Robert Lewandowski: 10 yýl önceki 'tiki-taka' þu anda çalýþmayabilir
ABONE OL

Barcelona'nýn önemli isimlerinden Robert Lewandowski, kulüp dergisine konuþtu.

Lewandowski, "Barcelona'nýn DNA'sýnda her zaman iyi bir oyun aramak var. Ancak futbol deðiþiyor. Adapte olmak zorundayýz. Barcelona'nýn 10 yýl önceki sistemi tiki-taka þu anda çalýþmayabilir." diye konuþtu.

Kulübün bir adaptasyon sürecinde olduðunu ancak doðru yolda olduðunu dile getiren golcü isim, "Futbolda bir hafta veya bir ay içinde bir þeyleri deðiþtirmek kolay deðil. Sabýrlý olmalýsýnýz. Þu anda her þey yolunda." ifadelerini kullandý.

Takýmýn La Liga ve Kral Kupasý'ný kazanma þansýna deðinen Lewandowski, "Her þeyin mümkün olduðuna inanmak zorundayýz ancak bunlar için henüz erken." dedi.

"BÝRKAÇ YIL DAHA DEVAM ETMEK ÝSTÝYORUM"

"Þampiyonlar Ligi'nde sakatlýklar bizim için iþleri zorlaþtýrdý." diyen 34 yaþýndaki futbolcu, "Çok genç bir ekibimiz var ve bu herkes için bir deneyim oldu. Küçük hatalar bazen yüksek bedele mal olabilir. Kazanmak istiyorsanýz, bu hatalarý yapamazsýnýz. Avrupa Ligi'nde de durum eþitti, Þimdi La Liga ve Kral Kupasý'na odaklandýk." sözlerini sarf etti.

"Takým arkadaþlarýma sadece gollerimle deðil, davranýþlarýmla ve zihniyetimle de yardým etmeye çalýþýyorum." sözlerini kullanan Polonyalý futbolcu, "Genç oyuncularla Barcelona'nýn geleceði altýnda ama deneyimli isimler ve gençler arasýnda denge þart. Barcelona'da da bu var." deðerlendirmesinde bulundu.

Bayern Münih'ten transferinin ardýndan Barcelona ile 2026'ye kadar sözleþme imzalayan Lewandowski, geleceði için de birkaç yýl daha üst düzeyde futbola devam etmek istediðini söyledi. Golcü futbolcu, "Barcelona'da ne kadar kalacaðýmý düþünmüyorum. Birkaç yýl daha en üst düzeyde oynamaya devam etmek istiyorum. Bir ya da iki yýl deðil, daha fazla. Barcelona'ya geldiðimde 'Bir kulüpten daha fazlasý' ne demekmiþ, çok iyi anladým." yorumunda bulundu.