Ömer Korkmaz: Ligi sað salim tamamlamak istiyoruz
ABONE OL

Konyaspor Baþkaný Ömer Korkmaz, AA muhabirine, FIFA tarafýndan kulübe verilen 3 dönem transfer yasaðýnýn kamuoyunda yanlýþ deðerlendirildiðini dile getirdi.

Geçmiþte yapýlan bazý transferlerde bonservis ve bazý oyunculara eksik ödenen bedellerden kaynaklý bir transfer yasaðýyla karþý karþýya olduklarýný vurgulayan Korkmaz, "Kulübümüzün bu noktada gücü var. Bu transfer yasaðýný kaldýrabilir. Ödemeyi yaptýðýmýzda, yasaðý kaldýrabilecek bir durumdayýz. Þu anda ödeme önceliðimiz bunlar olmadýðý için transfer sezonundan da uzak bir durumdayýz. Hedeflerimiz belli. Önceliðimiz takýmý bu ligde saðlýklý bir yerde tutmak. Sezon sonuna doðru þartlarýmýza uygun hale getirip onu da hallederiz. Bununla ilgili opsiyon bir süre var. Kýsa sürede artýk bir daha bunlarýn konuþulmadýðý bir kulüp olmak istiyoruz." diye konuþtu.

ÞAMPÝYONU KONYASPOR BELÝRLEYEBÝLÝR

Korkmaz, son 4 haftada 8 puan aldýklarýný anýmsatarak, yeþil beyazlýlarýn hedefinin güvenli bölgede kalmak olduðunu bildirdi.

Ligde 43 puanla düþme hattýndan uzak kalýnacaðýna deðinen Korkmaz, "42-43 puan, güvenli bölge gibi görünüyor. Haliyle þu an puanýmýz, oraya çok uzak deðil. Burasý büyük bir þehir, güçlü bir camia. Geriye 8 maçýmýz kaldý. Bunun 5'ini içeride oynuyoruz. Ama bunun 2'si de þampiyonluða oynayan takýmlardan. Temel derdimiz, güvenli alanda kalmak. Ligi sað salim güzel þekilde tamamlayýp, önümüzdeki sezonlara daha iyi hazýrlanmak." ifadelerini kullandý.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ýn Konya'ya geleceðini anýmsatan Korkmaz, "Ýkisini de burada yenmek isteriz. Þampiyonluðu belirlemedeki kastýmýz bu. Dýþ sahada puan verdiðimiz her takýmdan o puaný almak için sahaya çýkýyoruz. Ýki takýmý da yenersek þampiyonun kim olduðu umurumuzda olmaz. Þampiyonu belirlemenin bir gücü olduðu da hoþumuza gidiyor." dedi.

TARAFTARA "TRÝBÜNLERÝ DOLDURUN" ÇAÐRISI

Ligde 3 Nisan'da Trabzonspor'u aðýrlayacaklarýný aktaran Korkmaz, þunlarý kaydetti:

"Milli ara bizim için iyi de oldu. Sakat oyuncularýmýz vardý. Onlar da dönecek. Daha iyi bir hazýrlanma fýrsatý olacak. Hemþehrilerimiz de maçý özledi. Hep birlikte burada güçlü þekilde Trabzonspor'u misafir edeceðiz. Buradan da 3 puanla çýkýp biraz daha rahat hissetmek istiyoruz. 4 maçlýk periyottan öyle ya da böyle istediðimizi aldýk. Bu süreci, Trabzonspor maçýyla perçinlemek istiyoruz. Taraftarýmýzýn desteðini bekliyoruz."