Rizespor Fenerbahçe özet ve golleri
ABONE OL

Rizespor Fenerbahçe özet anlarının ilk yarısı nefes kesti. İlk yarıda Sow şov vardı. Rizespor Fenerbahçe özet ve gollerine Sow damga vurdu. Fenerbahçe’nin Senegalli yıldız futbolcu ilk yarıdan hat-trick yaptı. Rizespor Yacoubi ile öne geçse de Sow ardı ardına bulduğu gollerle takımını soyunma odasına 3-1 önde taşıdı. İkinci yarıda Aatıf ve İsmail Köybaşı'nın golleri skoru belirledi: 1-5 Rize FB özet anları haberimizde. 

RİZESPOR FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ (1.YARI)

Ali Palabıyık başlama vuruşunu çaldı ve Yeni Rize Şehir Stadı’nda Çaykur Rizespor – Fenerbahçe maçı başladı. Fenerbahçe ilk düdükle birlikte oyunun kontrolünü ele aldı.

Ancak ilk gol tehlikesi Rizespor’dan geldi. 8.dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruş sonrası oluşan büyük karambolde topu önünde bulan Ahmet İlhan, altı pas çizgisinin hemen gerisinden vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

10’da serbest vuruştan Jantscher ortaladı, ön direkte Oboabona'nın kafa vuruşundan top bir kez daha üstten dışarı çıktı. Rizespor bir golden daha oldu.

Arka arkaya gol pozisyonlarıyla birlikte Çaykur Rizespor oyundaki baskısını artırdı.

13.dakikada Robin van Persie, Çaykur Rizespor ceza alanında Orhan Ovacıklı'yla girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Penaltı beklentilerine hakemden karşılık gelmedi.

Maçta ilk gol Rizespor’dan geldi. 17.dakikada Çaykur Rizespor'un soldan paslaşarak kullandığı köşe vuruşu sonrası içeriye kesilen topu Oğulcan aşırdı, kale alanı önünde Yacoubi kafayla dokundu ve ağları sarstı.

21.dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Ceza alanı içinde topu alan Van Persie, yanındaki Aatıf'ı gördü. Aatıf topu ayağından aşınca savunma araya girdi ve tehlikeyi önledi.

Fenerbahçe rakip kalede çok adamla gol aramaya başladığı dakikalarda golü buldu. 27’de sağ kanattan Mehmet Topal'ın içeriye ortaladığı topu Aatıf tek dokunuşla Sow'un önüne yuvarladı, arka direkte boş durumda bulunan Sow da gelişine vuruşla topu ağlara gönderdi.

29.dakikada penaltı bekleyen taraf bu sefer Rizespor oldu. Dhurgham Ismail'le atağa çıkan Rizespor'da ceza sahasına çevrilen topa hareketlenen Kweuke, Skrtel'la mücadelesi sırasında yerde kaldı. Penaltı beklentileri karşılık bulmadı.

32.dakikada Sow yine sahneye çıktı. Ceza sahası dışından Mehmet Topal'ın havalandırdığı topa penaltı noktasıı hizasında nefis bir röveşata vuran Moussa Sow, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

45+3.dakikada Sow ağları bir kez daha sarstı. Ceza alanının birkaç metre dışından kazanılan serbest vuruşta Alper Potuk ortaladı, Moussa Sow kale alanı önünde bomboş durumda kafayı vurdu ve hat-trick yaptı!

Devre Fenerbahçe’nin deplasmanda 1-3 üstünlüğüyle sona erdi.