Pogba'dan Mourinho sözleri: Kavgayý ben baþlatmadým
ABONE OL

Doping yaptýðý gerekçesiyle önce 4 yýl futboldan men cezasý alan ancak 4 Ekim'de Spor Tahkim Mahkemesi CAS tarafýndan cezasý 18 aya indirilen Paul Pogba, 10 Mart 2025'te sahalara geri dönecek. 31 yaþýndaki Fransýz yýldýz, uzun süren sessizliðini bozdu.

Ýþte Pogba'nýn açýklamalarý:

"CEZA ASLA 4 YIL OLMAMALIYDI"

Paul Pogba doping testinin pozitif çýkmasýnýn ardýndan ilk kez konuþtu. Sky Sports News'a açýklamalarda bulunan Juventus futbolcusu ceza sonrasý yaþadýklarýný anlattý. Hileci olmadýðýný belirten Pogba þunlarý söyledi: "Takviyeyi almanýn sorumluluðunu kabul ediyorum ama profesyonel birisinden gelse bile üç kez kontrol etmedim. Cezalandýrýlmam gerekiyorsa, o zaman buna razýyým. Ama ceza asla dört yýl olmamalýydý. 12 ayý kabul edeceðim."

"ADÝL BÝR ÞEKÝLDE KAZANMAYI SEVÝYORUM"

Paul Pogba dürüst bir insan olduðunu vurguladýðý açýklamalarýna þu sözlerle devam etti: "Yani her þey olduðunda bile insanlar þöyle dediler: 'Paul'u tanýyoruz, asla doping almazdý. Aldýysa bile bilmiyordur, bilerek yapmazdý'. Ve bu tamamen gerçek. Dürüst bir insaným, bunu söyleyebilirim. Ben hile yapan biri deðilim, sporumu seven biriyim. Oyunu seviyorum. Adil bir þekilde kazanmayý seviyorum ve insanlar bunu biliyor. Görüyorsunuz. Ben kötü bir kaybedenim ama hilebaz deðilim, bu kesin."

"MOURINHO ÝLE KONUÞMAM GEREK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile 2016'da birlikte çalýþan Paul Poga, "Ýliþkimiz, bir çiftin iliþkisi gibiydi. Sürekli ayrýlýp barýþýyorduk. Her þey harika baþladý, Manchester'a geri dönmemin nedenlerinden biri oydu. Onunla konuþtum ve beni geri dönmeye ikna etti. Bu iliþkinin nasýl bir kabusa ve ikimiz arasýnda sürekli bir kavgaya dönüþtüðünü tam olarak bilmiyorum. Ben kavga etmedim. Kavgayý ben baþlatmadým. Her teknik direktör ve oyuncu gibi anlaþmazlýklarýmýz oldu ama ona çok saygý duyuyorum ve yarýn onu görsem kocaman sarýlýrdým. Ama bir gün birlikte oturup bu konuyu konuþmamýz gerekecek." dedi.

"KENAN YILDIZ'I ÇOK SEVÝYORUM"

Paul Pogba, kendi 10 numaralý formasýný alan Kenan Yýldýz hakkýnda, "10 numaralý formayý hak ediyor. Þu anda dünyanýn en iyi gençlerinden biri. Kenan'ý ilk kez antrenmanda gördüðümde 'Aman Tanrým, bu çocuðun A takým kadrosunda kalýcý olmasý lazým' dedim. Onu seviyorum, o özel biri." ifadelerini kullandý.