Şenol Güneş: Arnavutluk maçının kadrosuna yarın karar vereceğim
ABONE OL

Armavutluk'un iyi bir takım olduğunu söyleyerek söze başlayan Şenol Güneş, ''Gruptan çıkabilmek için her maçı kazanmak zorundayız. Her maç zor, her maça kazanmak için çıkacağız. Tüm takımlara başarılar. Arnavutluk'u tanıyoruz. Onlar da bizi tanıyor. Zaten yakın ilişkilere sahip ülkeleriz. İtalya, Yunanistan ve İsviçre liglerinde oyuncuları var. Zor bir rakiple oynayacağız. Biz de iyi bir takımız. Sadece Arnavutluk karşısında değil sahaya çıkarken tüm rakiplere karşı kazanmak için sahaya çıkacağız.'' diyerek maç hakkında konuştu.

“O, BU, FRANSA DEMEDEN ÇIKIP KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ”

Gruptaki her maça 3 puan için çıkacaklarını belirten Güneş, ''Arnavutluk'un önceki maçlarını izledim. Yetenekli oyuncuları var. Bizim de yetenekli oyuncularımız var. Güzel bir maç olmasını bekliyorum. Böyle turnuvalara 4 senede bir gidiliyor. Biz de gidemeyince arayı açıyoruz. Açmamak lazım. Biz önce kendimize bakıyoruz. Rakibimize saygı gösteriyoruz ancak bizim kazanmaya ihtiyacımız var. Gruptaki tüm takımları rakip olarak görüyoruz. Hepsini kazanmak ve gruptan çıkmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. O, bu demeden, Fransa demeden çıkıp kazanmak için oynayacağız.'' dedi.

“KADRO KARARINI YARIN VERECEĞİM”

Arnavutluk karşısında çıkacak kadroya maç günü karar vereceğini belirten deneyimli teknik adam, ''Mahmut Tekdemir sol stoper oynayabiliyor. İrfan'ın da çıkışı var. Hangi oyuncu ile başlayacağıma yarın karar vereceğim. Çıkan her oyuncunun milli takım için hazır olduğunu düşünüyorum. En iyi silahlarımızı kullanmak istiyoruz. Biz şu anda aynı dili konuşuyoruz, aynı düşünceyi paylaşıyoruz, aynı amaç için uğraşıyoruz. Futbolun dili bir, niyeti bir. Yeter ki herkes aynı niyeti taşısın.'' sözlerini kullandı.

''50 YAŞINDA DA OLSAM GELİRİM''

A Milli Takım'a davet edilmesiyle ilgili konuşan Emre Belözoğlu, ''Göğsümüzde bu bayrağı taşıdığımız sürece heyecanım bitmez. Futbolu bıraktıktan sonra 50 yaşında evimde otururken de Milli Takım'a çağrılırsam aynı heyecanla gelirim. Bu heyecanımı ve konsantrasyonumu kaybetmedim. Kimsenin de kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Milli Takım'da olmak benim için şeref.'' diye konuştu.

A Milli Takım'ın kaliteli gençlere sahip olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, ''İyi bir jenerasyonumuz var. Genç ve tecrübelilerle iyi harmanlanmış, yetenekli bir kadromuz var. Turnuvalara gitmek istiyoruz.'' dedi.

''ŞENOL GÜNEŞ BÜYÜK AVANTAJ''

13 yıl sonra A Milli Takım'a geri dönen Şenol Güneş'le ilgili de konuşan deneyimli futbolcu, ''Şenol Güneş'in varlığı bizim için büyük avantaj. Hocamızla çalıştığımızda 19-20 yaşındaydım. Onun eğiticiliği oyuncular tarafından biliniyor. Herkesin seveceği bir Milli Takım oluşturmak istiyoruz ama turnuvalara da katılmayı hedefliyoruz.'' dedi.

Emre Belözoğlu, futbolu bırakıp bırakmayacağıyla ilgili yöneltilen soruya ise ''Benim için en değerli şey yarın oynayacağımız maç ve bunun dışında bir şey düşünmek istemiyorum. Sezon sonu zaten bir karar vereceğim ve futbola devam edip etmeyeceğimi o zaman tartışırız'' şeklinde yanıt verdi.