Şampiyonluk garanti mi?
ABONE OL
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı tamamlandı. Son yılların en etkileyici performanslarından birisini sergileyen Fenerbahçe 41 puanla tatile önde girerken, en yakın takipçisi Galatasaray'a tam 8 puan fark attı.
 
 
Kasımpaşa 31, Beşiktaş da 29 puanla zirvenin diğer takipçileri oldular. Fenerbahçe ayrıca attığı 43 golle müthiş bir istatistiğe imzasını attı. Sarı-Lacivertli camia, ligin ikinci yarısında da bu performansın süreceğinden emin.
"Şampiyon kim olur?" sorusunu yöneltildiği yazarlar arasında İlker Yağcıoğlu, Oktay Derelioğlu ve Levent Tüzemen de "Fenerbahçe bu işi bırakmaz" dedi. Otoriteler, ligin ikinci yarısında ezeli rakipleriyle deplasmanda karşılaşacak olmasına rağmen Ersun Yanal'ın ekibinin ipi göğüsleyeceğini söyledi.
 
 
İşte o görüşler:
 
 
İLKER YAĞCIOĞLU: OLAĞANÜSTÜ ŞEYLER OLMASI LAZIM!
 
 
8 Puanlık fark F.Bahçe için büyük avantaj... F.Bahçe 2. yarıda minimum 10 puan kaybeder. Böyle bir durumda G.Saray'ın 17 maçın 16'sını kazanması gerekir. Puan farkının kapatılması zor görünüyor. Eğer F.Bahçe beklentilerin ötesinde bir ikinci yarı geçirirse bu puan farkı kapanır. Bu anlamda da ikinci yarının ilk 5 haftası son derece önemli olacak. Özellikle de Sivas ve Eskişehir deplasmanları.
 
 
OKTAY DERELİOĞLU: SADECE İKİNCİLİK MÜCADELESİ YAŞANIR
 
 
F.Bahçe'nin oyun gidişatı ligi sürükleyecek gibi görünüyor. Ancak Ersun Yanal'ın takımlarında 2. yarıda düşüş yaşanmıştır. Bu düşüş bu kez yaşanır mı merak ediyorum. F.Bahçe'nin 2. yarı en büyük gücü Caner olacaktır. Şampiyonluğun en güçlü adayı tartışmasız F.Bahçe'dir. Diğer takımlar 2.'lik için mücadele edecekler. G.Saray bir toparlanma dönemi yaşıyor. Beşiktaş ise düşüşte. Devre arasında yapılacak transferler de belirleyici olacak.
 
 
LEVENT TÜZEMEN: F.BAHÇE BU BİRLİKTELİKLE ZİRVEYİ KAPTIRMAZ
 
 
Fenerbahçe tek kulvarda gittiği için şampiyonluk yarışında çok şanslı gözüküyor. Fenerbahçe ancak Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor deplasmanlarında kaybeder takipçileri de kazanırsa ancak o zaman şampiyonluğu kaybedebilirler. Ama takım birlikteliği takım ruhuna bakarsak Fenerbahçe şampiyonlukta daha şanslı görünüyor. Ancak ikinci olan da en az şampiyon kadar sevinecek. Çünkü Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme şansını yakalayacak. İkincilik için de Galatasaray'ı çok şanslı görüyorum.