Merih Demiral, Portekiz maçý için umutlu konuþtu! ''Galibiyet alacaðýmýza inanýyorum''
ABONE OL

EURO 2024'ün ikinci maçý olan Portekiz maçý hazýrlýklarýný sürdüren A Milli Takým'da milli oyuncumuz Merih Demiral, basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulundu.

Gürcistan maçýný deðerlendiren Merih Demiral, "Bazý pozisyonlar verdik. Onlar da gayet iyi bir takým bence. Savunma olarak iyi iþ çýkardýðýmýzý düþünüyorum. Tabii ki pozisyon verdik ama her maçta olacak þeyler, büyütülecek þeyler olduðunu düþünmüyorum. Maçtan sonra konuþtuk aramýzda. Tabii ki geliþtirmemiz gereken konular var. Ýkinci maçta çok daha iyi olacaðýný düþünüyorum. Gerekli analizi yaptýk, çok daha iyi olacaðýmýza inanýyorum." dedi.

'ELÝMÝZDEN GELENÝ YAPACAÐIZ'

Sýradaki rakibimiz olan Portekiz maçýyla ilgili yorum yapan deneyimli oyuncu, "Portekiz maçý çok önemli maç bizim için. Portekiz çok iyi bir takým. Tecrübeli ve iyi oyuncularý var. Ama biz gayet iyi durumdayýz. Elimizden geleni yapacaðýz. Taraftarýmýz bizim için itici güç. Onlarýn varlýðýyla galibiyet alacaðýmýzý düþünüyorum. Tabii ki belli olmaz ama elimizden geleni yapacaðýz." ifadelerini kullandý.

2020'daki Avrupa Þampiyonasý ve bu Avrupa Þampiyonasý'ný kýyaslayan milli futbolcu, "Benim ikinci Avrupa Þampiyona'm, ilkine nazaran daha tecrübeliyim. Takým olarak daha genç bir takýmýz. Daha yeni isimler var. O zamanki dinamikler farklýydý, þimdiki dinamikler farklý. Çok farklýlýklar var. Þu anda gayet iyi durumdayýz o güne nazaran. Bizim için avantaj diyebilirim." yorumunda bulundu.

Portekizli yýldýz Cristiano Ronaldo ile konuþtuðunu söyleyen Merih, "Kura ilk çekildiðinde konuþtuk. Baþarýlar diliyorum ona da, çok güzel bir maç olacak. Ronaldo çok büyük, hepimiz için örnek bir futbolcu. Daha önce karþýlýklý oynadým. Onu en iyi þekilde savunmamýz gerekiyor. Herkes böyle futbolculara karþý oynamak ister. Bizim için bir fýrsat olarak görüyorum. Herkes elinden geleni yapacaktýr."" sözlerini sarf etti.

'ÝKÝ GOL DE MUHTEÞEM'

Gürcistan karþýsýnda attýðýmýz gollere de deðinen Merih, "Ýki gol de çok süperdi, Mert ve Arda'nýn golleri þahaneydi. Birini seçmeyeyim, iki gol de muhteþemdi.' yorumunu yaptý.

Sözlerine devam eden yýldýz isim, "Portekiz maçý çok önemli maç. Portekiz'de çok güzel bir geçmiþim var. Oradaki insanlarý çok seviyorum. Benim için de özel bir maç olacak. Portekiz maçý her zaman özel. O yüzden çok güzel bir maç olacaðýný düþünüyorum. Ýnþallah hak eden kazanýr." ifadelerini sarf etti.

Avrupa Þampiyonasý'na maç maç baktýklarýný söyleyen deneyimli futbolcu, "Maç maç olarak bakýyoruz. Ýlk maç iyi geçti. Ýkinci maçta ne olacaðý belli olmaz. Maç maç gidiyoruz, takýmda güzel bir hava var. Önce Portekiz maçý sonra gelecek maç olarak bakýyoruz. Elimizden gelenin en iyisini her maçta sahaya koymaya çalýþacaðýz." diye konuþtu.

'MOURINHO BÜYÜK BÝR ÞANS'

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile ilgili gelen soruya cevap veren Merih Demiral, "Mourinho'nun Türk futboluna katkýsý çok büyük olacaktýr, çok büyük bir isim. Türkiye'ye çok þey katacaktýr. Çok büyük bir fýrsat hem Türk oyuncular hem Türkiye için. O yüzden hepimiz için bir þans. Ýnþallah herkes en iyi þekilde deðerlendirir ve çok baþarýlý olur." yorumunu yaptý.

Taraftarýmýza deðinen Merih, "Ev sahibi gibi oynuyoruz. Muhteþem atmosfer oluyor. Sahaya ilk çýktýðýmýzda etkilendik. Ev sahibi gibiydik dediðim gibi. Bizim için büyük bir avantaj. Ýlk maçta iyi deðerlendirdiðimizi düþünüyorum. Bizim için çok güzel bir þey." dedi.

'HEDEFÝMÝZ MAÇ MAÇ GÝTMEK'

Hedeflerle ilgili yorumda bulunan yýldýz isim, "Gürcistan'ý yenmeseydik, ondan önce çok daha farklý bir algý vardý milli takým için. Gruptan çýkamaz, gruptan çok zor çýkar diye bir algý vardý. Bizim hedefimiz, dediðim gibi maç maç bakýyoruz. Ýlk maçý kazandýk, ikinci maçý da kazanýrsak ya da puan kaybetmezsek çok daha farklý olacak. Hepimizin hayalleri, hedefleri var. Ama dediðim gibi hepimiz maç maç gitmeyi hedefliyoruz. Hepimizin tercihi o." deðerlendirmesinde bulundu.

Portekiz'in oyunuyla ilgili konuþan Merih, 'Bizi çok tedirgin etmiyor. Çok zor kazandýlar. Avrupa Þampiyonasý'nda ne olacaðý belli olmuyor. Herkes elinden geleni yapmaya çalýþýyor. Hepimiz çok hazýrýz. O yüzden bizim için fýrsat böyle maçlarý oynamak. O yüzden çok güzel maç olacaðýna inanýyorum." dedi.

Merih Demiral, finale kalýnmasý durumunda istediði takýmý da açýklayarak, "Finalde Almanya'yý isterim. Taraftarlar da öyle ister herhalde. Maç maç gidelim, bakalým. Ýnþallah Milli Takýmýmýz için en iyisi olur bu turnuvada." yorumunu yaptý.

"DIÞARIDA TARTIÞMALAR OLUYOR"

Merih Demiral, sözlerine, "Tartýþmalar dýþarýda çok oluyor. Futbolcular da ister istemez etkileniyor. Samet aðabey muhteþem bir performans sergiledi. Ama maçtan önce farklý bir algý vardý. Bu çok kötü bir þey. Ýster istemez etkilenebilir kötü olarak. Ama Samet Aðabey hiç etkilenmedi. Çýktý ve oynadý. Onun adýna mutlu oldum. Dýþarýda çok haksýz, deðiþik algýlar olabiliyor. Özellikle burada oynamýþ eski futbolculardan. Bunlar bizi üzüyor. Biz her þeye raðmen sahada kalýyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalýþýyoruz. Burada olmayanlarla ilgili, geçmiþte olup bizim hakkýmýzda konuþulanlara bakmýyoruz. Sahaya odaklanýyoruz. Bizim için en önemlisi bu."diye devam etti.

"HERKES ELÝNDEN GELENÝ YAPIYOR"

26 yaþýndaki futbolcu, son olarak, "Her maç öncesi oynamak istiyorum ama hocamýzýn takdiri. Kim oynarsa oynasýn elinden geleni yapacaðýna inanýyorum. Herkes forma savaþý içerisinde. Ne kadar rekabet olursa, o kadar þans. Çünkü her zaman herkes daha iyi performans ortaya koymaya çalýþýyor. Bizim için büyük bir þans." dedi.