Resmi temaslar baþladý! Fenerbahçe'den sol beke 19'luk yýldýz
ABONE OL

Yeni sezonun transfer çalýþmalarýný baþta hocasý Jose Mourinho olmak üzere teknik ekibin raporlarý doðrultusunda sürdüren Fenerbahçe'de sol kanat için sürpriz bir isim gündeme geldi. Sarý lacivertliler, Brezilya Serie A'da Corinthians formasý giyen 19 yaþýndaki kanat oyuncusu Wesley Teixeira için kulübüyle resmi temasa geçti. Avrupalýlarýn kýtaya ayak basmasýný heyecanla beklediði Güney Amerikalý yeteneklerden biri olan Teixeira için dünya basýnýnýn yorumu ise 'harika çocuk' olduðu yönünde. Görüþmeleri sürdüren Sportif Direktör Mario Branco'nun kýsa sürede transferi sonuçlandýrmasý bekleniyor

PEREIRA'DAN WESLEY'E TAM NOT

Kanarya'nýn resmi görüþmelere baþladýðý futbolcuyu A Takým'a çýkaran isim ise yabancý deðil. Güney Amerika ve özellikle Brezilya futboluna olan hakimiyetiyle tanýnan F.Bahçe eski hocasý Vitor Pereira, 2005'li oyuncuyu Corinthians'ta A Takým'a çýkaran ilk antrenör oldu. Brezilya ekibiyle temasa geçmeden önce Pereira'nýn görüþlerini alan Kanarya, 19'luk isim için eski hocasýndan tam geçer not aldý. Pereira'nýn onay vermesi üzerine harekete geçen Mario Branco, uçaða atlayýp Brezilya'ya giderek transferi sonlandýrmak üzere aksiyona geçti.

PÝYASA DEÐERÝ 10 MÝLYON EURO

Ýlk profesyonel sözleþmesini 2022-23 sezonunda Corinthians U20'deyken imzalayan Wesley, ayný sezonun sonlarýna doðru gösterdiði performansla A Takým'a yükseldi. Ýki sezon boyunca Corinthians'ýn as kadrosunda yer alan ve baþka takýmda oynamayan 2005 doðumlu hücumcu; tüm kulvarlarda çýktýðý 73 maçta 3 bin 637 dakika süre aldý. Teixeira bu karþýlaþmalarda 7 gol ve 5 asistlik skor katkýsý saðlarken, 7 kez de sarý kart gördü. Ayný dili konuþtuðu Mourinho ile çalýþmanýn kariyerine olumlu etki edeceðini düþünen Teixeira'nýn piyasa deðeri ise 10 milyon euro.