''Onlarý eleyip önümüze bakmamýz lazým'' Milli futbolcular galibiyeti istiyor!
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda A Milli Takým son 16 turunda Avusturya ile karþýlaþacak.

Bu mücadele öncesinde A Milli Takým'da Zeki Çelik ve Muhammed Þengezer basýn toplantýsýnda sorularý yanýtladý.

EURO 2024'le ilgili Zeki Çelik, "Turnuvadan önce küçük bir sakatlýk geçirdim. Þu anda gayet iyiyim ve beklemediðim bir sakatlýktý. Hocamýz oynama süresi verdiðinde her zaman katký saðlamak isterim." dedi.

"ONLARI ELEYÝP ÖNÜMÜZE BAKMAMIZ LAZIM"

Avusturya maçý ve EURO 2024 hedefiyle ilgili milli futbolcu, "Avusturya çok sert oynayan ve baský yapan bir takým. Oradaki maçta baskýya karþýlýk veremedik. Bu maçý kazanýp önümüze bakmamýz lazým. Adým adým bakmamýz lazým. Bu turu geçersek yarý finali zorlayabileceðimizi düþünüyorum." açýklamasýnda bulundu.

MOURINHO YANITI

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'yla ilgili soruya Zeki Çelik, "Çok deneyimli ve büyük bir hoca. Ondan çok þey öðrendim. Türkiye'de baþarýlý olacaðýna inanýyorum." yanýtýný verdi.

A Milli Takým'daki oyuncu grubuyla ilgiliyse Zeki Çelik, "Çok yetenekli bir grubumuz var. Ýlerleyen turnuvalarda bu takýma çok fazla katký saðlayacaklar. Sonraki turnuvalarda iyi iþler yapabileceðimize inanýyorum." açýklamasýnda bulundu.

"TAKTÝK DÝSÝPLÝN ÇOK ÖNEMLÝ"

Vincenzo Montella'yla ilgili gelen soruya iliþkin Zeki, "Hocamýz taktik çalýþmayý çok seviyor ve antrenmanlar tempolu. Taktik disiplin çok önemli. Bizimle iletiþimimi çok iyi, gayet mutluyuz." ifadelerini kullandý.

Portekiz maçýnýn ardýndan yapýlan eleþtiriler için milli futbolcu, "Burada güzel bir ortam var. Böyle eleþtiriler olunca ben þaþýrýyorum. Dýþarýdan yorumlar yapýlýyor. Ülkemiz için burada mücadele ediyoruz. Bazen eleþtirilerin düzeyi kaçýyor. Bunlarda dikkatli olmamýz lazým." açýklamasýnda bulundu.

"HAZIR BÝR ÞEKÝLDE BURAYA GELDÝM"

Doðan Alemdar'ýn sakatlýðý sonrasýnda A Milli Takým'a davet edilen Muhammed Þengezer, "Doðan Alemdar, Ozan Kabak ve Enes Ünal talihsiz bir sakatlýk yaþadý. Hazýr bir þekilde buraya geldim. Çok iyi bir ortam var. Her þey çok iyi gidiyor. Önümüzde çok zor bir maç var inþallah kazanan biz oluruz." dedi.

"HATALAR OLABÝLÝYOR"

Muhammed Þengezer, Portekiz maçýnda A Milli Takým'ýn yediði ikinci golle ilgili gelen soruyu þöyle yanýtladý, "Talihsiz bir gol yedik orada. Kimsenin istemeyeceði bir þey. Arkadaþlarýmýz o golden dolayý üzgün. Bütün kaleciler de dahil antrenmanda baþýmýza gelmeyecek þey maçta denk geldi. Oyunculara bazen sesimizi duyuramadýðýmýz için hatalar olabiliyor. Biz mutluyuz. 4 kaleciyiz, birbirimizi üst seviyeye taþýmak için çabalýyoruz."

27 yaþýndaki kaleci ayrýca, "Þu an turnuvaya baktýðýmýz zaman üst düzey takýmlar var. Biz de o takýmlardan biriyiz. Her maça kazanmak için çýkýyoruz. Hedefimiz finale kadar gitmek." ifadelerini kullandý.