Mert Günok Beþiktaþ'ta rekor kýrdý!
ABONE OL

Geçen sezon yaþadýðý sakatlýðýn ardýndan uzun süre futboldan uzak kalan 34 yaþýndaki Mert Günok, teknik direktör Þenol Güneþ'in göreve gelmesiyle birlikte gösterdiði performansla siyah-beyazlý kaleyi diðer genç takým arkadaþlarýna kaptýrmadý.

Teknik direktör Valerien Ismael döneminde kaleye geçemeyen ve Fransýz teknik adamýn görevde kaldýðý süre içinde siyah-beyazlý takýmýn kalesini koruyamayan Mert, Þenol Güneþ'le birlikte tekrar eski günlerine döndü.

Güneþ'in ilk maçý olan HangiKredi Ümraniyespor karþýlaþmasýyla birlikte Ersin Destanoðlu'ndan eldivenleri devralan Mert, daha sonra oynanan 14 lig maçýnda aralýksýz görev alýrken, Ziraat Türkiye Kupasý'nda da 1 maçta kaleye geçti.

MAÇ BAÞINA 0,80 GOL YEDÝ

Beþiktaþ'ýn kalesini geride kalan 26 haftada Mert'in dýþýnda Ersin Destanoðlu ve Emre Bilgin de korudu. Tecrübeli kaleci, görev aldýðý maçlarda siyah-beyazlý takýmda en az gol yeme ortalamasýna sahip oldu.

Siyah-beyazlý takýmýn kalesinde görev aldýðý 14 lig maçýnda 11 gol yiyen Mert Günok, MKE Ankaragücü ile oynanan, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 beraberlikle sona eren Türkiye Kupasý karþýlaþmasýnda da görev aldý. 15 resmi müsabakada kalede olan Mert maç baþýna ortalama 0,80 gol yiyerek bu sezon gol yeme ortalamasý en düþük Beþiktaþlý kaleci olarak kayýtlara geçti.

Ismael döneminde siyah-beyazlý takýmýn kalesini koruyan 22 yaþýndaki Ersin Destanoðlu yediði hatalý gollerle eleþtirilen isimlerin baþýnda gelirken, genç kaleci 2'si Türkiye Kupasý olmak üzere toplam 11 karþýlaþmada Beþiktaþ'ýn kalesini korudu.

Görev aldýðý 11 maçta 14 kez kalesini gole kapatamayan 22 yaþýndaki kalecinin maç baþýna yediði gol ortalamasý 1,27 oldu.

Ersin'in forma giymediði 2 mücadelede kaleye geçen ve profesyonel kariyerinin baþlangýcýný yapan 19 yaþýndaki Emre Bilgin ise ligde görev aldýðý 2 maçta rakiplerinin 3 kez gol (1,5 ortalama) sevinci yaþamasýný izledi.

5 MAÇTA KALESÝNÝ GOLE KAPATTI

Siyah-beyazlý takýmýn bu sezon gol yemeden tamamladýðý 8 maçýn 5'inde Mert Günok görev aldý.

Tecrübeli kaleci; Adana Demirspor, Yukatel Kayserispor, Corendon Alanyaspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Medipol Baþakþehir karþýlaþmalarýnda kalesini gole kapattý.

Beþiktaþ'ýn gol yemeden bitirdiði diðer 3 maçta da kalede Ersin Destanoðlu görev yaptý. 9 lig maçýnda kaleye geçen Ersin; Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor maçlarýnda rakiplerinin gol sevinci yaþamasýna izin vermedi.

Siyah-beyazlýlar, Mert Günok'un görev yaptýðý 14 lig maçýnda 30 puan toplarken, diðer iki genç kalecinin görev aldýðý maçlarda rakiplerinden 19 puan aldý.

YENÝDEN MÝLLÝ TAKIMA ÇAÐRILDI

Beþiktaþlý tecrübeli kalecinin bu sezonki performansý yeniden milli takým kapýsýnýn açýlmasýna sebep oldu.

Daha önce 22 kez A Milli Takým formasý giyen Mert Günok, son olarak 2021 yýlýnda Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri'nde Karadað, Cebelitarýk ve Hollanda ile oynanan maçlarda milli takým kafilesinde yer aldý ancak bu müsabakalarýn hiçbirinde kaleye geçemedi.

Siyah-beyazlý kaleci, Beþiktaþ'taki bu sezonki performansý sonrasý yaklaþýk 2 yýl sonra A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Stefan Kuntz tarafýndan 2024 Avrupa Þampiyonasý Elemeleri D Grubu'nda Ermenistan ve Hýrvatistan ile oynanacak maçlarýn aday kadrosuna davet edildi.

HATALI GOLLER DE YEDÝ

Mert Günok'un bu sezon yaptýðý baþarýlý kurtarýþlar kadar yediði hatalý goller de akýllarda kaldý.

Ligin 19. haftasýnda Arabam.com Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçýn ilk dakikasýnda takým arkadaþý Valentin Rosier'in geri pasýný ayaðýnýn altýndan kaçýrarak siyah-beyazlý ekibin 1-0 geriye düþmesine sebep olan Mert'in, Ýstanbulspor maçýnda hatalý pasýnda Beþiktaþ kalesinde golü gördü.

Tecrübeli kaleci, Vodafone Park'ta oynanan ve Beþiktaþ'ýn 3-1 kazandýðý maçta meþin yuvarlaðý takým arkadaþý yerine Jason Lokilo'ya atmasý sonrasýnda baþlayan atakta Lokilo takýmýnýn tek sayýsýný kaydetti.