Okan Buruk: Barýþ ve Ferdi bütün dünyanýn gözünde
ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, A Milli Takýmýmýzýn EURO 2024 çeyrek finalinde karþýlaþacaðý Hollanda maçý öncesi açýklamalarda bulundu.

TRT Spor ekranlarýnda Inter'den eski takým arkadaþý Seedorf ile buluþan Buruk, dedi."Seedorf ile geçtiðimiz sezon Þampiyonlar Ligi'nde bir aradaydýk." Seedorf'un "Okan Buruk ile Inter'de güzel günlerimiz geçti." cevabýný veren Buruk, "Seedorf'un evini hatýrlýyorum.(Gülerek)" dedi. Seedorf ise "Bazý aile yemeklerimiz olmuþtu beraber." sözlerini sarf etti.

Devamýnda Hollanda maçýný deðerlendiren Buruk, "Kaan saha içi, saha dýþý önemli iþler yapýyor. Kerem, Portekiz maçýnýn en iyilerinden biriydi. Milli takýmý desteklemek için buradayým, desteði hak ediyorlar. Bu kadar genç bir takýmýn çeyrek finali görmesi önemli bir þey, gelecek için önemli bir þey. Ýyi bir kadromuz var ve son maçtaki mücadele muhteþemdi. Önemli dakikalarda goller attýk. Bugün yine mücadele gücümüzün yüksek olmasý önemli olacak. Kaan'ýn arkada üçlüye dönmesi önemliydi. Rakibi orada þaþýrttýk diziliþ olarak. Barýþ herhalde merkezde baþlayacak ama Arda ile hep yer deðiþtiriyorlar. Kenan performansýnýn çok altýnda kaldý, daha çok þey bekliyoruz ondan. Dinlenmiþ bir Hakan var elimizde. Ýsim olarak çok önemli bir takým Hollanda. Akýllý bir maç oynamamýz gerekiyor. Onlarý önemseyeceðiz ama korkmadan oynamamýz lazým." dedi.

Barýþ Alper ve Ferdi'nin performansýný deðerlendiren Buruk, "Barýþ Alper ve Ferdi'nin performansý bütün dünyanýn gözünün önünde. Sadece Galatasaray'ýn deðil, Fenerbahçe'nin oyuncularýna da önemli teklifler gelebilir. Türk futbolu için önemli geliþmeler bunlar." sözlerini sarf etti.

Malen'e dikkat edilmesi gerektiðini söyleyen Buruk, "Ben ilk 11'de deðiþiklik olabilir diyordum Hollanda'da. Malen baþlayabilir diyordum ama onun oynamamasý bizim için daha iyi. Savunmada Ake orayý üçleyecektir, Dumfries hücuma katýlacaktýr. Bizim onlara ne kadar cevap vereceðimiz önemli. Geriye çekildikçe daha çok þans veriyoruz rakiplere. Daha önde oynayan bir Türk Milli Takýmý daha iyi olacaktýr. Gakpo'nun önemli bir rolü var." dedi.

Son olarak Merih Demiral'a verilen cezayý eleþtiren Buruk, "Merih'e verilen akýl almaz bir ceza var. Samet dönüyor tabii ama tam Abdülkerim - Merih hattýyla savunma oturdu derken anlamsýz bir ceza verildi Merih'e." ifadelerini kullandý.