Sakatlýklarla baþý belada olan Stefan Savic sezonun ilk bölümünde fazla süre bulamadý
ABONE OL

Trabzonspor'un sezon baþýnda kadrosuna kattýðý Karadaðlý stoper Stefan Savic, yaþadýðý sakatlýklar nedeniyle fazla süre alamadý.

Bordo-mavililer, sezon baþýnda Ýspanya'nýn Atletico Madrid Kulübünden ayrýlarak serbest statüye düþen Karadaðlý oyuncu ile yýllýk 2,5 milyon avro garanti ücret, 500 bin avro da imza parasý olmak üzere 3 milyon avroya 3 senelik sözleþme imzaladý.

Yaþadýðý sakatlýklar nedeniyle Karadaðlý futbolcu, Trendyol Süper Lig ve Avrupa kupalarýnda çýktýðý toplam 6 karþýlaþmada 449 dakika görev yapabildi.

3 KEZ SAKATLIK AÇIKLAMASI

Trabzonspor ile 27 Temmuz'da sözleþme imzalayan Karadaðlý oyuncu, ilk olarak Trendyol Süper Lig'in ilk haftasýndaki Net Global Sivaspor maçýnýn ikinci yarýsýna sakatlýðý nedeniyle devam edemedi.

Ardýndan, 14 Aðustos'ta UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rapid Wien maçý öncesi sol bacak üst ön bölgesinde kas zorlanmasý tespit edildiði açýklanan oyuncu kadrodan çýkartýldý.

Süper Lig'in ikinci haftasýnda 1 Eylül'de oynanan ikas Eyüpspor maçý öncesi ýsýnan Karadaðlý oyuncunun sað üst adalesinde gerginlik hissettiði ve kadrodan çýkarýldýðý aktarýldý.

Son olarak 20 Eylül'de yapýlan bir baþka açýklamada ise Bellona Kayserispor ile oynanan 3. hafta erteleme maçýnda sakatlanarak oyundan çýkan futbolcunun, sol üst arka adalesinde yaralanma tespit edildiði kaydedildi.

Tedavisine baþlanan Karadaðlý oyuncu, bu sakatlýðýnýn ardýndan henüz takýmla çalýþmalara katýlamazken, son 3 lig maçýnda da kadroda yer almadý.

LÝGDE 149, AVRUPA KUPALARINDA 300 DAKÝKA SÜRE ALDI

Savic, Süper Lig'de 7 karþýlaþmaya çýkan Trabzonspor'da 3 maçta forma giyerken, 149 dakika sahada kaldý.

Bordo-mavili futbolcu, ligin ilk haftasýnda Net Global Sivasspor maçýnda 45 dakika, 5. haftadaki Beþiktaþ maçýnda 90 dakika, Bellona Kayserispor ile oynanan üçüncü hafta erteleme maçýnda 14 dakika süre aldý.

Karadaðlý oyuncu, 2. haftadaki Ýkas Eyüpspor, 6. haftadaki Gaziantep FK, 7. haftadaki TÜMOSAN Konyaspor ve 8. haftadaki Atakaþ Hatayspor maçlarýnda forma giyemedi.

Savic, Avrupa'da 6 maç oynayan bordo-mavili takýmda, 1 karþýlaþmada geç transfer olmasý, 1 maçta oynama izni olmamasý, 1 karþýlaþmada da sakatlýðý nedeniyle görev alamadý.

Karadaðlý oyuncu, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanþýnda Rapid Wien ile oynanan karþýlaþmada 90 dakika, UEFA Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen ile oynanan ilk maçta 90 dakika, bu eþleþmenin rövanþýnda ise 120 dakika olmak üzere, Avrupa kupalarýnda toplam 300 dakika görev yaptý.