Samsunspor'da 8 futbolcunun sözleþmesi sona erdi
ABONE OL

Samsunspor, 11 yýl sonra boy gösterdiði Süper Lig'i 43 puanla 13. sýrada bitirerek ligde kaldý. FIFA tarafýndan 2 dönem transfer yasaðý getirilen ancak Ýsviçre Federal Mahkemesi tarafýndan 1 dönem ertelenen ceza, aksi bir karar çýkmadýðý sürece 2024-2025 sezonu yaz ve kýþ transfer sezonunda uygulanacak. Kýrmýzý-beyazlý ekipte bu sezon kadroda bulunan 8 oyuncunun sözleþmeleri ise 1 Haziran itibarýyla sonra ererek, 'serbest oyuncu' konumuna düþtü.

Kýrmýzý-beyazlý ekipte 31 Mayýs'a kadar sözleþmeleri bulunan oyunculardan stoper Alim Öztürk, kaleci Jakup Szumski, kenar forvet Moryke Fofana, ofansif orta saha Muhammed Gümüþkaya (kiralýk), orta saha Muhammet Ali Özbaskýcý, ön libero Osman Çelik, 6 numara Taylan Antalyalý (kiralýk) ve savunma oyuncusu Zeki Yavru serbest oyuncu konumuna düþtüler.

9 OYUNCU KÝRALIKTAN DÖNECEK

Karadeniz temsilcisinde sözleþmesi biten oyuncularýn yaný sýra sezonu baþka takýmlarda tamamlayan oyuncular da Samsunspor'a geri döndü. Santrafor Ahmet Saðat, sað bek Ali Ülgen, sað kanat Barýþ Alýcý, stoper Berk Taþkýn, 6 numara Celil Yüksel, stoper Elano Yegen, kenar beki Nanu Gomes, kanat forvet Gaetan Laura ve forvet Polat Yaldýr kiralandýklarý takýmlardaki sürelerini doldurarak Samsun temsilcisine katýldý.

Öte yandan Samsunspor'da kaleciler Okan Kocuk, Muammer Yýldýrým, defans oyuncularý Rick Van Drongelen, Lubo Satka, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Marc Bola ile Mustafa Haluk Tan, orta saha oyuncularý Carlo Holse, Emre Kýlýnç, Flevien Tait, Ait Bennasser, Oliver Ntcham, Kingsley Schindler, Soner Aydoðdu, Arbnor Muja, forvetler Marius Mouandilmadji, Ercan Kara, Landry Dimata ve Benito Raman'ýn sözleþmeleri devam ediyor.

Samsunspor'da sözleþmesi sona eren oyunculardan anlaþýlanlar ile gelecek sezon da yola devam edilmesi bekleniyor. Samsunspor'da Teknik Direktör Markus Gisdol de sezon sonu takýmdan ayrýlmýþtý. Kýrmýzý-beyazlýlar yeni sezonda takýmý çalýþtýracak teknik direktör arayýþlarýna da devam ediyor.