Mustafa Denizli: Altay için þirketleþme þart
ABONE OL

Altay'ýn olaðanüstü genel kurulunda mevcut yönetime þirketleþme yetkisi verilmesi hakkýnda konuþan siyah-beyazlýlarýn önemli isimlerinden Mustafa Denizli, "Altay için þirketleþme þart. Hiç kimse Altay'ýn yönetimi kimdir? Sahibi kimdir diye stadyuma gitmez. Taraftar 'Büyük Altay' için maça gider" dedi.

TFF 2. Lig'e 684 milyon 555 bin TL borçla düþen Altay'da þirketleþme hayali gerçek oluyor. Ýzmir Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen kongreye 490 üye katýlým göstererek þirketleþme meþalesini yaktý. Siyah-beyazlýlarda 621'e düþürülen kulüp üye sayýsýnýn 4'te 3'ünün salonda bulunmasýyla birlikte genel kurul geçerli sayýldý. Tarihi kongrede þirketleþmeye 11 üye olumsuz, 27 üye çekimser oy verirken, 421 üye ise oyunu olumlu yönde kullandý. Böylece mevcut yönetim, kulübün futbol þubesinin yarýþmacý haklarýný mayýs ayýnda kurulan Altay 1914 Futbol ve Spor Yatýrýmlarý Anonim Þirketi'ne devretme yetkisi aldý. Yaþanan bu geliþmeler hakkýnda açýklamalarda bulunan Altay'ýn önemli isimlerinden Mustafa Denizli, siyah-beyazlýlarýn geleceðini kurtarabilmesi için tarihi önem taþýyan bir genel kurul olduðunu dile getirerek, "Konuþma yapan arkadaþlarýmýz Altay'ýn tarihine deðindi, bizler de hem sahada hem saha dýþýnda bunu yaþadýk. Benim hayatta yaþadýðým her dört yýlýn biri burada geçti. Þimdi bu tarih göz göre göre kaybolamaz. Onun için þirketleþme þart" dedi.

"TARAFTAR MAÇLARA 'BÜYÜK ALTAY' ÝÇÝN GÝDER"

Hiçbir Altay taraftarýnýn yönetim veya sahipler için maça gitmemezlik yapmayacaðýný ifade eden Denizli, "Taraftar maçlara 'Büyük Altay' için gider. Altay ismi orada durduðu müddetçe Altay'ýn þirket mi olmuþ? Baþkan mý yönetiyor yoksa þahýs malý bunlar hiç önemli deðil. Chelsea'yi Abramoviç aldýðý zaman taraftarý maça mý gitmedi bizi bir yabancý aldý diye. Oysa maçlarý týklým týklým oynandý. Bu tarih devam edecekse böyle devam edecek. Tablo ortada. Her geçen gün artan bir borç var. Dövizin deðer kazanmasýndan gibi þeylerden dolayý borç iyice yükseldi ve tabloyu da açýkladýlar zaten. 2. Lig'de 10 sene oynasan borcunu ödeyecek hasýlat yapabilir misin?" diye konuþtu.

"KÝMSE BU KULÜBÜN BU DURUMDA OLMASINI ÝSTEMEZ"

'Önemli olanýn prestijli bir þirketin gelip, Altay'ý almasýdýr' diyen Mustafa Denizli, sözlerini þöyle noktaladý:

"Alacak yatýrýmcýlar gelip hesaplarýný yapacaklar. Biri gelip Altay'a verelim bu kadar parayý aldýk diyecek hali yok. Ýncelemesini de yapacak neyi vardýr Altay'ýn? Marka deðeri nedir? Ýþte varsa gayrimenkul deðeri nedir? Takýmýnýn deðerine bakacaklar karar verecekler. Yani kolay bir iþ deðil. Kimse istemez böyle bir kulübün böyle bir duruma gelmesini ama neticede Türkiye'de hiçbir kulüp bu yoldan dýþarý çýkamayacak. Bu yoldan mutlaka geçecekler ve geçiyorlar. Bakýn Türkiye'nin futbol þehirlerine bakýn. Çok önemli bir kýsmý amatör kümede mücadele ediyor."