Mehmet Topal'lý Petrolul Ploieþti 4 golle kazandý
ABONE OL

Romanya 1'inci Lig'in 11'inci haftasýnda Petrolul Ploieþti, sahasýnda Hermannstadt'ý konuk etti. Ilie Oana Stadyumu'nda hakem Istvan Kovacs'ýn yönettiði maçta ev sahibi ekip karþýlaþmayý 4-1 kazandý. Bu galibiyet ile puanýný 18'e çýkaran Mehmet Topal'ýn çalýþtýrdýðý Petrolul Ploieþti, zirve yarýþýný sürdürüyor.

Topal yönetiminde her geçen gün ivme kazanan Petrolul Ploieþti, ligde ilk kez bir maçta rakip fileleri 4 golle havalandýrma baþarýsý gösterdi. Mücadelenin büyük bölümünde oyun üstünlüðünü elinde bulunduran Petrolul Ploieþti'ye galibiyeti getiren golleri 6'ncý dakikada Ricardinho, 11 ve 26'ncý dakikada Mihnea Radulescu ile 63'üncü dakikada Gheorghe Grozav kaydetti. Konuk ekip Hermannstadt'ýn tek golü ise 48'inci dakikada Sergiu Buþ'tan geldi.

TOPAL'IN ÖÐRENCÝLERÝ KAYBETMEYÝ UNUTTU

Mehmet Topal yönetimindeki Petrolul Ploieþti, Romanya Ligi'nde kaybetmeyi unuttu. Ligde 8 haftadýr bileði bükülmeyen Topal ve öðrencileri, Hermannstadt maçýnda da gülen taraf olarak kaybetmeme serisini 9 maça çýkardý. 2024-25 sezonu Romanya Ligi'nde; Rapid Bükreþ, Slobozia, Botoþani ve Hermannstadt maçlarýndan galip ayrýlan Petrolul Ploieþti; Buzau, Universitatea, Cluj, Otelul Galati, Farul ve FCSB karþýlaþmalarýnda sahadan beraberlikle ayrýlmýþtý. Topal'ýn teknik direktörlük görevini üstlendiði Petrolul Ploieþti, ligdeki tek maðlubiyetini ise Dinamo Bükreþ deplasmanýnda almýþtý.

EN FARKLI GALÝBÝYET

Petrolul Ploieþti, bu sezon en farklý galibiyetini Hermannstadt'a karþý aldý. Ligin 11'inci haftasýnda Hermannstadt'i 4-1 maðlup ederek ilk kez bir maçta 4 gol kaydeden Topal'ýn öðrencileri, aldýðý en farklý skoru ligin 8'inci haftasýnda 2-0'lýk Botoþani mücadelesinde elde etmiþti.