Mert'in babasý ilk kez konuþtu: Yüzyýlýn kurtarýþý
ABONE OL

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yý 2-1 maðlup ettiðimiz maçýn 90+5'inci dakikasýnda köþeye giden topu inanýlmaz bir reflekse çýkartan deneyimli kalecimiz Mert Günok, çeyrek finali getirdiði gibi vatandaþlarýmýzýn gönüllerini de fethetti. Akþam Gazetesi, Avrupa basýný ve UEFA resmi hesaplarýnýn da yere göðe sýðdýramadýðý milli kalecimiz Mert'in ailesine ulaþýp, duygularýný öðrendi.

Oðlu Mert Günok'u anlatan Baba Mahir Günok, tarihe geçen kurtarýþta kendisinin neler yaþadýðýný da samimi bir þekilde aktardý:

A.EFES'TE BASKETÇÝ OLACAKTI!

"Mert, yetenekli, ahlaklý, karakterli bir oyuncu. Ýþini yapýyor. Ýyi eðitim aldý. Milli forma altýnda da ülkesini en iyi þekilde temsil etmeye devam ediyor. Kurtarýþ anýnda herhalde ben televizyonun üzerinde atladým. Televizyona bir plonjon attým. Çok zor bir pozisyondu. Bir de ters ayaðýnda yakalandý, ona raðmen iyi kurtardý. Basketbol oynamasý ona avantaj saðlýyor. Bunu maç üzerinden söylemiyorum. Genel kariyerine olumlu etkisi oldu. 14 yaþýnda Anadolu Efes kapýmýza gelmiþti, teklif yaptýlar.

'YÜZYILIN KURTARIÞI' DÝYORUM

Mert, 'Baba ben senin izinden gitmek istiyorum. Kaleci olmak istiyorum' dedi. Ben kendisine býraktým. Bu arada iyi bir basketbolcu. Anadolu Efes'te Doðuþ Balbay'la birlikte çok iyi arkadaþlar. Okuduklarý orta okulda Doðuþ'la birlikte okulu Kadýköy þampiyonu yaptýlar. Ben buna yüzyýlýn kurtarýþý diyorum. Taffarel'in Arsenal maçýnda böyle bir kurtarýþý vardý."

Avusturya Milli Takým Hocasý Rangnick'in, Mert'in kurtarýþýný Gordon Banks'a benzetmesini de deðerlendiren Mahir Günok, "Evet. O da çok iyi bir kurtarýþtý" yorumunu yaptý.

ÞAÞKINA ÇEVÝRDÝ

Maç öncesinde favori gösterilen Avusturya, Türkiye'ye Son 16 Turu'nda elenmenin þokunu yaþýyor. Özellikle Mert'in kurtarýþý ülke basýnýnda gündeme oturdu. Abc'de son saniyedeki pozisyon için "Kafayý vuran Baumgartner ve takým arkadaþlarý þaþkýna çeviren kaleci" denildi.

  • Mert Günok
  • Mahir Günok
  • kaleci