''Kendimize güvenirsek kazanýrýz'' Milli yýldýzlar, Avusturya maçý öncesi konuþtu
ABONE OL

A Milli Takým futbolcularý Salih Özcan ve Kenan Yýldýz, basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtladý.

"16 YIL SONRA..."

Turnuvanýn son 16 turundan itibaren baþladýðýný söyleyen Salih Özcan, "Güzel bir hikayeydi. Zor bir gruptu. Ýlk maçýn bizim için en zor maçlardan biri olduðunu düþünüyorduk. Galibiyetle baþladýk. Portekiz maçýnýn da zor olduðunu biliyorduk. Orada biraz hayal kýrýklýðý yaþadýk açýkçasý. Son maç, final maçý gibiydi. Çok þükür onu da yendik. 16 yýl sonra gruptan çýkmamýz çok güzeldi." ifadelerini kullandý.

SON 16 TURU DEÐERLENDÝRMESÝ

26 yaþýndaki futbolcu ayrýca son 16 turundaki rakibimiz Avusturya için, "Bizi iyi bir takým bekliyor, çok zor bir maç olacak. Son maçta onlara karþý kötü bir sonuç oldu. Onu unutmadýk. Avusturya takýmý oturmuþ bir takým. Ona göre analizlerimizi yapmalýyýz ve maça odaklanmalýyýz. Planýmýzý kurmamýz lazým. Kendimize güvenirsek inþallah o maçý da alýrýz. Maçtan maça bakýyorum. Avusturya var þimdi, gerçekten iyi bir takým. Öncelikle o maç ondan sonra devamý gelir. Kime karþý oynarsak onu konuþuruz. Þimdi Avusturya'ya karþý odaklanmamýz lazým." dedi.

HAKAN ÇALHANOÐLU...

Salih Özcan, gördüðü sarý kart dolayýsýyla cezalý duruma düþen Hakan Çalhanoðlu için ise þu sözleri kullandý:

"Hakan Çalhanoðlu kaptanýmýz ikinci sarý kartý gördü. O yüzden oynayamayacak. Bizim için çok önemli isimlerinden biri. Sahada kendini gösteriyor her zaman. Bizim için maalesef zor olacak onun olmamasý. Ýnþallah onun yerine kim oynarsa en iyi þekilde kendisini gösterecek ve takýma yardým edecek."

"ÝÇÝMDE BÝR YARA VAR"

Salih Özcan hazýrlýk maçýndaki maðlubiyet hakkýnda ise "Takýma çok güveniyorum. O kalite var bizde. Avusturya'ya karþý bir takýma karþý kalitemiz var. Açýkçasý içimde bir yara var. 6-1 gerçekten bayaðý bir iz býraktý. Ona göre de þimdiki maçta... Ýçimde bir hýrs var. Cevap vermek istiyorum herkese. Maça öyle girmemiz lazým." dedi.

KENAN YILDIZ: UMARIM BU ÞEKÝLDE DEVAM EDERÝZ

A Milli Takým'ýn genç yeteneði Kenan Yýldýz, uzun yýllar sonra gelen baþarýnýn altýný çizerek, "16 yýl sonra gruptan çýktýk, bu tabii ki mutluluk verici. Ýlk maçýmýzýn çok önemli olduðunu düþünüyorduk ve kazandýk. Ýkinci maçta elimizden geleni yapmamýza raðmen istediðimizi alamadýk. Üçüncü maçta galibiyetle birlikte çýktýk gruptan, umarým bu þekilde devam ederiz." dedi.

"AVUSTURYA ÇOK ÝYÝ BÝR TAKIM"

Son 16 turundaki rakibimiz Avusturya hakkýnda da konuþan Kenan, "Çok iyi bir takýma karþý oynayacaðýz. Bunu biliyoruz, hazýrlýk maçýnda da gördük. Burada da kendilerini gösterdiler. Ben kendimi deðil, takýmý düþünüyorum. Takýma en iyi þekilde yardýmcý olacaksam o þekilde performans göstermek istiyorum. Açýkçasý çok güzel bir his burada olmak. Çocukluk hayalimizi yaþýyoruz. Yaþadýðýmýz hisler çok güzel." ifadelerini kullandý.

"EN SON GRUPTAN ÇIKTIÐIMIZDA..."

A Milli Takým'ýn gruptan çýktýðý son zamana deðinen 19 yaþýndaki hücumcu, "En son gruptan çýktýðýmýzda ben 3 yaþýndaydým. O yüzden bu þekilde devam etmek istiyoruz. Bu maçý da kazanmak istiyoruz. Böyle bir maðlubiyet aldýk onlara karþý bu bize motivasyon veriyor. Bu maçý kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

ARDA GÜLER SÖZLERÝ!

Kenan Yýldýz, Arda Güler hakkýnda ise "Arda ile herkesin bizden bahsettiðini biliyoruz ama biz kendi futbolumuza konsantreyiz ve kendi futbolumuzu ortaya koymak istiyoruz." ifadelerini kullandý.