Sakatlýklar peþini býrakmadý! Anthony Nwakaeme'nin ikinci dönemi ilk dönemini arattý
ABONE OL

Trabzonspor'a sezon baþýnda geri dönen Nijeryalý futbolcu Anthony Nwakaeme, ikinci döneminde sakatlýklarla boðuþurken verimli de olamadý.

Bordo-mavili takýmdaki ilk döneminde geçirdiði 4 sezonda ortaya koyduðu futbolla büyük beðeni kazanan oyuncu, 145 resmi maçta rakip fileleri 47 kez havalandýrýrken, ikinci döneminde katký saðlayamadý.

Forma giydiði sezonlarda Trabzonspor'un hücumdaki en istikrarlý oyuncusu olan, attýðý goller, yaptýðý asistler ve ortaya koyduðu oyunla taraftarlarýn gönlüne giren Nwakaeme, bu sezon gol kaydedemezken iki kez de sakatlýk yaþayarak sahalardan uzak kaldý.

SAKATLIKLARININ DURUMU

Nwakaeme, ilk olarak ligin ilk haftasýnda Net Global Sivasspor ile oynanan karþýlaþmada sakatlandý. 35 yaþýndaki oyuncunun sol alt adalesinde yaralanma tespit edildi ve St. Gallen ile UEFA Konferans Ligi'nde oynanan iki karþýlaþmanýn yaný sýra ikas Eyüpspor ve Beþiktaþ maçlarýnda görev alamadý.

Daha sonra 19 Eylül'de Bellona Kayserispor maçýyla sahalara dönen yýldýz oyuncu, Gaziantep FK ve TÜMOSAN Konyaspor müsabakalarýnýn ardýndan tekrar sakatlýk yaþadý ve 5 Ekim'deki Atakaþ Hatayspor karþýlaþmasýnda kadroya alýnmadý. Sakatlýðý devam eden Nijeryalý oyuncunun 2-3 hafta daha sahalardan uzak kalmasý bekleniyor.

Nwakame, bu sezon 13 resmi karþýlaþmaya çýkan bordo-mavili takýmda 8 müsabakada 315 dakika süre aldý. Bordo-mavili futbolcu, hiçbir maçta 90 dakika görev yapamazken 7. haftadaki TÜMOSAN Konyaspor mücadelesi, 84 dakikayla en uzun süre sahada kaldýðý maç oldu.

GOL HASRETÝ

Nwakaeme, Avrupa ve lig mücadelelerinin yaþandýðý 13 maçlýk bölümde takýmýna gol katkýsý saðlayamadý.

Trabzonspor'da son golünü 22 Mayýs 2022'de ligin son haftasýnda Baþakþehir deplasmanýnda, 875 gün önce atan bordo-mavili futbolcu, sadece bu dönemde bir asist yaptý.

Nwakame, Bellona Kayserispor maçýnda yaptýðý asistin haricinde takýmýna skor katkýsý saðlayamadý.

SEZON PERFORMANSLARI

Ýsrail'in Hapoel Beer Sheva takýmýndan 2018-2019 sezonu baþýnda 1 milyon 100 bin avro bonservis bedeliyle transfer edilen golcü oyuncu, ilk sezonunda 31 resmi karþýlaþmada 11, 2019-2020'de 43 maçta 14, 2020-2021'de 35 müsabakada 7, 2021-2022'de ise 36 mücadelede 15 gol kaydetmiþti.

Daha sonra Suudi Arabistan'ýn Al-Fayha takýmýna transfer olan deneyimli forvet, iki sezon aradan sonra sezon baþýnda Trabzonspor'a dönmüþtü.