Okan Buruk iddialý konuþtu: Avrupa'da kupa kazanmak önemli
ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Antalyaspor galibiyetinin ardýndan açýklamalarda bulundu.

"BUNU GÖRMEK MUTLU EDÝYOR"

"Mutluyum. Doðum günüm. Maça denk geldi, güzel bir maça denk geldi. Sonuç da güzel oldu, 3 gol 3 puan. Deplasmanda kazanma rekoru vardý, onu kýrdýk. Onun yanýnda 3 gollük ortalamamýzý devam ettirdik. Gol yemedik. Sevinecek çok þey var. En önemlisi oyuncularýmýn performanslarý, istekleri, duygularý. O duygusal baðý hep kuruyoruz. Onlarla çalýþtýðým için mutluyum. Dünya çapýnda oyuncular. Karakterleri ve insanlýklarý çok etkileyici. Galatasaray formasýný onlarýn üzerinde görmek gurur veriyor. Galatasaray altyapýsýndan yetiþmiþ biriyim, Galatasaray formasýyla böyle kaliteli oyuncular görmek beni mutlu ediyor. Öðlen pasta kestiler bana, orada da söyledim. 2 seneyi geçtik, 2 þampiyonluk. Bunda emeði olan baþkanýmýz, yöneticilerimiz, eski yeni yöneticilerimiz, iki þampiyonlukta emek vermiþ oyuncular..."

"HEM LÝG HEM AVRUPA'DA KUPA!"

"Bu mutlu ortamda olduðum için öncelikle onlara teþekkür ediyorum. Hedeflerimizin büyük olduðunu hep konuþuyoruz, onlara yeni misyon yüklüyoruz. Lig önemli ama Avrupa'da kupa kazanmak çok önemli. Bu yolda daha iyi iþler yapmalýyýz. Kolay deðil, Avrupa hiç kolay deðil. Lig ve Avrupa iki önemli hedef. Doðum günü hediyesi olarak bu maçý ama lig ve Avrupa'da kupa istedim. Her sene yeni oyuncular katýlýyor. Bu bir süreç. Bugün oyun içinde iyi iþler yaptýk. Onlara teþekkür ediyorum."

"TARTIÞMAYA KAPALI"

"Icardi'yi tartýþmaya hiçbir zaman açmýyorum. Sahada takýma liderlik etmesi, toplu topsuz rakibi psikolojik olarak etkileyen biri. Gol atmasa da deðerli. Gol atýnca mutlu oluyor, performansý artýyor. Bir sakatlýk geçirdi. En iyi seviyesine gelmiþti. Fiziksel olarak çok iyiydi bu sene. Sakatlýktan erken döndü. Hep oynamaya çalýþtý. Bu aidiyeti çok önemli. Maç, puan kaybedebiliriz ama oyuncularýmýza saygý duymalýyýz. Ben hepsine saygý duyuyorum. Futbol içinde bazen iyi bazen kötü olursunuz. Santfor bazen o toplarý alamaz, bazen doðru yerlerde olamazsýnýz. Icardi hep yüzde yüzünü veriyor."

"TÜRKÝYE'YÝ TANITACAK GOL!"

"Osimhen'i gidiþata göre kullanacaktýk. Kýsa bir süre kullandýk. Sayýlan ve sayýlmayan golü var. Golü sayýlmasa çok üzülürdüm. Avrupa'da ses getirecek, Türkiye'yi tanýtacak bir gol. Türkiye'nin kalitesini de tanýtmak gerekiyor. Moral oldu. 2-0 iyi sonuç ama 3-0, büyüyen sonuç daha çok moral."

"OYNAMAYAN OYUNCULAR DA OLDU"

"Batshuayi de girdi. Elinden gelenin fazlasýný yaptý. Üç tane önemli forvetimizin olmasý çok önemli. Kadroya alamadýðýmýz oyuncular da var. Oyuna sokamadýklarýmýz oldu. Nelsson çok önemli. Victor bizim için önemli, deðerli. Bundan sonraki maçlarda önemli parçalardan biri olacak. Bugün onu oynatamadýk, gençleri oynatamadýk ama deðiþiklikler oyuna etki etti."

JAKOBS ÝÇÝN AÇIKLAMA

"Jakobs, adalesinde sertlik hissetti. MR'ýna bakacaðýz. Elfsborg maçý zor. Beþiktaþ maçýna bakacaðýz. Önemli bir oyuncu. Çok fazla seçeneðimiz olmadýðý bir mevki. Berkan da bugün iyi oynadý. Berkan da önemli bir performans sergiledi."