Robert Lewandowski: 2018 Dünya Kupasý, en büyük hayal kýrýklýklarýndan biriydi
ABONE OL

Polonya tarihinin gelmiþ geçmiþ en büyük yýldýzlarýndan biri olan Robert Lewandowski, 2022 FIFA Dünya Kupasý'nda mücadele edecek ve bu büyük sahnede belki de son kez yer alacak.

34 yaþýndaki süper golcü, unutmak istedikleri 2018 performanslarý sonrasý bu kez en azýndan gruptan çýkmak ve Polonya halkýný mutlu edecek sonuçlar almayý hedefliyor.

Ýþte Robert Lewandowski'nin açýklamalarý:

Dünya Kupasý elemelerinde çýktýðý 19 maçta 25 gol attýðým için kesinlikle mutluyum, ama özellikle de Dünya Kupasý'na girdiðimiz anlamýna geldiði için. Gollerimin her birinin takýmýmýn zafere ulaþmasýna yardýmcý olabileceðini biliyorum, bu yüzden bu kadar etkileyici rakamlara ulaþtýðým için gerçekten mutlu ve gururluyum.

"TEKNÝK DÝREKTÖRÜMÜZ ÞEFFAF BÝRÝ"

Czeslaw Michniewicz, Dünya Kupasý play-off'undan kýsa bir süre önce teknik direktörlük görevini üstlendi. Onun için kolay bir an deðildi. Son maçtan hemen önce takýmýn baþýna geçti ve bizimle fazla antrenman yapma þansý olmadý. Ancak, bize bir insan olarak kim olduðunu gösterdi. Kiþiliði ilk günden itibaren þeffaftý. Bize ulaþma yeteneðine sahip biri. Yaklaþýmýyla oyuncular arasýnda iliþkiler kurulmasýna yardýmcý oluyor ve bu kesinlikle bu Dünya Kupasý'na ulaþmamýza yardýmcý oldu.

"GOL ATAMADIÐIMDA BAÞARISIZIM"

Her baþarýlý olduðumda ve attýðým her golle beklentilerin büyüdüðünün farkýndayým. Kimle oynarsak oynayalým ve sahada karþýlaþtýðýmýz zorluklar ne olursa olsun, herkes gol atmamý bekliyor. Maalesef bu her zaman mümkün deðil. Her zaman hedefler için bu açlýða sahip olmam gerektiðini biliyorum. Birçok kiþi istatistiklerime bakar ve eðer gol atarsam iyi oynadýðýmý ve atmazsam kötü oynadýðýmý varsayar, ancak bunun her zaman böyle olmadýðýnýn farkýndayým. Bu durum beni endiþelendirmiyor.

"BEKLENTÝLERÝN FARKINDAYIM"

Polonya milli takýmý için oynamak kesinlikle büyük sorumluluk taþýyor. Taraftarlarýmýzýn ve ülkenin beklentileriyle gelen baský çok büyük ve bunun farkýndayým. Onlara futbol sahasýnda neler yapabileceðimi göstermek için motive olmak zorundayým ve olmak istiyorum. Bu her zaman kolay olmasa da þikayet etmek istemiyorum. Her zaman bir çözüm bulmalý ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalýþmalýyým.

"EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIÐIM, 2018"

2018 Dünya Kupasý, kariyerimin en büyük hayal kýrýklýklarýndan biriydi, sadece grup aþamasýnda Dünya Kupasý'ndan elendiðimiz için deðil, çoðunlukla herhangi bir fýrsat yaratmadýðýmýz için. Hiç þansým yoktu, tek bir gol atamadým ve bu durum hala canýmý acýtýyor. Takým ne zaman daha iyi oynasa hepimiz için hayat kolaylaþýyor ama bu hem benim açýmdan hem de tüm takým için bir baþarýsýzlýktý. Büyük bir hayal kýrýklýðýydý.

"MESSI'YE KARÞI OYNAMAK HEYECAN VERÝCÝ"

Arjantin söz konusu olduðunda söylenecek fazla bir þey yok. Onlar büyük bir takým ve bence kupayý kazanm adýna favorilerden biri. Leo Messi gibi büyük bir efsane kaptanlýk yapýyor. Arjantin'in en zorlu maçýmýz olacaðýndan þüphe yok. Bu kadar yetenekli oyuncularla bu kadar iyi bir maç yapacak olmak harika...

"Meksika, son düdüðe kadar mücadele eden ve asla pes etmeyen zorlu bir takým. Gençlerin ve deneyimin bir birleþimi var ve Meksikalýlarýn büyük turnuvalarda nasýl oynanacaðýný bildiklerinin farkýndayýz. Bu bizim için büyük bir meydan okuma olacak."

"Suudi Arabistan sürpriz bir takým. Saðlam bir savunmalarý ve taktiksel farkýndalýklarý olduðunu biliyoruz. Çok çevikler ve iyi bir futbol oynayabilirler. Bu yüzden o maça nasýl yaklaþacaðýmýza karar vermek bize baðlý olacaktýr. Gruba olumlu bir tavýrla gireceðimizi düþünüyorum. Çok zor olacaðýný bilsek bile her maçý yüzümüzde gülümsemelerle oynayacaðýz."