Sarunas Jasikevicius üst üste 4. kez Dörtlü Final'de
ABONE OL

Zalgiris Kaunas'ta forma giydiði 2013-2014 sezonunun ardýndan ayný takýmda asistan koç olarak göreve baþlayan Sarunas Jasikevicius, Gintaras Krapikas'ýn ardýndan 13 Ocak 2016'da takýmýn baþýna geçerek ilk baþantrenörlük deneyimini yaþadý. 48 yaþýndaki çalýþtýrýcý, kariyerinde Zalgiris Kaunas, Barcelona ve Fenerbahçe Beko'da baþantrenörlük yaparken, bu ekiplerin tamamýnda oyuncu olarak da forma giydi.

Asistan koç olarak çalýþtýðý dönemde Zalgiris Kaunas 2014-2015 sezonunda THY Avrupa Ligi'nde bir üst tura yükselmeyi baþarýrken, Son 16 Turu'nda ise 8 takýmlý E Grubu'nu 6. sýrada tamamladý. Zalgiris, bir sonraki sezon da ilk turu geçerken, Son 16 Turu'nda 8 takýmýn yer aldýðý F Grubu'nu son sýrada tamamladý.

2015-2016 sezonunun ortasýnda takýmýn baþantrenörü olan Sarunas Jasikevicius, THY Avrupa Ligi'nde bir sonraki sezon beklenen baþarýyý yakalayamadý. Avrupa Ligi'nin bugünkü formatýna döndüðü sezonda 30 maçta 14 galibiyet alan Zalgiris, ligi 10. sýrada tamamlayarak play-off hakký kazanamadý.

ÝKÝNCÝ SEZONUNDA ÝLK DÖRTLÜ FÝNAL

Zalgiris Kaunas'ýn baþýnda ilk tam sezonunu 2016-2017'de geçiren Sarunas Jasikevicius, baþantrenörlük deneyiminin ikinci sezonunda takýmýný Dörtlü Final'e taþýmayý baþardý.

THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 18 galibiyetle 6. sýrada tamamlamayý baþaran Zalgiris, play-off turunda Yunanistan'ýn Olympiakos ekibini 3-1'lik seriyle geçerek Dörtlü Final hakký kazandý.

Yarý finalde Fenerbahçe Beko'ya 76-67'lik skorla maðlup olan Zalgiris Kaunas, üçüncülük maçýnda Rusya temsilcisi CSKA Moskova'yý 79-77 yenmeyi baþardý.

-ENERBAHÇE BEKO'YA BOYUN EÐDÝ

Bir önceki sezon elde edilen üçüncülüðün ardýndan Zalgiris Kaunas, Sarunas Jasikevicius yönetiminde Dörtlü Final hedefiyle sezona baþladý.

Avrupa Ligi'nde normal sezonu 15 galibiyetle 8. sýrada tamamlayan Litvanya ekibi, ligi lider tamamlayan Fenerbahçe Beko ile play-off etabýnda eþleþti.

Zeljko Obradovic'in yönetimindeki Fenerbahçe Beko, Jasikevicius'un ekibi Zalgiris Kaunas'ý play-off turunda 3-1 geçerek Dörtlü Final'e yükselen taraf oldu.

Zalgiris Kaunas, Sarunas Jasikevicius'un takýmdaki son sezonu olan 2019-2020 sezonunda THY Avrupa Ligi'nde çýktýðý 28 maçta 12 galibiyetle 9. sýrada yer aldý. Sezonun kalaný ve Dörtlü Final, pandemi sebebiyle iptal edildi.

BARCELONA'NIN BAÞINDA ÜST ÜSTE 3 SEZON DÖRTLÜ FÝNAL'E YÜKSELDÝ

Ýspanya ekibi Barcelona'yla 2020-2021 sezonu baþýnda anlaþmaya varan Jasikevicius, THY Avrupa Ligi'ninin normal sezonunu 24 galibiyetle zirvede tamamladý.

Play-off turunda Rusya'nýn Saint-Petersburg ekibini 3-2'lik skorla geçen Barcelona, Dörtlü Final'e yükselmeyi baþardý.

Yarý finalde Ýtalya temsilcisi Olimpia Milano'yu 84-82 yenen Barcelona, finalde Anadolu Efes'e 86-81 kaybederek ikinci oldu.

Litvanyalý çalýþtýrýcý, baþantrenörlük deneyiminin beþinci sezonunda takýmýný ikinci kez Dörtlü Final'e taþýrken, THY Avrupa Ligi'nde ilk kez final oynama hakký kazandý.

ÝLK ÞAMPÝYONLUÐUNUN PEÞÝNDE

Barcelona'yla ilk sezonunda Dörtlü Final vizesi alan Jasikevicius, Ýspanyol ekibinde görev yaptýðý 3 sezonda da ayný baþarýyý tekrarladý.

2021-2022'de de normal sezonu ilk sýrada tamamlayan Barcelona, play-off turunda Almanya'nýn Bayern Münih ekibini 3-2'lik skorla geçmeyi baþardý.

Yarý finalde Real Madrid'e 86-83 kaybeden Barcelona, üçüncülük maçýnda Olympiakos'u 84-74 yendi.

2022-2023'te de Barcelona'nýn geçemediði engel Real Madrid oldu. Normal sezonu 23 galibiyetle tamamlayan Sarunas Jasikevicius'un ekibi, play-off turunda Litvanyalý çalýþtýrýcýnýn eski takýmý Zalgiris Kaunas'ý 3-0'lýk skorla geçerek Dörtlü Final biletini aldý.

Yarý finalde bir önceki sezonda olduðu gibi Real Madrid'e maðlup olan Barcelona, üçüncülük mücadelesinde AS Monaco'ya 78-66 yenilerek dördüncü sýrayý aldý.

FENERBAHÇE'DE DÖRTLÜ FÝNAL ÝSTÝKRARINI SÜRDRÜRDÜ

Barcelona'dan sezon baþýnda ayrýlan Sarunas Jasikevicius, aralýk ayýnda Dimitris Itoudis'in yerine Fenerbahçe Beko'nun baþýna geçti.

Göreve geldiðinde THY Avrupa Ligi'nde 13. sýrada olan sarý-lacivertliler, Jasikevicius'un ardýndan elde ettiði sonuçlarla normal sezonu 6. sýrada tamamladý.

AS Monaco'yu play-off serisinde 3-2'lik skorla geçen Fenerbahçe Beko, son maçta deplasmanda aldýðý galibiyetle de tarihe geçti. THY Avrupa Ligi'nde ilk kez bir takým, play-off serisinin beþinci maçýný deplasmanda kazanarak Dörtlü Final'e yükselmeyi baþardý.

Baþantrenörlük kariyerinde sekizinci sezonunu geçiren Sarunas Jasikevicius, pandemi sebebiyle iptal edilen sezonun haricindeki 7 sezonun beþinde takýmlarýyla Dörtlü Final'de mücadele etme hakký kazandý.

Zalgiris Kaunas'la 2017-2018 sezonunda üçüncülük yaþayan Jasikevicius, Barcelona'yla da bir ikincilik, bir üçüncülük ve bir kez de dördüncülük elde etti.

Kariyerindeki beþinci Dörtlü Final'i Fenerbahçe Beko'yla oynayacak 48 yaþýndaki baþantrenör, ilk þampiyonluðunu da sarý-lacivertli ekiple yaþamak istiyor.