Milli sporcular, Paris 2024 için Fransa'da
ABONE OL

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarý'nda mücadele edecek Türkiye Milli Olimpiyat Takýmý (Team Türkiye), Fransa'ya geldi.

Paris'teki Charles de Gaulle Havalimaný'na gelen "Team Türkiye"yi, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer, Türkiye'nin Paris Baþkonsolosu Serdar Belentepe ve diðer ilgililer karþýladý.

Daha sonra hatýra fotoðrafý çekilen milli sporcular, otobüslerle konaklayacaklarý Olimpiyat Köyü'ne gitti.

Çakýr: "Sporcularýmýz, 100. yýl takýmýnda yer aldýklarý için çok gururlular"

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakýr, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Paris 2024'ün anlamlý bir organizasyon olduðunu vurgulayarak, þu ifadeleri kullandý:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak olimpiyatlardaki 100. yýlýmýz. Yine 100 yýl önce katýldýðýmýz Paris'teyiz. Sporcularýmýz 100. yýl takýmýnda yer aldýklarý için çok gururlular. Profesyonel sporcu ve elit sporcu olmak kolay deðil. 1 yýldan fazla evine uðramayan, ailesini çok az gören ve göremeyen sporcularýmýz var. Aylardýr kamptalar ve çok sýký hazýrlandýlar. En büyük özveriyi onlar gösterdiler. Umut ediyoruz ki tüm sporcularýmýz buradan mutlu dönecek. Biz de elimizden geldiðince onlara en iyi koþullarý saðlamaya çalýþtýk. Çok güzel bir köy ortamý oluþturduk. Tabii ki insanlarýmýzýn beklentisi madalya. Biz de umut ediyoruz ki Tokyo'da kazanýlan iki altýn madalyanýn üzerine çýkacaðýz. Ýnþallah her þey çok güzel olur sporcularýmýz, bizler ve 85 milyon mutlu bir þekilde olimpiyatlarý sonlandýrýrýz."