Manchester United'dan Erik ten Hag açýklamasý
ABONE OL

Manchester United'ýn yeni ortak sahibi Sir Jim Ratcliffe, sezonun kötü baþlangýcýnýn ardýndan Erik ten Hag'ýn geleceðiyle ilgili sessizliðini bozdu. Ten Hag'ý "çok iyi bir hoca" olarak nitelendiren Ratcliffe, teknik direktörün görevine devam edip etmeyeceðine dair kararda kendisinin yer almadýðýný vurguladý.

Geçtiðimiz hafta Premier Lig'de Tottenham'a 3-0 yenilen ve ardýndan UEFA Avrupa Ligi'nde FC Porto karþýsýnda 2-0 öne geçmesine raðmen 3-3 berabere kalan Manchester United'da teknik direktör Erik ten Hag üzerindeki baský giderek artýyor. Ratcliffe, teknik direktörün geleceði hakkýnda BBC'ye açýklamalarda bulundu.

Ratcliffe, "Erik'i seviyorum. Bence çok iyi bir hoca, ama bu karar benim vereceðim bir karar deðil. Manchester United'ý yöneten yönetim ekibi bu konuda en doðru kararý verecektir" dedi. Kulübün yeni futbol yapýsýný oluþturan ve sorumluluklarý yönetime devreden Ratcliffe, CEO Omar Berrada ve sportif direktör Dan Ashworth'un da sadece birkaç aydýr görevde olduðunu belirtti.

"Bu yönetim ekibi ancak Haziran-Temmuz ayýndan itibaren görevde. Ocak, Þubat veya Mart'ta burada deðillerdi. Omar ve Dan, Temmuz'da geldiler ve bu yüzden henüz yeni baþladýlar. Mantýklý kararlar almalarý için biraz zamana ihtiyaçlarý var" diyen Ratcliffe, Manchester United'ý eski baþarýlý günlerine döndürme hedeflerinin olduðunu dile getirdi.

Manchester United, bu sezon tüm kulvarlarda sadece üç galibiyet alabildi ve hafta sonu Aston Villa'ya kaybetmeleri durumunda, yedi lig maçýnýn dördünü kaybetmiþ olacaklar.