Lukas Podolski jübilesini Köln'de yaptý
ABONE OL

Kariyerinde Bayern Münih, Arsenal ve Inter gibi takýmlarda forma giydikten sonra Süper Lig'de Galatasaray ve Antalyaspor'da top koþturan Lukas Podolski futbola veda etti.

Podolski Polonya'nýn Gornik Zabrze Kulübü ile oynanan dostluk maçýyla Köln'deki kariyerine son verdi. Mücadeleye Gornik Zabrze formasý ile baþlayan Podolski, daha sonra Köln formasýný sýrtýna geçirdi. 39 yaþýndaki Podolski'nin, Polonya'nýn Gornik Zabrze Kulübü ile gelecek yaz dönemine kadar sözleþmesi devam ediyor.

Köln'de oynanan dostluk maçýnda taraftarlarýn coþkulu alkýþlarý karþýsýnda duygulanan Podolski, bir süre konuþmakta zorlandý. Sadece attýðý golle deðil, taraftarlara yaptýðý veda konuþmasýyla da Köln'ün efsane oyuncusu olarak hatýrlanacaðýný gösterdi. Podolski tribünlere göz yaþlarý içinde bakarak, "Ben her zaman dürüst olmak istedim, sokaklardan gelen bir çocuktum. Siz olmadan, taraftarlar olmadan futbol bir hiçtir. Ben her zaman sizin için bir çocuk oldum" diye duygusal bir konuþma yapti. Yaklaþýk 50 bin taraftarýn doldurduðu Köln Stadyumu'nda, Podolski'ye destek veren en önemli isimlerden biri eski Almanya Milli Takým Teknik Direktörü Joachim Löw oldu.

Podolski, Köln formasýyla geçirdiði toplam altý yýllýk kariyerine veda ederken Löw, ProSieben kanalýnda Podolski'yi övdü. Podolski ile her zaman özel bir iliþkisi olduðunu vurgulayan Löw, "Hep o hafifliði sahaya taþýyan bir yeteneði vardý. Hayata karþý olumlu bir duruþu vardý" dedi.

"BÝRAZ KÖLN GÝBÝYDÝ"

Löw, Podolski'nin yetenekleri konusunda hiçbir zaman þüphe duymadýðýný belirterek, "O, Almanya'nýn sahip olduðu en iyi forvetlerden biriydi. Ve her zaman en sevilen oyunculardan biri oldu" dedi. Löw ayrýca Podolski'nin saha dýþýndaki karakterine de þu sözlerle dikkat çekti: "O biraz Köln gibiydi: Eðlenceli, asla sýkýcý deðil, her zaman pozitif bir yaþam enerjisi taþýyan biri. Herkesi etkiledi ve peþinden sürükledi. Ýnsancýl, mütevazý ve taraftarlarla derin bir empati kurabilen biriydi."

TÜRK TAKIMLARI ÝLE 122 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray formasýný 2015/16 ve 2016/17 sezonunda sýrtýna geçiren baþarýlý sol kanat, sarý-kýrmýzýlý ekip ile 75 maça çýkarken 34 gol 18 asistlik performans gösterdi. Alman futbolcu, sarý-kýrmýzýlý ekip ile 1 Türkiye Kupasý þampiyonluðu yaþarken 2 Türkiye Süper Kupasý þampiyonluðu yaþadý. Antalyaspor formasýný 2019/20 ve 2020/21 sezonlarý arasýnda giyen Podolski, Akdeniz ekibi ile 47 maça çýkarken 7 gol 5 asist kaydetti. Podolski 2021 yazýnda kýrmýzý-beyazlý ekipten sözleþmesinin sona ermesinin ardýndan ayrýldý ve futbolu býraktýðý Polonya'nýn Gornik Zabrze takýmýna transfer oldu.

DÜNYA KUPASI ÞAMPÝYONLUÐU YAÞADI!

1 Bundesliga, 1 Ýngiltere Lig Kupasý, 1 Ýngiltere Süper Kupasý zaferi yaþayan Podolski, 2014 yýlýnda Almanya Milli Takýmý Dünya Kupasý zaferi yaþadý. Podolski, futbolu býraktýktan sonra da futboldan kopmayý düþünmüyor. Özellikle genç yetenekleri yetiþtirmek ve futbol dünyasýnda farklý projelerde yer almak gibi planlarý bulunuyor. Ayrýca Podolski, iþ dünyasýndaki yatýrýmlarý ve sosyal sorumluluk projeleri ile de gündemde. Hayranlarý, onun sahadaki enerjisini ve etkisini farklý alanlarda da görmeye devam edecekler.