Romanya ile Ukrayna karþýlaþacak
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) E Grubu ilk maçýnda yarýn Romanya ile Ukrayna karþýlaþacak.

Almanya'nýn ev sahipliðinde düzenlenen turnuvada E Grubu'nda yer alan iki takým, ilk maçlarýna çýkacak. 66 bin kiþi kapasiteli Münih Futbol Arena'da yapýlacak maç, TSÝ 16.00'da baþlayacak.

Müsabakayý Ýsveç Futbol Federasyonundan hakem Glenn Nyberg yönetecek. Nyberg'in yardýmcýlýklarýný Mahbod Beigi ile Andreas Söderqvist üstlenecek.

Mücadelenin dördüncü hakemi ise Norveçli Espen Eskas olacak.

REKABETTE ROMANYA 1 ADIM ÖNDE

Romanya ile Ukrayna, milli takýmlar düzeyinde 7. kez karþýlaþacak.

Ýki takým arasýnda daha önce yapýlan 6 müsabakada Romanya 3, Ukrayna ise 2 kez kazandý. Bir karþýlaþma ise beraberlikle sonuçlandý.

Romanya'nýn kaydettiði 14 gole, Ukrayna 10 golle karþýlýk verdi.

UKRAYNA, ULUSLAR LÝGÝ'NDEN GELDÝ

Eski futbolcusu Sergiy Rebrov'un çalýþtýrdýðý Ukrayna, Ýngiltere, Ýtalya, Kuzey Makedonya ve Malta ile yarýþtýðý elemeleri geçemedi.

Zorlu C Grubu'nda çýktýðý 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 maðlubiyet yaþayan Ukrayna, Ýngiltere ve Ýtalya'nýn ardýndan üçüncü oldu. Turnuvaya doðrudan katýlma hakký kazanamayan Ukrayna, 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'ndeki sýralamasýna göre EURO 2024 için play-off oynama hakký kazandý.

Play-off yarý finalinde Bosna Hersek'i 2-1 yenen Doðu Avrupa temsilcisi, finalde de Ýzlanda'yý ayný skorla geçerek Almanya bileti aldý.

ROMANYA ELEMELERDEN NAMAÐLUP LÝDER OLARAK GELDÝ

Edward Iordanescu'nun teknik direktörlüðünü yaptýðý Romanya, elemelerde Ýsviçre, Ýsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile mücadele etti.

I Grubu'nda oynadýðý 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik yaþayan Romanya, hanesine yazdýrdýðý 22 puanla zirvede yer alarak doðrudan Almanya biletinin sahibi oldu.

ROMANYA'DA TANIDIK 4 OYUNCU

Romanya'nýn EURO 2024 aday kadrosunda Türkiye'de forma giyen 4 futbolcu yer alýyor.

Geçen sezon Konyaspor'da görev yapan Alexandru Cicaldau ile Gaziantep FK'de oynayan Florin Nita, Deian Sorescu ve Denis Draguþ, turnuvada forma giymeyi bekleyecek.

MUHTEMEL 11'LER

Takýmlarýn yarýnki müsabakaya þu 11'ler ile çýkmasý bekleniyor:

Romanya: Nita, Ratiu, Draguþin, Rus, Bancu, Marius Marin, Razvan Marin, Stanciu, Man, Draguþ, Mihaila

Ukrayna: Lunin, Konoplia, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko, Shaparenko, Stepanenko, Sudakov, Tsygankov, Dovbyk, Mudryk