Okan Buruk'tan Fenerbahçe'ye gönderme! ''Þampiyon olmadan kutlayanlar var''
ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, DHA'ya özel açýklamalarda bulundu. Ýþte o açýklamalar...

"G.SARAY GENLERÝNE YAKIÞIR BÝR OYUN OYNADIK"

"Geçen seneki en büyük hedeflerden biri Þampiyonlar Ligi'ydi. Kadro sayýmýzý yüksek tuttuk, kaliteyi yüksek tuttuk, yarýþmacý olduðumuzu göstermek istedik. Þampiyonlar Ligi oynayan takýmlar çok zorlanmýþtýr ligde, ilk 3'e bile giremediler. Hem Þampiyonlar Ligi'nde son maça taþýdýk, oynadýðýmýz oyun çok deðerliydi. Galatasaray genlerine yakýþýr bir oyun oynadýk. Tüm takýmlara karþý oynadýðýmýz dominant oyun, kazanamasanýz bile kazandýðýmýzý gösterdik. Ligde de tarihi bir rekor kýrdýk. Bu rekorun baþýnda olan benim, tabii ki teknik adamlar için kazanýnca ön plana çýkarýrlar ama kaybedince daha çok ön plana çýkarýrlar. Baþarýyý paylaþan, baþarýsýzlýðý sahiplenen biriyim. En büyük pay oyuncularda. Baþkanýmýz, yönetimimiz bizi destekledi, çok deðerliydi. "

"KORKUDAN ÖLDÜM"

"Her þeyden deðerlisi taraftarýmýzdý. Özellikle iç saha performansýmýz muhteþemdi. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim bizi karþýlayan, otele götüren, gece 2-3'e kadar bekleyen taraftarlarýmýz var. Galatasaray için her þeyi yapabilecek taraftarýmýz var. Konya maçýna gidiþimizi unutamayacaðým. Korkudan öldüm, insanlar canlarý pahasýna otobüsün önüne geçtiler. Bu baþarýda onlarýn payý çok büyük. Birlikte baþardýk 102 puaný, 17 maçlýk galibiyet serisi. Birçok alanda rekor kýrdýk. Rekorlara doyamadýk, topu en çok direkten dönen takým olduk. Ýyi mi kötü mü bilmiyorum da bir rekor da öyle kýrdýk."

"SENEYE DE MAYISLAR BÝZÝM"

"Geçen sene özelinde inanýlmaz bir yarýþ oldu. Fenerbahçe'ye 99 puan alacaksýnýz ama ikinci olacaksýnýz deseler inanmazlardý. Hep daha iyisini yapabilecek bir takým var, Galatasaray. Ýki takým da baþarýlý oldu. Bir takým ikinci olduðu için baþarýsýz deðil. Ýki takým da çok baþarýlý oldu. Hakkýný vermek gerek. Burada özellikle Galatasaray'ýn ruhunda olan, Galatasaray hep kazanan takýmdýr. Bu tip son virajlarý çok konsantre döner. Hep mayýslar bizimdir dedik, mayýslar bizim oldu. Seneye de mayýslar bizim olacak. Tüm kalbimle inanýyorum.""

"ÞAMPÝYON OLMADAN KUTLAYANLAR VAR"

"Dediðim gibi, mayýsý bitirdik, kutlamalarý da bitirdik. Þunu da net anlamak lazým, Galatasaray bir sene önce de þampiyon oldu. Bir sonraki sene þampiyon olduðunuzda kutlamalar yine oluyor ama ayný heyecanda ve uzunlukta olmuyor. Kutlamadan çok, þampiyonluðu seven bir takýmýz. Þampiyonluk, mutluluk çok önemli ama her þey insani. Geliyor, kazanýyorsunuz, mutlu oluyorsunuz, belli bir þeyden sonra rutine dönüþüyor. Çok uzun sene þampiyon olmayan takým olsa çok daha farklý olur. Þampiyon olmadan da kutlayanlarý görüyorsunuz. Þampiyonluðu kutlamak ilk gün önemli ama sonra oyuncular tatile gidiyor, milli oyuncular farkýna varmadan milli takýma gittiler. Biz transfer çalýþmalarýna baþladýk."

"YÜZDE 50'YLE GOL KRALI OLDU"

"Bu sene Mourinho ve Van Bronckhorst gibi iki iyi hoca geldi. Abdullah Avcý da var. Tekrar þampiyon olmak, rakiplerimize karþý, herkes iyi transfer dönemi geçirmek isteyecek. Bu kadar iyi hocanýn olduðu lig, geçen senenin üstünde olacak. Geçen sene özelinde çok daha fazla deðiþiklik oldu kadroda, Angelino gibi önemli bir sol bek aldýk. Güvendiðimiz bir oyuncuydu. Adaptasyon süreci bazen saðlayamýyor. Ofansif olarak tabii ki onun ofansif gücünden katký almak istedik. Defansif anlamda ise ofansif gücüyle kapatmak istedik ama iki taraf da istediðini tam bulamadý, ayrýlmak zorunda kaldýk. Sað bekte Sacha Boey'in gidiþi aniydi, hazýrlýksýzdýk. Her zaman bir þeyler düþünüyorsunuz ama devre arasý transfer zor oluyor. Kimse iyi oyuncusunu býrakmak istemiyor. Genel olarak iyi yönettik. Bu süreçleri doðru þekilde geçtik. Orada da bize Barýþ Alper, Kaan Ayhan, Berkan Kutlu gibi üç tane joker isim çok yardýmcý oldu. Her mevkiyi kapattýlar, en iyisini yapmaya çalýþtýlar. Denemelerimiz baþarýlý oldu. Bu da o süreçte de hiç etkilenmeden ligdeki galibiyet serimiz devam etti. 17 maçlýk galibiyet serisi içinde takým içindeki oyuncularýn önemli destek vermeleri yer alýyor. Genel olarak zor bir seneydi. Transferler, gelen, giden... Icardi, Beþiktaþ maçýndaki sakatlýðýndan sonra sezon sonuna kadar yüzde 50'siyle oynadý, gol kralý oldu. Ziyech sakattý, döndü, son bölüme etki etti. Çok iyi oyuncularýmýz vardý. Bazýlarýný yüzde 100, bazýlarýný daha az kullandýk."

"MOURINHO SÜRPRÝZ BÝR KARAKTER"-

"Mourinho ile tanýþýklýðým yok. Ülke futboluna önemli katký saðlayacak biri. Çok büyük ses getirdi. Genel olarak ülke futbolu önemli. Benim için karþý takýmýn hocasý çok fark etmiyor. Geçen sene de ayný þekilde. Rakibiniz 99 puan toplamýþ, siz 102 puan topladýnýz. Önemlisi siz ne yapacaksýnýz? Biz buna odaklanacaðýz, baþka bir þeye odaklanmayýz. 2 sene önce de Jorge Jesus çok önemli. Bu liglerde çok baþarýlý olmuþ hocaydý. Türkiye seviyesindeki liglerde çok baþarýlýydý. Ona karþý da ayný þeyi düþündük. Biz ne yapacaðýz, kaç puan toplayacaðýz? Biz kendi takýmýmýza odaklandýktan sonra... Tabii önemli ve 4 takým arasýnda yarýþ olacak. Her takým ön plana çýkmak isteyecek. Amacým kendi oyunumuza odaklanmak. Mourinho özelinde, uzun yýllar þampiyonluða oynamýþ takýmda çalýþmadý. Onun için de önemli deneyim olacak. Yeni ülke, yeni takým... Avrupa'da 2 final oynadý. Son 5 seneye bakýnca Avrupa'da önemli baþarýsý var. Lige önemli bir hava getirecek. Ne diyelim, önemli ve sürpriz bir karakter. Ne zaman, nerede, ne yapacaðý belli olmayan bir karakter. Ülke için önemli bir transfer oldu. Sorularý da kýsa tutarsak..."

"UFAK TEFEK BÝR ÞEYDÝ"-

"Ben karakter olarak Sergio'yu da çok sevdim, Gomis gibi. Ufak tefek tepkileri olabilecek bir oyuncuydu. Büyük bir þey yaþamadýk aslýnda. O anda takým içerisinde vermem gereken tepkiyi veriyordu. Bir süre bizle olmadý. Sezonun son maçýnda oynadý. Orta sahada çok fazla oyuncumuz vardý. Kerem Demirbay ikinci yarý önemli performans sergiledi. Berkan geldikten sonra iyi oynadý. Ndombele, Eyüp vardý. Kaan'ý kullandýk. Belli oyunculara süre gelmedi. Sergio'yu çok severim, deðer veririm. Ufak tefek duygusal tepkiler olabiliyor. Doðru þekilde yönetip örnek verecek þeyleri göstermeniz gerekiyor."

"4 TRANSFER DÜÞÜNÜYORUZ"

"Her takviye tutmuyor tabii. Biz bu sene Þampiyonlar Ligi oynayacaðýmýz için kadroyu çok geniþ tutmak istedik. Mesela Barýþ Alper bu sene her maçta oynadý. Zaha, Ziyech zaman zaman oynamadý, Kerem Aktürkoðlu genelde oynadý. Köhn ve Sanchez forma giydi. Ýlk baþta 4 tane oyuncu düþünüyoruz. Direkt olarak katký alacaðýmýz isimler alacaðýz. Mauro Icardi gibi çok önemli bir oyuncumuz var. Hem onunla hem de onsuz oynayabilecek bir oyuncu da arýyoruz. Geçen seneki Bakambu örneði gibi."

KEREM AKTÜRKOÐLU, TRANSFER

"Kerem Aktürkoðlu'nun iki þampiyonlukta da önemli katkýsý var. Transferle ilgili Kerem'in ne istediði, Galatasaray'ýn ne istediði önemli olacak. Benim hoca olarak isteðim tabii ki takýmda kalmasý. Galatasaray olarak gelecek tekliflere bakacaðýz."

"OYUNCU SATMA NÝYETÝMÝZ YOK"

"Bizim oyuncu satma niyetimiz yok. Oyuncu alma niyetimiz var. Davinson ile Nelsson neden bu kadar konuþuluyor anlamýyorum. Bizim oyuncu alma niyetimiz var. Tabii ki Boey gibi 30-35 milyonluk bir teklif gelirse bunu deðerlendiririz. Davinson, Abdülkerim ve Nelsson bizim için çok deðerli. Davinson'u almasak sadece Nelsson ve Abdülkerim ile ligi bitiremezdik. 3 oyuncu da bizimle devam edecek."

"ÖNCELÝK SAÐ BEK, SONRA ORTA SAHA, FORVET"

"Lig daha yeni bitti. Serbest oyuncularý kadronuza katmak daha kolay oluyor. 5 büyük ligin dýþýna oyuncu getirmek çok zor bir þey. Çok istiyorsunuz oyuncuyu ama oyuncu Türkiye'ye gelmek istemiyor. Bir de Suudi Arabistan var tabii... Oyunculara gelen astronomik rakamlar bizim için transferleri zorlaþtýrdý. Birçok oyuncuyla görüþüyoruz, en önemlisi oyuncularý kampa yetiþtirmek. En iyi oyuncularý almak istiyoruz. Kimse merak etmesin. En büyük önceliðimiz sað bek, þu anda sað bekimiz yok. Orta saha ve forvet de düþünüyoruz ama öncelik sað bek."

"AMRABAT ÝLE GÖRÜÞMEDÝM"

"Amrabat ile görüþmedim. Geçen sene görüþmüþtüm, son anda Manchester United'a gitti. Önemli bir oyuncu, Avrupa'da fiyatlar uçtu. Kimi sorsanýz 20-25-35... Oyuncu fiyatlarý 2-3 katýna çýktý þu anda."

"RAFA, GÜNDEMÝMÝZDE DEÐÝL"

"Rafa Silva serbest olduðu için çok fazla talibi var ve astronomik rakamlar isteniyor. Þu anda kesinlikle bizim gündemimizde deðil."