Okan Buruk maç sonrasý konuþtu: Özür diliyoruz
ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rigas Skola karþýlaþmasý sonrasý açýklamalarda bulundu.

ÝÞTE OKAN BURUK'UN SÖZLERÝ:

"TABÝÝ KÝ ÜZGÜNÜM"

"Deðiþikliklerin oyuna etkisi olmadý. Barýþ'ýn sað beke geçmesiyle saðdan gelmeye baþladýk. Sahanýn en iyisi Yunus'tu. Onla beraber daha çok ürettik. Diðer yerlerden çok üretemedik. Uzaktan þutla, duran topla çözebilirdik. Hiçbiriyle 3. golü bulamadýk. Hakem de müsaade etti, oyun yavaþladý. Devamýnda da istediðimiz sonucu alamadýk. Burada tabii ki üzgünüm."

"BU BÝZE YAKIÞMADI"

"Bizden beklenti çok yüksek. Bu kadar önemli kadrodan da beklentinin yüksek olmasý normal. Kendi oyunumuzun altýnda kaldýk. Rakibi daha çok önemsememiz gereken yerler vardý. Bunu yapamadýk. Üzgünüz. Özür diliyoruz. Bize yakýþmayan bir sonuç. Rahat kazanacaðýmýz, 2-0'a getireceðimiz maçý, konsantrasyon eksikliðiyle kazanamadýk. Bir avantajýmýz vardý, kazanýp devam etmek istiyorduk. Baþaramadýk. Rakibi tebrik ediyorum. Oyunlarý bu, iyi kapanýyorlar. 2 gol atmamýza raðmen bize devamlý cevap verdiler. Bu olmadý. Bu bize yakýþmadý."

"NEGATÝF ETKÝLEDÝ"

"Tabii ki bir maç önce 3-0'dan berabere kalmak negatif olarak etkiledi. Bu açýk. Yükselen moralinizi aþaðý çekebiliyor. O çok baþka maçtý, bu çok baþka. Gol anlamýnda, gol yollarýnda sýkýntý yaþamadýk, 2-0'ý bulduk. Korumamýz ve artýrmamýz gerekiyordu. Çok erken 2-1 oldu. Ýkinci yarý baþýnda 2-2 oldu. Psikolojik olarak aþaðý çekti. Bir önceki maçtan da bir hikaye vardý."

"AFFETTÝRMEK ÝÇÝN..."

"Davinson ve Torreira, tabii ki onlar olduðunda gol yeme þansýnýz var, olmadýklarýnda da gol yeme þansýnýz var. Galatasaray takýmý geniþ. Çok önemli olduklarý için Galatasaray'dalar. Kim oynarsa oynasýn herkes en iyisini ypamak zorunda. Ýki tane kaza yaptýk. Bunu affettirmek için kendi sahamýzdaki maçý en yüksek þiddetle, konsantrasyonla oynayacaðýz."

"SAHAYA ODAKLANMALARI LAZIM"

"Bu sene çok gol yedik evet, geçen sene az yiyorduk. Burada da tabii ki özellikle bu son iki maça baktýðýnýzda rakibi ve oyunu daha çok önemsemeliyiz. Savunma anlamýnda da ilk iþimiz savunma yapmak. Oyun kuracaðýz, hücuma katýlacaðýz tabii ki ama en doðru þey savunma oyuncularýnýn iyi olduklarýný ve savunmaya odaklanmalarý lazým. Kasýmpaþa maçýnda da þunu söyledim."

"ATAK YAPAMADIK"

"Ýkinci yarý atak yapamadýk. Pozisyona giremedik ama savunma da yapamadýk. Öndesiniz, savunma yaparsýnýz hadi. Hiç savunma takýmý olmadýk, kendi oyunumuzu oynadýk. Savunma ciddiyetimiz düþüktü. Tamir edeceðiz. Galatasaray geçen seneki gibi daha az gol yiyen bir takým olacak. Fenerbahçe ve Kasýmpaþa maçýnýn ilk yarýsýnda dominanttý. Bu maçý saymýyorum, rakip kapandý, açmaya çalýþtýk. Daha iyisini yapmalýydýk, yani iki kere iki dört!"

"ÝÞÝMÝZE YARAMADI"

"Bugüne baktýðýmýzda kulübede kanat oyuncusu olarak Yusuf Demir vardý. Ziyech sakattý. Sallai, UEFA kadrosunda yok. Orada deðiþiklikler yaptýk. Yusuf'u denedik. Batshuayi'yi önce kanat forvet gibi attým. 3'lü oynadýklarý için Icardi, Yunus, Batshuayi gibiydik. 4-2-1-3 gibi baþladýk. Batshuayi'yi kanat gibi kullandýk. Yunus'un Barýþ'ýn getirdiði toplarda içeride olmasýný istedim. Ýyi bir kadromuz var. Eksikler olabiliyor. Bugün özelinde çok formda olan Osimhen yoktu. Onla birlikte çözüm de üretebiliyorsunuz. Icardi de rahat gezip etkili olabiliyor. Oyunun devamýnda giren oyunculardan beklentim daha fazlaydý. Maalesef bunu baþaramadýk. Daha çok üretmemiz gerekiyordu, rakip ne kadar kapanýrsa kapansýn... Daha çok üretmemiz gerekiyordu! Maçý kazandýracak golü, bu kadar özel oyuncuya sahip bir takým bulmalýydý. 2-2'den sonra pozisyonlar vardý. Topun daha çok bizde olmasý iþimize yaramadý."

"ÇOK ÜRETEMEDÝK"

"Genel bu zaman kadar oynadýðý oyunu oynadý. Devamýnda 5'li savunmaya geçtiler. Aslýnda çok farklý beklenmedik bir þey yapmadýlar. Topun arkasýna geçtiler. Savunma diziliþlerini yaptýlar. Biz de çok üretemedik. 2-0, 2-1... Geriye düþseler de topu almaya hiç çalýþmadýlar. 2-0'ken de kendi yarý sahasýna beklediler, 2-1'de de, 2-2'de de... Aslýnda bizim için sürpriz 2 gol yedik."

"HAVAYLA ÝLGÝLÝ PROBLEM YOK"

"Havayla ilgili problem yoktu. Futbol oynamak için güzel havaydý. Stadyum atmosferi yaþayamýyorsunuz. Ýki tarafta tribün yok, arada pist var. Zemin güzeldi, hava güzeldi. Oyuncularýmýzýn, bizlerin bahane edeceði hiçbir þey yoktu. Golle de baþladýk. 2-0 baþladýk. Þikayet edeceðimiz hiçbir þey yoktu. Bugün bir þanssýzlýk yaþadýk. Bizim hatamýz. Bunu en kýsa zamanda düzelteceðiz.