Ne varsa eskilerde var! Kanarya'nýn yüzü yenilerden gülmedi
ABONE OL

Süper Lig'de oyuncular için bonservislere 135.5 milyon euro ödenen transfer sezonunu geride býraktýk... Bu dönemde transfere en çok para harcayan takýmlar; Ýstanbul'un üç büyükleri Beþiktaþ, Fenerbahçe ve Galatasaray oldu. Listenin zirvesinde ise Transfermarkt verilerine göre 49.69 milyon euro harcayan Fenerbahçe yer aldý. En-Nesyri'ye 19.5 milyon euro; Çaðlar Söyüncü'ye 8.5 milyon euro, Maximin'e 8 milyon euro kiralama bedeli, Oðuz Aydýn'a 6 milyon euro ve Levent Mercan'a 2 milyon euro ödeyen sarý lacivertliler, transfer döneminin en çok para harcayan takýmý oldu.

EN-NESYRÝ SUSKUN OÐUZ KAYIP

Kanarya'nýn 19.5 milyon euro ödeyerek rekor bedelle transferine imza attýðý Faslý forvet Youssef En-Nesyri, sarý lacivertli formayla çýktýðý 11 resmi maçta 443 dakika sahada kaldý ve yalnýzca 1 gollük skor katkýsý saðladý. Alanya'dan 6 milyon euroya alýnan kanat oyuncusu Oðuz Aydýn ise UEFA kadrosuna dahil edilmedi, ligde de yalnýzca 1 dakika süre aldý. Sol bekte oynayan Levent Mercan ise henüz sarý lacivertli formayý giyemedi... Yeni isimler arasýndan en çok þans bulan Maximin ise 10 maçta 666 dakika sahada kalýp 1 gol ve 3 asistlik skor katkýsý saðladý.

SARA VE IMMOBÝLE ÝYÝ BAÞLADI

Öte yandan Beþiktaþ ve Galatasaray'ýn ise transfer dönemini, sarý lacivertli ekibe göre daha verimli geçirdiðini söylemek mümkün. Ýki takým da kilit transferlerinden direkt olarak skor katkýsý almaya baþladý. 18 milyon euroya alýnan Sara; 11 maçta 826 dakika süre alýp 2 gol ve 3 asist yaptý. Beþiktaþ'ýn 2 milyon euroya Lazio'dan kadrosuna kattýðý Ciro Immobile ise takýmýnýn skor yükünü çekiyor... Siyah beyazlý formayla tüm kulvarlarda 12 maçta 925 dakika süre alan Ýtalyan santrfor, 11 golle takýmýna büyük bir katký saðladý...