Nihat Özdemir ligler için yeni tarih verdi
ABONE OL

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu.

Başkan Özdemir'in açıklamaları şöyle:

"BU KARARI TEK BAŞIMIZA ALMADIK"

"Liglerin 12 Haziran'da yeniden başlama kararı, tek başımıza aldığımız bir karar değil. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. Mutlaka UEFA'nın görüşleri çok önemlidir. UEFA bize diyor ki, yapılabilirse temmuz ayı sonuna kadar bu maçları tamamlayın."

"ELİMİZDE 10'A YAKIN SENARYO VAR"

"Sayın Bakanımız Kasapoğlu'yla toplantı yaptık. Herkesin görüşü 'Maçlar haziran ayında oynanabilir mi?' şeklindeydi. Yani karar bir istişare ile alındı ama birçok olasılık var. Biz de zaten 'şimdilik' diye karar aldık. Elimizde 10'a yakın senaryo var."

"KORONAVİRÜS'ÜN GİDİŞATINA GÖRE NİHAİ KARARI VERECEĞİZ"

"Peki nihai kararı verirken neye bakacağız, koronavirüsün gidişatına... Bence bizde bu süreç çok iyi gidiyor. En iyi durumda olan ülkelerin başında çok şükür Türkiye geliyor.  Zaman açısından sıkıntımız yok, koronavirüs süreci de iyi gidiyor. Belki temmuz ayındaki maçlarımızı seyircili oynayacağız."

"LİGE TEMMUZ AYINDA DA BAŞLAYABİLİRİZ"

"Ligler şimdilik 12 Haziran’da başlayacak. Alternatiflere göre temmuz ortasında bile başlayabiliriz ve 13-14 Ağustos'ta bitirebiliriz. Birçok ülke bizden çok çok kötü durumda olmasına rağmen liglerin yeniden başlama tarihlerini ilan ettiler. Sağlık Bakanımız ile görüştüm. 'Biz yarın bir karar almak istiyoruz, duramayız' dedim. Hiçbir zaman sağlıktan ödün vermeyiz. Bir yöneticimizin, bir futbolcumuzun sağlığı futboldan daha önemli ve biz de her zaman bunu ön planda tutuyoruz""

"DİĞER BRANŞLARDA TAKIMLAR OYNAMAK İSTEMEDİ"

"Basketbol, voleybol ve hentbolda takımlar ligin tamamlanmasını istemedi, bizde öyle değil. Takımlarımız ligin oynanarak tamamlanmasını istiyor."

"MUSTAFA CENGİZ'İN DURUMUNU HER GÜN TAKİP EDİYORUM"

"Mustafa Cengiz'e büyük geçmiş olsun diyorum. Durumunu her gün takip ediyorum, iyileşeceğine gönülden inanıyorum."

"BAZIN TEKNİK DİREKTÖRLERİN 'LİGLER OYNANMASIN' TALEBİ VAR"

"Kulüplerimiz şeffaf olsun, açık olsun, adil olsun. Herkes TFF’den kendi çıkarlarına yarayacak karar almasını bekliyor. O yüzden samimi olsunlar. İstedikleri kararda kendilerine yönelik karar çıkmasını bizden beklemesinler. Ligde kalma konusunda endişesi olan bazı takımlarımız ve bazı teknik direktörlerin 'ligler oynanmasın' talebi var, doğru bulmuyorum"

"UEFA DA SEYİRCİSİZ OYNANMASINI İSTİYOR"

"Ligin belirli şehirlerde oynanması gibi bir düşüncemiz yok. UEFA da başlangıç olarak seyircisiz oynanmasını istiyor."

"FUTBOLCU SÖZLEŞMELERİYLE İLGİLİ HUKUK KURULUMUZ KARAR VERECEK"

"Futbolcu ile kulübün yapmış olduğu anlaşmalar esas olandır. Aralarında daima özel maddeler olan sözleşmeler olabilir. Onları da inceleyeceğiz ve hukuk kurulumuz karar verecek. Zor konular. Stat geliri yok, sponsor geliri düşmüş. Kulüplerin hali ortada. Tüm bu durumları inceleyerek kurulumuz karar verecek."

"BİZİM LİGDE İPTAL KARARI VERMEK KOLAY DEĞİL"

"Süper Lig'de bugün iki takımımız aynı puanda. Arkasındaki iki takım da az puan farkıyla üçüncü ve dördüncü. Hemen arkalarında ilk dörde girecek iki üç takım daha var. Düşme hattı da keza öyle. Bizim ligde iptal kararı vermek kolay değil. Nefes nefese giden bir ligde bizim tek bir yolumuz var, ligleri oynatmak."

"KADIN FUTBOLUNA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ"

"Kadınlar Ligi ne olacak diye bize çok soru geliyor. Kadın futboluna çok önem veriyoruz. Biz bu işte biraz geç kaldık. O daha basit, kolay halledebileceğimiz bir sistem. Erkekleri bir halledelim, o konuyu da halledeceğiz."

"LİGLERİN OYNATILMAMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ"

"Ligler 12 Haziran'da başlamazsa bunun 19'u var. Liglerin oynatılmama ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Hiç başka bir alternatif düşünemiyoruz. Oynatarak bu ligleri bitirmek istiyoruz. Diğer şartları hiç konuşmadık, yoksa değişik yerlere çekilir."

"BUNDESLİGA'YI ÖLÇÜ ALIYORUZ"

"Şu anda Bundesliga başladı, bizim için büyük ölçü. Bütün takımları lig başlamadan 15 gün önce karantinaya aldılar. Dün bir antrenör diş macunu almak için karantinayı deldi. Bu haftaki maçta takımın başında olamıyor. Bu kadar dikkat ediyorlar."

"LİGLER OYNANIRKEN POZİTİF VAKA ÇIKARSA..."

"Lig oynanırken pozitif vakalar çıkabilir. Sürekli test yapacağız. Ligler oynanırken pozitif vaka çıkarsa pozitif çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz. Bundesliga'da 14 oyuncu kalsa dahi maçlara devam kararı aldılar. Ne yapıp edip ligi oynatarak bitirmek istiyorlar."