Mehmet Topal: Hedefimiz üst sýralarý kovalamak
ABONE OL

Petrolul Ploieþti'nin yeni teknik direktörü olan Mehmet Topal, üst sýralarý kovalayan bir takým oluþturmayý hedeflediklerini belirterek, "Þampiyonluða oynayan bir takým kurmak istiyoruz" dedi.

Eski milli futbolcu Mehmet Topal, Romanya 1. Ligi ekiplerinden Petrolul Ploie?ti'nin yeni teknik direktörü oldu. Topal, yeni adým attýðý teknik direktörlük kariyerine geçiþi, transfer görüþmeleri ve A Milli Futbol Takýmý ile ilgili Ýhlas Haber Ajansý (ÝHA) muhabirine özel açýklamalarda bulundu.

Kendisi için çok güzel bir tecrübe olacaðýný aktaran Mehmet Topal, "10 yaþýma kadar bu iþin içerisindeyim. Sokaklarda oynadýk bu oyunu ve sonra çok güzel bir kariyer yaptýk. Þimdi de iþin teknik kýsmýna geçtik. Elimizden geldiðince futbolun doðrularýný yapmaya gayret göstereceðiz. Kulübümüzün de 100. senesi. Hedefimiz üst sýralarý kovalamak, Avrupa kupalarýna gitmek, þampiyonluða oynayan bir takým kurmak. Tabii iþimiz çok kolay olmayacak. Yolumuz çok uzun ama elimizden gelenin en iyisini yapýp ülkemizi, bayraðýmýzý en iyi þekilde temsil etmek ve devam etmek istiyoruz." þeklinde konuþtu.

"BÝZÝM ÝÇÝN DE GÜZEL BÝR TECRÜBE OLACAK"

Türkiye'de birçok kulüpten yardýmcý antrenörlük teklifinin geldiðini dile getiren Topal, "Birçok teklif geldi Türkiye'den sað olsunlar. Ben her zaman kendimi geliþtirip, gerekli belgelerimi alýp kendim baþlamak istedim. Sonunda da burasý nasip ve kýsmet oldu. Bizim için de güzel bir tecrübe olacak. Güzel bir lig, çekiþmeli bir lig. Biz de onun için futbolun doðrularýný yapýp, takýmý en üst seviyeye nasýl getiririz diye elimizden geldiðince çalýþacaðýz." ifadelerini kullandý.

"ÝNÞALLAH ÝKÝ TARAF ÝÇÝN DE HAYIRLI OLUR VE BÜYÜK BAÞARILARA ÝMZA ATARIZ"

Romanya 1. Lig temsilcisi Petrolul ile yapmýþ olduðu görüþme süreçleriyle ilgili de açýklamalarda bulunan Topal, "Cristian (Fogarassy) ile 4,5 gündür Ýstanbul'da görüþüyorduk. Görüþmelerimiz çok olumlu geçti. Fikirlerini düþüncelerini söylediler. Ben de çalýþma þeklimizi anlattým. Güzel bir þekilde orta noktada buluþtuk. Ýnþallah iki taraf için de hayýrlý olur ve büyük baþarýlara imza atarýz." diye konuþtu.

"MOURÝNHO'NUN GELMESÝ ÜLKEMÝZ ÝÇÝN DE ÇOK BÜYÜK BÝR ADIM OLDU"

Fenerbahçe'nin geçtiðimiz haftalarda Ýstanbul'a getirerek, sözleþme imzaladýðý Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho ile ilgili görüþlerini paylaþan Mehmet Topal, "Ýspanya'da Mourinho ile karþýlýklý oynama fýrsatýmýz olmuþtu. Biz rakip olarak yedek kulübesinde onun gibi üst seviye bir hoca gördüðümüzde ister istemez tüyleriniz diken diken olabiliyor. Bizim ülkemiz için de çok büyük bir adým oldu. Türk futbolunu geliþtirmeleri için, Türk futbolundaki bazý þeyleri düzeltmeleri için onlarý biraz daha rahat býrakabilirsek Türk futboluna çok ciddi dokunuþlarý olacaktýr." cümlelerine yer verdi.

"MÝLLÝ TAKIM ÝÇÝN HER ZAMAN ELÝMÝZDEN GELENÝ YAPMAYA HAZIRIZ"

EURO 2024'de F Grubu'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takýmý'nýn kadrosuyla ilgili Mehmet Topal, þunlarý söyledi:

"Genç ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Ülke olarak onlardan beklentimiz; büyük dereceler elde etmeleridir. Bizler de her zamana sonuna kadar destekçileri olacaðýz. Ne yapmamýz gerekiyorsa Milli Takým için sonuna kadar her zaman yapmaya hazýrýz."

"MÜKEMMEL YETENEKLÝ OYUNCULARA YARI FÝNAL, FÝNAL OYNAMAK YAKIÞIR"

A Milli Takým'ýn EURO 2024'te yarý final ya da final oynayabilme kapasitesi olduðunu aktaran 38 yaþýndaki çalýþtýrýcý, "Geçmiþ yýllarda bu konularla ilgili hep öngörüler yapýyorduk ama olmuyordu. Bu seneyi, bu turnuvada öyle bir öngörü belirtmek istemiyorum. Oradaki kardeþlerimize, oyuncularýmýza güvenimiz sonsuzdur. Onlar finale, yarý finale gidebilecek seviyedeler yeter ki kendilerini sahaya versinler. Türk bayraðý için mücadele etsinler, zaten sonuna kadar mücadelelerini vereceklerdir. Böyle bir genç kadroya, Avrupa'da bizi temsil eden mükemmel yetenekli oyunculara yarý final, final oynamak yakýþýr diye umut ediyorum." ifadelerini kullandý.

"BÜYÜK CAMÝALARDA GÖREV YAPMAK BENÝM ÝÇÝN BÜYÜK ONUR, GURUR VE KEYÝF OLUR"

Mehmet Topal, 'Futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Fenerbahçe, Beþiktaþ gibi kulüplerde forma giymenin ardýndan teknik direktör olarak gelecekte bu kulüplerde görev almayý düþünür müsün?' sorusuna ise "Ben her zaman sahada futbolun doðrularýný yapmaya çalýþtým. Futbolculuk dönemimde kulüp için oynamaya gayret gösterdim. Þimdi aynýsýný teknik adamlýk kariyerimde de yapacaðým. Bu camialar Türkiye'nin en büyük çýnarlarýdýr. Diðer teknik direktörler gibi benim için de bu büyük camialarda görev yapmak büyük onur, gurur ve keyif olur." cevabýný verdi.

"EN ÝYÝSÝNÝ YAPMAYA ÇALIÞACAÐIZ"

Teknik direktörlük kariyerinde de futbolculuk döneminde olduðu gibi iyi iþler yapmak istediðinin altýný çizen Mehmet Topal, "Çok zor bir yola çýktýk. Hayatýmýz ve sporculuk kariyerimiz boyunca bayraðýmýzý her zaman en üst seviyede temsil etmeye gayret gösterdik. Þimdi de teknik adamlýk kýsmýnda en iyisini yapmaya çalýþacaðýz. Ýyi dileklerinizi ve dualarýnýzý eksik etmeyin." diyerek sözlerini noktaladý.