Robert Prosinecki: Buraya defans yapmaya gelmedik
ABONE OL

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçýnda cuma günü Samsun'da Türkiye ile karþýlaþacak Karadað'ýn Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Türkiye'nin Vincenzo Montella ile dünyanýn her takýmýyla boy ölçüþecek bir takým olduðunu söyledi.

Prosinecki, maçýn oynayacaðý Yeni 19 Mayýs Stadý'nda düzenlenen basýn toplantýsýnda, Türkiye maçýnýn kendileri açýsýndan önemli olduðunu vurguladý.

Türkiye'nin kalitesini konuþmaya gerek olmadýðýna iþaret eden Prosinecki, "Hepsi yýldýz oyuncular. Türkiye, Montella ile dünyanýn her takýmýyla boy ölçüþecek bir takým oldu. Biz sakatlýklarla boðuþuyoruz. Yarýn çok zor bir maç olacak. Türk Milli Takýmý yeni gelen jenerasyonlarla birlikte çok iyi bir hava yakaladý. 2 maç kaybettik. Üzerimizde baský var. Bizim çok acilen puan ve puanlar almamýz lazým." dedi.

Eski Türkiye Milli Takýmý ile þimdiki Türkiye Milli Takýmý arasýnda çok büyük bir fark olduðuna dikkati çeken Prosinecki, "Buraya defans yapmaya gelmedik. Orta sahalarý çok kaliteli. Onlarý dengeleyeceðimiz bir kadro ile çýkacaðýz. Çok zor bir maç olacak. Biz önce orta sahada paylaþýmý iyi yaparsak güzel bir maç olur." ifadesini kullandý.

Arda Güler'in Real Madrid'de oynamasýný da deðerlendiren Prosinecki, "Real Madrid'de oynamak zor. Arda'yý da izliyorum, maçlarý da izliyorum. Arda süre buldukça daha da iyi olacaktýr. Türkiye'de uzun zamanlar geçirdim. Çok güzel þeyler yaþamýþtým." þeklinde konuþtu.