Michael Schumacher komaya girdi
ABONE OL
Tedavi altına alındığı Grenoble Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında Schumacher'in durumunun sağlık kritik olduğu ve yaşam savaşı verdiği belirtildi.

Doktorlar, Schumacher'in hastaneye getirildiğinde ciddi bir beyin travması geçirdiğini, hemen ameliyata alındığını ve akabinde komaya girdiğini söyledi. Alman pilotun çarpmanın etkisiyle beyninin sağ tarafında lezyonlar oluştuğu ve kask takmasına karşın bunun yeterli koruma sağlamadığı ifade edildi.

Basın toplantısında, Schumacher'in ne zaman kendine geleceği sorusuna ise gereken tüm müdahalenin kendisine yapıldığı, ancak gelecek hakkında konuşmanın imkansız olduğu söylendi.

Schumacher'in tam anlamıyla yaşam savaşı verdiğini söyleyen hekimler, şu aşamada herhangi bir tahmin yürütemeyeceklerinin altını çizerek henüz bir teşhis koymak için çok erken olduğunu dile getirdi.

Schumacher'in şimdilik ikinci bir operasyona ihtiyaç duymadığı da kaydedildi.

Formula 1'de 1994-2004 arası 7 kez dünya şampiyonu olan efsanevi Alman pilot Schumacher, 3 Ocak'ta 45. doğum gününü kutlayacaktı.

Efsanevi Formula 1 pilotu, Fransız Alpleri'nde yer alan Meribel'de sabah saatlerinde kızıyla kayak yaparken düşmüş, kaskı olmasına rağmen başını taşa çarparak ağır yaralanmıştı. Pist görevlilerinin erken müdahalesiyle helikopterle Moutiers'de bir hastaneye kaldırılan Schumacher, daha sonra Grenoble'daki CHU de Grenoble Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Schumacher'in ailesinden teşekkür ve rica

Fransız Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçiren ve hastanede tedavisine devam edilen Michael Schumacher'in ailesi doktorlara teşekkür ederken, özel hayata saygı duyulması ricasında bulundu.

Alman pilotun menajeri Sabine Kehm tarafından yayımlanan açıklamada, "Medyadan, aile mahremiyetimize saygı duymasını rica ediyor ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Aile, açıklamada, pilotun tedavisiyle ilgilenen doktorlara da teşekkür ederken, Schumacher'in tedavisi için mümkün olan her şeyin yapıldığından da emin olduklarını belirtti.

Dün kaldırıldığı Grenoble Hastanesi'nde efsanevi pilotun sağlık durumuyla ilgili bugün yapılan basın toplantısında, Schumacher'in yaşam savaşı verdiği bildirilmiş ve beyninin sağ kısmının hasar gördüğü ifade edilmişti.

Formula 1'de 1994-2004 arası 7 kez dünya şampiyonu olan Alman pilot Schumacher, 3 Ocak'ta 45. doğum gününü kutlayacaktı.

Ünlü Formula 1 pilotu, Fransız Alpleri'nde yer alan Meribel'de sabah saatlerinde kızıyla kayak yaparken pist dışına çıkarak düşmüş, kaskı olmasına rağmen başını taşa çarparak ağır yaralanmıştı. Pist görevlilerinin erken müdahalesiyle helikopterle Moutiers'de bir hastaneye kaldırılan Schumacher, daha sonra Grenoble'daki CHU de Grenoble Hastanesi'ne sevk edilmişti.