Samsunspor'da 4 ayrýlýk birden
ABONE OL

Samsunspor, sözleþmeleri sona eren Osman Çelik, Moryke Fofana, Alim Öztürk ve Jakup Szumski ile yollarýnýn ayrýldýðýný açýkladý.

FIFA tarafýndan 2 dönem transfer yasaðý cezasý alan ve konuyu Ýsviçre Federal Mahkemesi'ne taþýyan Samsunspor, cezanýn bir dönem ertelenmesiyle geçen sene devre arasýnda transfer yapabilmiþti. Aksi bir karar çýkmadýðý sürece þu anda 2 dönem transfer yasaðý bulunan Samsunspor'da sözleþmeleri 31 Mayýs'ta sona eren futbolculardan takým kaptanlarý Osman Çelik ve Moryke Fofana'nýn yaný sýra Alim Öztürk ve Jakup Szumski ile de anlaþma saðlanamadý ve yollar ayrýldý.

"YAPILAN GÖRÜÞMELER OLUMSUZ SONUÇLANDI"

Sözleþmesi sona eren futbolcular ile anlaþýlamadýðýný belirten kýrmýzý-beyazlýlarýn, resmi internet sitesinden yapýlan açýklamada, "Deðerli Samsunspor camiasý ve taraftarlarýmýz, 11 yýl aradan sonra Süper Lig'e çýkmamýzda büyük katkýlar veren, saha içi ve dýþýndaki davranýþlarýyla arkadaþlarýna örnek gösterilen kaptanlarýmýz Osman çelik, Moryke Fofana ile oyuncularýmýz Alim Öztürk ve Jakub Szumski'nin sözleþmelerinin sona ermesi nedeniyle yapýlan görüþmelerin olumsuz neticelenmesi sonucunda yeni sezonda kendileriyle birlikte olamayacaðýmýzý üzülerek ifade ediyoruz. Sevgili Osman, Fofana, Alim ve Jakub, bu zorlu yolculukta ailemizin bir parçasý oldunuz. Her zaman þanlý Samsunspor tarihinin unutulmaz deðerleri olarak anýlacaksýnýz" ifadeleri kullanýldý.

"TAKIMIN GENÇLEÞMESÝ VE AKADEMÝDEN YETÝÞECEK OYUNCULAR KULÜBÜMÜZE KATKI VERECEKTÝR"

Gelecek sezonla ilgili düþüncelerin de paylaþýldýðý açýklamada þu ifadeler yer aldý:

"Oyuncularýmýzýn akýttýklarý tere, verdikleri emeðe teþekkür ediyor, bundan sonraki kariyerlerinde kendilerine baþarýlar diliyoruz. Yönetim kurulumuzun aldýðý bu kararýn, takýmýmýzýn gençleþtirilmesine ve büyük yatýrýmlar yaparak kurduðumuz akademiden yetiþecek oyuncularla önümüzdeki sezonlarda kulübümüze büyük katkýlar vereceðine de inanýyoruz."

Takýmdan ayrýlan oyunculardan 33 yaþýndaki kaleci Jakup Szumski geçen sezon sadece 2 maçta görev almýþtý. 31 yaþýndaki stoper Alim Öztürk 25 maçta süre alýp, 2 asist yapma baþarýsý göstermiþti. 33 yaþýndaki defansif orta saha Osman Çelik 27 maçta görev alýp 1 asist yapma baþarýsý göstermiþti. 33 yaþýndaki kanat forvet Moryke Fofana ise 27 maçta oynayýp, 1 gol 4 de asist yapma baþarýsý göstermiþti.

Þu anda baþka kulüplerden oyuncu transfer edemeyen Samsunspor'da geçen sezon kadroda bulunan fakat sözleþmesi sona eren futbolculardan orta saha Muhammet Ali Özbaskýcý ve Zeki Yavru ile yeni sözleþme görüþmelerinin devam ettiði, Galatasaray'dan kiralanan 6 numara Taylan Antalyalý ile Westerlo'dan kiralanan ofansif orta saha Muhammed Gümüþkaya ve kulüpleriyle görüþmelerin ile devam ettiði öðrenildi.