Nefesler tutuldu! Aslantepe'de dev karþýlaþma: Galatasaray-Beþiktaþ
ABONE OL

Süper Lig, Avrupa mesaisi sonrasý dev bir maça sahne oluyor. Þampiyonluk adaylarýndan G.Saray ile Beþiktaþ bugün saat 20.00'de Rams Park'ta kozlarýný paylaþacak.

Ligin yenilgisiz iki takýmýnýn mücadelesine sahne olacak derbide iki ekip de yenilmezlik ünvanýný korumaya çalýþacak. Bu sezon ligde oynadýðý 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik alan Cim-Bom, ezeli rakibini maðlup ederek namaðlup yoluna devam etmek istiyor.

Lyon zaferi ile gövde gösterisi yapan Beþiktaþ ligde de yoluna kayýpsýz devam etmek istiyor. Siyah-Beyazlýlar, ligde oynadýðý 8 müsabakada 6 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

OSÝMHEN'ÝN DEÐERÝ 75 MÝLYON €

Transfermarkt'ýn verilerine göre G.Saray; kadrosunda yer alan futbolcularýn 262 milyon euroluk deðeriyle ligde bu alanda zirvede yer alýyor.

Kartal'ýn kadrosundaki futbolcularýn piyasa deðeri ise 139 milyon euro olarak dikkat çekiyor. Merkez Bankasý'nýn günlük kuruna göre, iki takýmýn toplam deðerinin Türk Lirasý karþýlýðý da 14 milyar 846 milyon TL.

Sahanýn en deðerli ismi ise 75 milyon euro deðere sahip olan Osimhen. Beþiktaþ'ta Gedson Fernandes 17 milyon euroluk deðeri ile zirvede yar alýyor.

CÝM-BOM EVÝNDE KAYBETMÝYOR

Ýki takým arasýnda 26 Þubat 2012 tarihinde Rams Park'ta oynanan ilk derbiyi Cim-Bom, 3-2'lik skorla kazandý. Galatasaray, Beþiktaþ ile Seyrantepe'de mücadele ettiði 14 müsabakada 10 galibiyet elde ederken, Siyah-Beyazlýlar ise 2 kez kazandý. 2 maç da berabere sona erdi.

Aslan'ýn attýðý 23 gole Kartal, 11 golle karþýlýk verdi. 2017'den bu yana karþýlaþmada G.Saray, 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Öte yandan CimBom, sezon baþýnda Türkiye Kupasý þampiyonu Beþiktaþ ile Süper Kupa'da karþýlaþtý. Müsabaka, Beþiktaþ'ýn 5-0'lýk galibiyetiyle sona erdi.

HOCALAR ÖZEL HAZIRLANDI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bugünkü rakibi Beþiktaþ'a karþý 3-5-2 ile çýkarak Victor Osimhen ve Icardi ile gol arayacak. Beþiktaþ'ýn hocasý Van Bronckhorst ise Aslan'ýn forvetlerini kilitleyerek kontradan vurmayý hedefl iyor.

10 OYUNCU ÝLKÝ YAÞAYABÝLÝR

Gs'de Sara, Jelert, Sallai, Jakobs ve Osimhen; Beþiktaþ'ta ise Emirhan Topçu, Can Keleþ, Uduokhai, Joao Mario ve Ndour görev almalarý halinde ilk kez derbide forma giyecek.

MERTENS 100. MAÇINDA

G.Saraylý Dries Mertens, Beþiktaþ derbisinde oynamasý halinde GS formasýyla 100. resmi maçýna çýkmýþ olacak. Belçikalý oyuncu, geride kalan 99 maçta 23 kez gol sevinci yaþadý ve 26 da asist yaptý.

7 MAÇTIR KAYBETMÝYOR

Sarý-Kýrmýzýlýlar, iç sahada Beþiktaþ ile yaptýðý son 7 müsabakada maðlubiyet yüzü görmedi. Galatasaray, taraftarý önündeki son 7 derbide 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Cim-Bom son 4 iç saha maçýnda Beþiktaþ'ý maðlup etti.