Ronald Koeman'dan Türkiye maçý açýklamasý!
ABONE OL

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, "En önemli þey kendi oyunumuzu oynamak ve maçý kaybetmemek. Ne kadar iyi olabileceðimizi göstermek. Bu noktaya kadar bunu yaptýk, kendimizi öz güvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak. Son maçtaki seviyeyi tekrarlarsak bizim için çok iyi bir turnuva olabilir" dedi.

Hollanda, Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) Çeyrek Final maçýnda Türkiye ile karþý karþýya gelecek. Bu mücadele öncesinde düzenlenen basýn toplantýsýnda Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman ve futbolculardan Denzel Dumfries açýklamalarda bulundu. Kendi oyunlarýný oynamak istediklerini söyleyen Ronald Koeman, "Biz her zaman kendimize odaklanýyoruz. Farklý rakipler karþýsýnda kendimize alan yaratmaya çalýþýyoruz. Bunu mevcut takýmýmýzla yapabileceðimiz gibi bir takým deðiþikliklere de gidebiliriz. Zaten buna çalýþýyoruz. En önemli þey kendi oyunumuzu oynamak ve maçý kaybetmemek. Ne kadar iyi olabileceðimizi göstermek. Bu noktaya kadar bunu yaptýk, kendimizi öz güvenli hissediyoruz ama zor bir maç olacak" ifadelerini kullandý.

Yarýn sakin kalmalarý gerektiðini belirten Koeman, "Türk takýmlara karþý maçlara çýktýk ve her zaman harika bir atmosferde maçlar oynandý. Yapmamýz gereken topu tutmak, topa hakim olmak ve taraftarýn sesini bu þekilde kýsmak. Yarýn da bu olacaktýr ama tabi sakin kalmamýz gerekiyor. Ciddiyeti elden býrakmamamýz gerekiyor ve odaklanmýþ konsantre þekilde maç oynamamýz gerekiyor. Karþýmýzda istekli iyi futbol oynayan bir takým var ama hepimiz biliyoruz ki zaman zaman açýk verebiliyorlar ve sizde doðru tercihte bulunarak bunlardan istifade edebiliyorsunuz" sözlerini sarf etti.

"HER MAÇ ZORLU"

Turnuvada her maçýn zor olduðuna deðinen Koeman, "Son maçtaki seviyeyi tekrarlarsak bizim için çok iyi bir turnuva olabilir. Her maç zorlu. Bütün büyük takýmlar farklý maçlarda zorluk yaþadý. Ýngiltere son saniye gol buldu. Portekiz penaltýlarla kazandý. O yüzden mücadele etmeniz gerekiyor ama son maç bize güven telkin etti. Bu seviyeyi muhafaza etmemiz lazým. Bu seviyenin altýna düþersek turnuvadaki amacýmýzý gerçekleþtiremeyebiliriz. Biz arzuyla maçý oynamak durumundayýz ama maç esnasýnda bir takým anlar var ki oralarda sakin kalmanýz gerekiyor. Rakibin çok hevesli, çok istekli olduðu dolayýsýyla avantajý ele geçirdiði anlar olabilir ama bunun tersi de olabilir. Bizim bu maç için bir planýmýz var. Nerelerde tehlike yaratabiliriz bunlarý da düþünüyoruz. Bu takým, bu fýrsatlarý yaratabilecek bir takým" sözlerini sarf etti.