlamý yok ama ben önceden tedbirini alan biriyim. O yüzden transfer çalýþmalarýmýz var. Ama þunun da çok iyi bilinmesi gerekiyor, Kayserispor'un israf edeceði bir kuruþu yok. Bundan sonra her þeyi ince eleyip, sýk dokuyup hayata geçireceðiz. Çünkü ekonomileri nedeniyle futbol kulüpleri yönetilemez duruma geldi. Bundan dolayý öyle uçup kaçýp, 50 transfer yapýp, 35'ini feshedip, kulübü 40-50 milyon avro borçlandýrýp, býrakýp gitmeyiz. Biz böyle bir politika kesinlikle izlemeyiz. Bizim görevimizi Anadolu kulübünün mütevazý bütçesi neyi kaldýrýyorsa o bütçe içerisinde en iyisini bulup, getirip bu kulübü ayakta tutmaktýr."