Laudrup kardeþler, Türkiye'nin EURO 2020'deki þansýný deðerlendirdi
ABONE OL

EURO 2020'de verilecek þampiyonluk kupasý, turnuvada 4 maça ev sahipliði yapacak Danimarka'nýn baþkenti Kopenhag'a getirildi. Kopenhag Belediye Sarayý'nda kupanýn basýn tanýtýmý için düzenlenen toplantýya, Danimarka Futbol Federasyonunun (DBU) EURO 2020 elçileri eski Danimarkalý futbolcular Michael Laudrup, Brian Laudrup ve Flemming Povlsen da katýldý.

Basýn tanýtýmýnýn ardýndan Laudrup kardeþler ve Kopenhag Belediye Baþkaný Lars Weiss, AA muhabirine açýklamalarda bulundu.

Kariyerinde Juventus, Barcelona, Real Madrid ve Ajax gibi dünya devlerinde de forma giyen ve Danimarka Futbol Federasyonu tarafýndan gelmiþ geçmiþ en iyi Danimarkalý futbolcu olarak seçilen Michael Laudrup, "A Grubu'nda yer alan Türkiye, Ýtalya ve Ýsviçre gruptan çýkmak için eþit þanslara sahip." dedi.

Michael Laudrup, gruplarýný birinci ve ikinci bitiren ülkelerin yaný sýra en iyi dört grup üçüncüsünün de gruplardan çýkacaðýna iþaret ederek, grup üçüncülüðünün de gruptan çýkmak için olasýlýklar arasýnda bulunmasý gerektiðini belirtti.

Gruplarda ilk maçýn önemine deðinen Michael Laudrup, turnuvanýn açýlýþ karþýlaþmasýnda ev sahiplerinden Ýtalya ile Roma'da karþýlaþacak olan Türkiye ile ilgili "Türkiye için EURO 2020'de önemli olan, açýlýþ maçýnda Ýtalya'ya karþý 1 puan alarak iyi bir baþlangýç yapmasý." ifadesini kullandý.

Fransa, Portekiz ve Belçika'nýn turnuvanýn favorileri arasýnda olduðunu aktaran Michael Laudrup, farklý þehirlerin turnuvaya ev sahipliði yapacak olmasýnýn eþsiz ve daha önce görülmemiþ olduðunu ve ülkesi Danimarka'nýn grup maçlarýný evinde oynayacak olmasýnýn avantaj olduðunu söyledi.

Belçika ile B Grubu'nda yer alan ülkesi Danimarka'nýn gruptan çýkacaðýna inandýðýný kaydeden Michael Laudrup, grup aþamasýndan sonra tek maça eleme usulüne göre yapýlacak karþýlaþmalarda Danimarka'nýn her ülkeye karþý þansý olduðunu vurguladý.

Danimarka'nýn kalecisi Kasper Schmeichel'ýn önemli bir faktör olacaðýný belirten Michael Laudrup, Simon Kjaer ve Christian Eriksen'in de Danimarka için önemli oyuncular olduðunu dile getirdi.

BRÝAN LAUDRUP: "TÜRKÝYE'NÝN ÝLK MAÇTAN PUAN ÇIKARMASI ÖNEMLÝ"

Michael Laudrup gibi Danimarka'nýn yetiþtirdiði en iyi futbolcular arasýnda yer alan ve Bayern Münih, Milan, Fiorentina, Glasgow Rangers ve Chelsea kulüplerinin de formasýný terleten Brian Laudrup da aðabeyi gibi Türkiye'nin ilk maçýnda puan çýkarmasýnýn önemine deðindi.

Ýtalya'nýn eski gücünde olmadýðýný, Türkiye'nin Ýtalya'ya karþý iyi bir fýrsata sahip olduðunu anlatan Brian Laudrup, "Türkiye, Ýtalya'ya karþý oynayacaðý ilk maçý kaybederse o zaman yüksek bir tepeye týrmanmakla karþý karþýya kalýr." dedi.

Milli takýmda birlikte oynadýðý Danimarkalý futbolcularýn özellikle de Jes Högh'ün Türkiye'de forma giymekten dolayý mutlu olduðunu bildiðini aktaran Brian Laudrup, kendisine Türk takýmlarýndan hiç teklif yapýlmadýðýný da anlattý.

Ýstanbul kulüplerinin yaný sýra Anadolu kulüplerinin de Avrupa arenasýnda boy göstermeye baþladýðýna iþaret eden Brian Laudrup, "Geçen yýl UEFA Avrupa Ligi'ni takip ettim ve bilindik Türk kulüplerinin haricinde baþka takýmlarýn da olduðunu gördüm. Bu gerçekten ilgi çekici." diye konuþtu.

Danimarka Milli Takýmý ile 1992 yýlýnda Avrupa þampiyonu olduklarýný hatýrlatan Brian Laudrup, ülkesi Danimarka'nýn taraftar desteðiyle gruptan çýkacaðýna ve biraz da þansla çeyrek final, yarý final ya da finale kadar gidebileceðine inandýðýný söyledi.

Avrupa Þampiyonasý'nýn taraftarsýz oynanmasý durumunda çok sýkýcý olacaðýný aktaran Brian Laudrup, statlarda 15-16 bin seyircinin olmasýnýn iyi bir atmosfer saðlayacaðýný ve oyuncularý mutlu edeceðini sözlerine ekledi.

Kopenhag Belediye Baþkaný Lars Weiss ise EURO 2020'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gölgesinde gerçekleþecek olmasýna raðmen, diðer ev sahibi þehirlere olduðu gibi Kopenhag'da da bayram havasýnda geçeceðine inandýðýný ifade etti.

Kupanýn güzel göründüðünü ve Danimarka'nýn þampiyon olarak kupayý kalýcý olarak Kopenhag'a getirmesini ümit eden Weiss, Danimarka ile Rusya arasýnda oynanacak maçý heyecanla beklediðini anlattý.

EURO 2020

11 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadý'nda Ýtalya-Türkiye karþýlaþmasý ile baþlayacak EURO 2020, 7 Temmuz'da Ýngiltere'nin baþkenti Londra'daki Wembley Stadý'nda oynanacak final karþýlaþmasý ile son bulacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgýný nedeniyle bu yýla ertelenen ve 11 ülkenin ortak ev sahipliðinde düzenlenecek EURO 2020'de verilecek þampiyonluk kupasý Kopenhag'ýn ardýndan Amsterdam'da sergilenecek.