Konyaspor'un bu sezonki karnesi
ABONE OL

Konyaspor, Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 9 galibiyet, 14 beraberlik ve 15 maðlubiyet sonucu 41 puanla 16. sýrada tamamladý. Yeþil-beyazlýlar, 40 gol atarken, kalesinde 53 gol gördü.

Trendyol Süper Lig'de sezona Sýrp teknik direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde baþlayan Konyaspor, ilk 4 haftada 4. sýraya kadar yükseldi. Bu haftalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik alan yeþil-beyazlýlar, kalesinde 2 gol görürken, rakip fileleri de 5 kez sarsmýþtý. Konya ekibi, Stanojevic ile çýktýðý diðer 5 maçta ise 1 beraberlik, 4 yenilgi sonucu sadece 1 puan topladý.

Ligin ilk 9 haftasýný 9 puanla 15. sýrada tamamlayan Konyaspor'da, Aleksandar Stanojevic görevinden istifa ederken, teknik direktörlük görevine Hakan Keleþ getirildi. Hakan Keleþ ile 10 müsabakada Konya temsilcisi, 2 galibiyet, 5 maðlubiyet ve 3 beraberlikle 9 puaný hanesine yazdýrdý. Kötü gidiþata engel olmayan Hakan Keleþ ile deplasmanda Fenerbahçe'ye 7-1 maðlup olan Konyaspor, bu karþýlaþmanýn ardýndan düþme hattýnda 18. sýraya gerilerken, Keleþ'le de yol ayrýmýna gidildi.

62 yaþýndaki Bosna-Hersekli çalýþtýrýcý Fahrudin Omerovic ile sözleþme imzalayan yeþil-beyazlý takým, bu süreçte 11 lig maçýnda 2 galibiyet, 3 maðlubiyet ve 5 beraberlik alarak 14 puan elde etti. 14 kez gol sevinci yaþayan Konyaspor, aðlarýnda 13 gol gördü.

Konya ekibi, 34. haftada deplasmanda Sivasspor karþýsýnda aldýklarý 1-0'lik maðlubiyetin ardýndan Omerovic'le de yollarýný ayrýldý.

Takým, Sportif Direktör Ali Çamdalý'ya emanet edildi. Çamdalý, idaresinde 4 mücadelede yeþil-beyazlýlar, Fenerbahçe ve Kayserispor maçlarýndan beraberlik, Samsunspor müsabakasýndan galibiyet, Galatasaray karþýlaþmasýndan da maðlubiyetle ayrýldý. Söz konusu maçlarda 6 gol atýp, 5 gol yiyen Konyaspor, bu sezon 41 puanla küme düþme hattýnýn bir sýra üstünde 16. basamakta sezonu noktaladý.

EN GOLCÜ SOKOL CÝKALLESHÝ

Konyaspor'da üç sezondur top koþturan ve takým tarihinin en golcü yabancý futbolcusu olan Sokol Cikalleshi, bu sezon da 12 gol atarak yeþil-beyazlý takýmda en golcü oyuncusu unvanýný aldý. Cikalleshi'yi, 6 golle Louka Prip takip etti.

Takýmýn en çok asist yapan ve 3. golcü futbolcusu olan sol bek Guilherme'nin de 5 gol, 7 asisti bulunuyor.

3 KALECÝ DEÐÝÞÝKLÝÐÝ

Konya ekibinde kale, ligin ilk haftasýnda kaleci Paul Bernardoni'ye emanet edildi. 17 maça çýkan Bernardoni, filelerinde 29 gol gördü. Bernardoni ile yollarýn ayrýlmasýn ardýndan 7 müsabakada kalede Deniz Ertaþ yer aldý. Ara transfer döneminde Jakub Slowik ile sözleþme imzalayan Konya ekibi, Slowik ile 14 karþýlaþmaya çýktý.

EN ÇOK SÜRE ALAN GUÝLHERME

Konyaspor'da ligde en çok süren alan futbolcu Guilherme oldu. Toplamda 37 maça çýkan deneyimli sol bek, 3 bin 267 dakika sahada kaldý. Guilherme'den sonra yeþil-beyazlý takýmýn kaptaný Soner Dikmen de 37 mücadelede 3 bin 219 dakika süre aldý. Soner'i, 35 maçta 2 bin 690 dakikayla Uðurcan Yazðýlý izledi.

EN AZ OYNAYAN NÝANGBO

Ara transferde Konyaspor'a transfer olan orta saha oyuncusu Anderson Niangbo ise sadece 1 maçta, 9 dakika oynadý. Bir baþka ara transfer Emmanuel Boateng ise sadece 2 müsabakada 22 dakika sahada kaldý. Niko Rak da Konyaspor formasý ile 4 maçta, 38 dakika forma giydi.