Ruben Dias: Sahip olduðumuz kaliteyi biliyoruz
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda (EURO 2024) Türkiye'nin de bulunduðu F Grubu'nda yer alan Portekiz'in savunma oyuncusu Ruben Dias, sahip olduklarý kaliteyle baþarýya ulaþacaklarýna inandýðýný söyledi.

Almanya'nýn Leipzig þehriyle ayný adý taþýyan statta düzenlenen basýn toplantýsýna katýlan Dias, "Favori sözcüðüne odaklanmayý sevmiyorum. Hepimiz sahip olduðumuz kaliteyi biliyoruz, turnuvada özel bir þeyler baþarmamýz gerektiðinin farkýndayýz. Genç ve tecrübeli oyuncular arasýnda güzel bir uyum var. Daha fazla turnuvada rekabet ederek zorluklarý birlikte aþmak, bunun gibi büyük bir turnuvada ihtiyacýmýz olan takým ruhunu oluþturmamýza yardým ediyor." ifadelerini kullandý.

Turnuva öncesi Hýrvatistan'a 2-1 yenildikleri hazýrlýk maçýndan dersler çýkardýklarýný vurgulayan Manchester City'nin 27 yaþýndaki oyuncusu, "Geliþtirmemiz gereken çeþitli konularý görmek ve bunlarýn üzerinde düþünmek için önemli bir maçtý. Artýk turnuvaya baþlýyoruz ve o maçtan çýkardýðýmýz derslerle bugün çok daha hazýrýz." diye konuþtu.

Dias, UEFA Uluslar Ligi'nde oynadýklarý Çekya ile yeniden karþýlaþacaklarýnýn hatýrlatýlmasý üzerine ise "Tabii ki rakibimize karþý kazandýðýmýz maçlar bizim için güven faktörü olacak. Ancak o maçlarý unuttuk ve þartlarýn farklý olduðunun farkýndayýz. Çekya takýmýnýn çoðu ayný oyunculardan oluþsa da yaklaþým olarak sahada farklý bir ekibe karþý oynayacaðýmýzý düþünüyorum." yorumunu yaptý.

Portekiz, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçýnda yarýn TSÝ 22.00'de Leipzig Stadý'nda Çekya ile karþýlaþacak.