Konyaspor son 4 maçýnda ligde kalmak için sahaya çýkacak
ABONE OL

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, 2023-2024 sezonunda Sýrp Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ilk 4 hafta çýktýðý maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak 8 puan topladý. Konyaspor, bu maçlarýn sonunda ligde 4. sýraya yükseldi. Yeþil-beyazlýlar, Sýrp teknik direktör ile çýktýðý diðer 5 maçta ise 1 beraberlik, 4 yenilgi alarak 1 puan topladý. Ligin ilk 9 haftasýný 9 puanla 15. sýrada tamamlayan Konyaspor'da, Aleksandar Stanojevic görevinden istifa ederken, teknik direktörlük görevine Hakan Keleþ getirildi.

Hakan Keleþ ile 10 maça çýkan Konya ekibi, 2 galibiyet, 5 maðlubiyet ve 3 beraberlik alarak 9 puan topladý. Kötü gidiþata engel olmayan Hakan Keleþ ile deplasmanda Fenerbahçe'ye 7-1 maðlup olan Konyaspor, bu maçýn ardýndan düþme hattýnda 18. sýrada yer alýrken, Keleþ'le yollarýný ayýrdý. Yeþil-beyazlý ekip Hakan Keleþ ile yollarýn ayrýlmasýndan sonra 62 yaþýndaki Bosna-Hersekli çalýþtýrýcý Fahrudin Omerovic ile mukavele imzaladý. Fahrudin Omerovic, yeþil-beyazlý takýmýn baþýnda çýktýðý 14 lig maçýnda 4 galibiyet, 5 maðlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeþil-beyazlýlar, kalesinde 15 gol gördü. Ligin 34. haftasýnda deplasmanda oynanan Sivasspor maçýnda alýnan 1-0'lik maðlubiyetin ardýndan Fahrudin Omerovic ile yollarýný ayýran Konya ekibi, teknik direktörlük görevine Sportif Direktör Ali Çamdalý'yý getirdi. Ali Çamdalý yönetiminde Fenerbahçe karþýsýnda zorlu bir mücadeleye çýkacak olan Konyaspor, küme düþme hattýnýn bir sýra üzerinde yer alýyor.

Trendyol Süper Lig'de sezona iyi bir baþlangýç yaparak 4. haftada 4. sýraya yükselen Konyaspor, daha sonra o baþarýlý günleri bir daha bulamadý. Yeþil-beyazlýlar ligin son 4 haftasýna girilirken küme düþme potasýnýn 1 sýra üstünde 16. sýrada yer alýyor.

Konyaspor, yarýn ligin 35. haftasýnda kendi evinde Fenerbahçe ile karþýlaþacak. Fenerbahçe ile Süper Lig tarihinde bugüne kadar 45 kez karþý karþýya gelen Konyaspor, söz konusu maçlarda sarý-lacivertli ekibe 34 defa maðlup olurken, 8 maçý kazandý, 3 karþýlaþma ise beraberlikle sonuçlandý.