Özel sporculara ''özel tesis''
ABONE OL

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, PG Sport'un girişimleriyle İstanbul'da yapılan özel sporculara yönelik spor tesisi, otizm ve down sendromu gibi tanılara sahip çocuklara kapılarını açtı.

Tesiste, paralimpik branşlarda hedeflenen başarılar için özel çocuklar sporla tanıştırılırken bu hedef doğrultusunda özel sporcular için de çeşitli programlar uygulanıyor. 

Hazırlık sürecinin ardından hizmete giren tesiste, ilk olarak özel çocukların kazanması gereken motorik özellikler, atma-tutma becerileri, çabukluk, çeviklik, denge, koordinasyon gibi alanlara yönelik eğitimler veriliyor. Daha sonra masa tenisi, yüzme ve bisiklet gibi olimpik sporlara yönlendirilen çocuklardan gelecekte başarılara imza atabilecek sporcuların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

 

- "Hassasiyetimiz en üst noktada"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin 7 bölgesi ve 81 kentinde yaptıkları yatırımlara dikkati çekerek, bu yatırımların ülkenin sportif geleceğinde ve sporla yetişecek sağlıklı nesiller üzerinde önemli rol üstleneceğini ifade etti.

Bakanlık olarak sadece birtakım altyapı yatırımları yapıp kenara çekilen bir yapıda olmadıklarını ve olmayacaklarını Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

 "Bu tesisleri dolduracak gençlerimiz ve sporcularımız için her türlü desteği veriyoruz. Özel sporcularımız ve engelleri birlikte aşacağımız çocuklarımız için de önemli işlere imza atıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimiz en üst noktada. Bakanlığımızın koordinesinde ve desteğinde hizmete giren bu tesisin özel sporcularımız için de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca burada sporla tanışacak kardeşlerimizin sosyal hayata katılımlarının çok da farklı olacağına inancım tam."