Lewandowski'nin hayatýnýn dönüm noktasý!
ABONE OL

Henüz Polonya'da top koþturduðu dönemde Blackburn Rovers'a transfer olmak üzere olduðunu söyleyen Lewandowski, 2010'da patlayan Ýzlanda Yanardaðý'nýn oluþturduðu bulutlar sebebiye uçuþun gerçekleþmediðini ve transferin iptal olduðunu söyledi.

Ýþte Lewandowski'nin açýklamalarý;

"O dönemde Blackburn Rovers'a transfer olma þansým vardý. Þehri ve kulübü tanýmak için antrenman tesislerini gezmek istedim. Önce Polonya'da Sam Allardyce ile görüþtük ve güzel vakit geçirdik. Ýyi bir teknik direktör ve insan olduðunu anladým. Allardyce benim gibi genç bir oyuncuyu transfer etmek için istekliydi. Bu yüzden Polonya'ya kadar gelmiþti.

'KARÝYERÝMÝ DEÐÝÞTÝRDÝ'

Poznan'dan ayrýldýðýmda birçok teklif aldým ve açýkçasý Blackburn Rovers'ýn teklifini kabul edebilirdim. Ancak Ýzlanda Yanardaðý'nýn patlamasý sebebiyle oluþan kara bulutlar uçuþlarýn iptal olmasýna sebep oldu. 1 hafta boyunca Avrupa'da kimse bir yere uçamadý. Bu transferin iptali kariyerimi deðiþtirdi diyebilirim. Blackburn'e gitseydim uzun yýllar orada kalabilirdim."

LEWANDOWSKI'NÝN KARÝYERÝ

Kariyeri boyunca Znicz Pruszkow, Lech Poznan, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Barcelona kulüplerinde forma giyen Robert Lewandowski; 1 Þampiyonlar Ligi, 10 Bundesliga, 1 FIFA Dünya Kulüpler Þampiyonasý, 1 La Liga, 1 Süper Kupa, 4 Almanya Kupasý, 6 Almanya Süper Kupasý, 1 Ýspanya Süper Kupasý baþarýlarý gösterdi.

35 yaþýndaki oyuncu, çýktýðý 736 kulüp maçýnda 550 gol 148 asist kaydetti