Kayserispor Baþkaný Ali Çamlý güven tazeledi
ABONE OL

Kayserispor'da gerçekleþtirilen olaðan genel kurulda mevcut baþkan Ali Çamlý yeniden güven tazeledi. Genel kurulda konuþan Baþkan Çamlý, "Kayserispor'un bileðini bükmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek" dedi.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da olaðan genel kurul yapýldý. Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleþen kurula, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükþehir Belediye Baþkaný Dr. Memduh Büyükkýlýç, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor, Kayseri Ticaret Odasý Baþkaný Ömer Gülsoy, Kayseri Ülkü Ocaklarý Baþkaný Halit Yaðmur, Kayserispor Kulüp Baþkaný Ali Çamlý, Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayýda taraftar katýldý.

Divan teþekkülü ve divana imza yetkisi verilmesinin ardýndan saygý duruþunda bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþlayan genel kurulda divan baþkanlýðýna Kayseri Büyükþehir Belediye Baþkaný Dr. Memduh Büyükkýlýç seçildi. Kayserispor Baþkaný Ali Çamlý ve yönetimi, mali ve idari yönden ibra edildi.

ÖZHASEKÝ: "KAYSERÝSPOR AYDINLIÐA ULAÞACAKTIR"

Yapýlan genel kurula yoðun programý nedeniyle katýlamayan ve telefon ile baðlanan Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, "Bugün yaptýðýmýz genel kurulumuzun gerek þehrimize gerekse Kayserispor'umuza hayýrlý olmasýný Allah'tan niyaz ediyorum. Yýllardýr emek veriyoruz. Kayserispor'a çok emek verenler var. Baþta Ali hocama teþekkür ederiz. Onun etrafýndan destekleyen birçok insan var. Baþta Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz, belediyelerimiz, Baki Ersoy Bey, sað olsunlar hiç yalnýz býrakmýyorlar. Ayrýca Valimizde en az bizim kadar Kayserili oldu. Geçen yýl Kayserispor'umuz kýl payý kurtardý. Bu yýl inþallah yeniden Süper Lig'de mücadele edecek. Bizler de onu güçlü tutmanýn yolunu arayacaðýz. Birlikte olmanýn bir bereketi var. Ayrýlýðýn olduðu, kavganýn olduðu, gürültünün olduðu yerlerde de rahmet olmaz, bereket olmaz. Emek veren arkadaþlarýmýza teþekkür ediyorum. Allah razý olsun. Ali hocam inþallah Kayserispor'u aydýnlýða ulaþtýracaktýr" diye konuþtu.

ÇÝÇEK: "ONLAR PES ETMEDÝLER"

Hiçbir zaman pes etmediklerini ve takýma sonuna kadar sahip çýktýklarýný belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Onlar pes etmediler. Kimler pes etmedi. Baþta Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanýmýz Mehmet Özhaseki Bey gerçekten hiçbir zaman yüzünü bile ekþitmedi. Her zaman fedakarca destek oldu. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Memduh Büyükkýlýç, ben bir kere 'artýk yeter' diyeceðini düþündüðüm günler oldu. Çünkü çok büyük destek veriyordu. Destek verse de vermese de eleþtirilecekti. Bazen Büyükþehir Belediyesi'ne 'Ýþin mi yok? Senin ne iþin var Kayserispor'la' dedikleri çok oldu. Ancak o 'ben Büyükþehir Belediye Baþkanýyken, bu þehrin takýmýnýn alt lige düþmesini, baþarýsýz olmasýný kaldýramam' dediði çok oldu bana. Gerçekten Büyükþehir Belediyesi'ne çok büyük teþekkür etmemiz lazým. Ben þahidim. Büyükþehir Belediyesi olmadan þehrin takýmý olmaz, o da onu yaptý. Benim Ali Çamlý Baþkana bir þeyler olacak diye korktuðum günler oldu. Çünkü vücudu yaralar içerisindeydi. Kalp krizi geçirecek diye korktuðum günler oldu. 39 derece ateþle kalkýp, 'Kayserispor'un borcunu nasýl öderim' diye çýrpýndýðý anlara þahitlik ettim. Bazen hak etmedikleri halde yöneticileriyle çok hakaret yediler. Ancak bu ekip pes etmedi" ifadelerini kullandý.

ÇAMLI: "BÝZ BU ÝÞE BAÞ KOYDUK"

Kayserispor'un bileðini bükmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceðini belirten Kayserispor Kulüp Baþkaný Ali Çamlý, "Kayserispor'u 825 milyon 108 bin TL, yani o gün ki kur karþýlýðý olan 43 milyon 420 bin Euro artý CAS'da devam eden dosyalarla birlikte 54 milyon Euro borçla devraldýk. Sadece devraldýðýmýzdaki borç miktarýnýn bugün itibariyle 662 milyon TL, sadece Berna Gözbaþý baþkanýn koymuþ olduðu temlikler ve mevcut yöneticilerinin alacaklarýdýr. Arkadaþlar benim bir kýsým alacaklarým var. Kulübün bir gün olur da kenarda parasý olursa o parayý isterim. Aksi takdirde anamýn ak sütü gibi helal olsun. Eðer biz bu Kayserispor'u yönetiyorsak, bunu da yapmamýz gerekiyor. Ben diðer yönetici arkadaþlar adýna da söylüyorum. Ben onlarýn hem yönetim kurulu baþkaným hem de aðabeyleriyim. Biz alacak peþinde asla olmayacaðýz. Berna baþkanýn tabi ki hakkýdýr. Alacaðý varsa talep edecektir. Ancak temlik konusu kulüp adýna çok sýkýntýlý bir konudur. Bundan dolayý ben buradan bir çaðrý yapmak istiyorum. Bu temlikle ilgili son bir kez daha iyice düþünüp, taþýnýp, bu Kayserispor'un geleceðiyle ilgili ortak ne yapýlabilirse yapýlmalýdýr. Bu alacaklarýn dýþýndaki Kayserispor'un borcunun net rakamý 317 milyon TL'dir. Hiç baþka yerlerden duymanýza gerek yok. Bunlarý iþin baþýndaki benden duyun. Kayserispor'un CAS'da yürüyen 3 tane dosyasý, 2 tanede TFF'de devam eden dosya var. Bunlarýn tamamýnýn inþallah altýndan kalkacaðýz. Bizim, bu þehrin, Kayserispor'un bileðini bükmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Biz bu iþe baþ koyduk" þeklinde konuþtu.

Ersoy: "Doðru iþler yapýldýðý müddetçe Kayserispor'u iyi noktaya taþýyacaðýz"

Doðru iþlerin yapýlmasý ile hep birlikte Kayserispor'u daha iyi noktalara taþýyacaklarýný belirten MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Birlik ve beraberliðin olduðu bir dönemi hep birlikte yaþýyoruz. Geriye sadece sportif baþarý kalýyor. Bunu da hep beraber elde etmemiz gerekiyor. Ali Çamlý baþkan geldiði günden bugüne bütün baþkanlarýn büyük problemlerle uðraþtýðý gibi çok büyük problemlerle uðraþtý ama bugüne kadar çok iyi geldi. Bundan sonra da inþallah Allah yardýmcýsý olsun. Onursal Baþkanýmýz Mehmet Özhaseki Bey'in söylediði gibi bizler her zaman onun yanýndayýz. Bununda böyle bilinmesini istiyorum. Doðru iþler yapýldýðý müddetçe de hep birlikte Kayserispor'u daha iyi noktalara taþýyacaðýmýzý düþünüyorum" dedi.

Baþkan Ali Çamlý'nýn yeni yönetim listesi þu þekilde:

"Nurettin Açýkalýn, Süleyman Akýn Ali Hýzar, Hasan Irmak, Rýza Erkut Yurdemi, Erol Çetin, Tufan Koç, Samet Koç, Yeþim Akpýnar, Emir Akpýnar

Denetim Kurulu asil üyeler: Rýfat Pehlivan, Adnan Bayram, Nihat Çaðýrman

Disiplin Kurulu asil üyeler: Oðuz Ortaköylüoðlu, Önder Onur Balkaya, Mustafa Toprak."