Pendikspor, Süper Lig'de hedefini koydu
ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Pendikspor, yeni sezon hazýrlýklarýna Bolu'da baþladý. Geçtiðimiz sezon göstermiþ olduklarý baþarýlarýn ardýndan Süper Lig'e çýkan Pendik ekibi, yeni sezon hazýrlýklarý çerçevesinde Abant Milli Parký yolu üzerinde bulunan bir otelde kampa girdi. Teknik direktör Osman Özköylü yönetiminde 16 futbolcu ve teknik ekiple otele gelen kýrmýzý-beyazlý ekip, günde 2 antrenmanla yeni sezon hazýrlýklarýný sürdürüyor. Antrenmana ýsýnma hareketleriyle baþlayan futbolcular, kondisyon çalýþmalarýný devam ettirdi.

"ÞU ANDA KADRO OLARAK ÝSTEDÝÐÝMÝZ SEVÝYEYE ULAÞMADIK"

Yeni sezonda düþündükleri kadronun þekillenmesi için transferlere ihtiyaç olduðunu ifade eden Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "30 Haziran itibariyle kampýmýz baþladý. Tabii henüz þu anda kadro olarak istediðimiz seviyeye ulaþmadýk. Bu süreçte transferler yapýlmaya devam ediyor. Yapýlan transferler yavaþ yavaþ aramýza katýlmaya baþladý. Önümüzdeki süreçte devam edecek.

Bu süreçte elimizdeki bu grubumuzla beraber geçen seneden kalan þampiyon takýmýnýn oyuncularýyla beraber aramýza katýlan oyuncularla beraber hazýrlýk etabýmýz baþladý. Tabii özellikle ilk 4-5 günlük süreç biraz daha adaptasyon süreci olarak geçecek. Yapmýþ olduðumuz testten sonraki almýþ olduðumuz deðerler bizim antrenman sürecimizi þekillendirecek. Gönül isterdi ki daha yüksek katýlýmlý bir oyuncu grubumuz olsun, transferlerimizden daha fazlasýný erkenden kadroya katabilelim ama dediðim gibi yeni çýkmýþ bir takým olarak ve ligin baþlamasýný az bir zaman kaldý. Bu süreçte transferlerin çok kolay olmasý mümkün deðil. Görüþmelerimiz hýzlý bir þekilde devam ediyor. Mümkün olduðu kadar kýsa süre içerisinde yine oyuncular aramýza katmamýz lazým çünkü yeni sezon için düþündüðümüz kadronun kafamýzdaki gibi þekillenmesi için transferlere ihtiyaç var" dedi.

"DAHA ÝYÝ BÝR SEVÝYEYE TAÞIYACAÐIZ, HEM FÝZÝKSEL OLARAK HEM DE TAKTÝKSEL OLARAK"

Takýmý antrenmanlarla daha iyi noktalara taþýyacaklarýný ifade eden Osman Özköylü, "Ýlk etap sonunda biraz daha oyuncu sayýmýzý arttýrabilirsek, ikinci etapta özellikle hazýrlýk maçlarýnýn baþlayacaðý dönemde sayýsal fazla olmak lig içerisinde düþündüðümüz kadroyu oluþturabilmemiz açýsýndan oynayacaðýmýz oyunu tam anlamýyla tutabilmemiz açýsýndan çok önemli. Þu anda elimizdeki oyuncularýmýzla beraber güzel bir süreç geçiriyoruz. Antrenman tempomuz her geçen gün yavaþ yavaþ artacak ve yükselecek. Oyuncularýmýzýn tatilden gelmiþ olmasý ve ligin bizim için 8 Haziran'da final maçýný oynayan bir takým için yeni bitmiþ olmasý dolayý oyuncularýn dinlenme þansý çok fazla olmadý. Onlara bu süreçte antrenman yaptýrma veya sezon antrenmaný uygulama þansýmýz da çok olmadý. Bir sene boyunca çok yoruldular. Þimdi yavaþ yavaþ tekrar süreci kendi sitilimiz haline getirmemiz gerekiyor. Ýnþallah ilk etap sonundan itibaren antrenmanlarýmýzý daha iyi bir seviyeye taþýyacaðýz, hem fiziksel olarak hem de taktiksel olarak" diye konuþtu.

"LÝGDE KALICI BÝR TAKIM OLMAYI HEDEFLÝYORUZ"

Spor Toto Süper Lig'de kalýcý bir takým olmayý hedeflediklerini belirten Özköylü, "Ligde kalýcý bir takým olmayý hedefliyoruz çünkü burada kalýcý olmak, kulübümüzün yönetimi tarafýndan yapýlan planlamalarý desteklemek adýna saðlam bir yapý oluþturmayý gerektirir. Saðlam bir yapý içerisinde, bizi güçlü tutacak ve ayakta tutacak oyuncularý her anlamda destekleyecek isimler almayý istiyoruz. Bunlar için önemli oyuncular mutlaka olacak ama birinci hedefimiz ligde kalýcý olmak ve düþme sýkýntýsý yaþamayacak bir pozisyonda kendimize yer edinecek bir takým oluþturmaya çalýþacaðýz" dedi.