Şenol Güneş'ten beklenmedik açıklama: Bana bir teklif gelmedi, gelirse konuşur değerlendiririz
ABONE OL

Şenol Güneş’in açıklamaları şu şekilde:

"BURAK YILMAZ TÜRKİYE'NİN EN İYİ 2 FORVETİNDEN BİRİ"

“Burak’ın ciddi bir boyutta sakatlığı yok. Çalışmalarını sürdürüyor. Caner ve Burak'ın takıma katılması için hafta başını bekledik. Burak, futbolu çok seviyor. Ait olduğu yere saygı duyarak işini yapıyor. Burak, bu yeteneğiyle dünya çapında olacak bir oyuncu.

Burak için haksız eleştirileri doğru bulmuyorum. Takım için oynayacak, her şeyini verecek bir isim. Böyle bir oyuncunun yıpratılmasını, onun da yıpranmasını doğru bulmuyorum. Trabzon'dan ayrıldığında bize kızdılar. Şartlar onu gönderdi ve kulübe para kazandırdı.

Türkiye'nin en iyi 2 forveti Burak ve Cenk'tir. Aksini iddia eden varsa onu dinlemek isterim.

Burak'ı ben daha önce de istemiştim. İsterim ama bir garantisi yok. Mesela ben Messi'yi de istiyorum ama alamıyorum. Günün birinde belki gelebilir. Yarın başkana söyleyeyim görüşmelere başlasın.

Burak'ın maliyeti Vagner'den daha ucuz. Tartışıyoruz, neyi tartışıyoruz? Beşiktaş maçında yere düşmesi var, olabiliyor. Beşiktaş taraftarının ona sahip çıkacağını düşünüyorum.

Hakkılar, Şükrüler, Sebalar gibi olamasa da Beşiktaş camiasına yakışır bir Burak olacağını düşünüyorum. Burak, taraftarla kucaklaşacaktır. Taraftarlığı bilen bir adamın taraftarla buluşması kolay olacaktır.

Kimseye kolay kolay kefil olmam ama Burak Yılmaz'a kefilim”

BEŞİKTAŞ’TAN AYRILACAK MI?

“Şu an bulunduğum yerden memnunum. Yılsonunda mukavelem bitiyor. Sezon sonu değerlendireceğim. Gitsem de iyi bir iz bırakarak gittiğimi düşünürüm. İyi bir izlenim bıraktığımızı düşünüyorum. O yüzden burada mutluyum."

“Bana bir teklif gelirse bunu konuşur ve değerlendiririz. Mukavele ile ilgili bir konuşma geçmedi. Devamlı olarak kalacakmışım gibi çalışmaya devam ediyorum.”

TOLGAY ARSLAN’IN AKIBETİ

"Tolgay Arslan, Türkiye'nin en iyi oyuncularından. Ancak oynamadığı zaman mutsuz oluyor ve etrafını geriyor. Bu yeni bir şey değil. 'Gideceğim, gideceğim' diyordu, ben de 'git' dedim ama kaldı. Sonra onu oynattım. Oynamadı yine üzüldü ve ben de ayrılmasını düşündüm."

"TOLGA ZENGİN KONUSUNDA YÖNETİMLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ"

“Gökhan Töre'nin oynaması gerekiyor. Az süre vermiş olabiliriz ama maçlar kritik. Babel, Lens, Quaresma var, oynatamadık. Vagner çok yetenekli ama bizde tutmadı. Oynamadığı zaman sorun yaratmadı ama beklediğimizi veremedi. Güven ve Mustafa'nın yedeği Vagner olmaz”

“Kadro dışılar arasında sadece Tolga Zengin hakkında yönetimle farklı düşünüyoruz. Kulüp içinde bir iki senedir şikayetler vardı. Bence kalması ve Utku'nun 6 aylığına kiralık gitmesi doğru olurdu. Kabul ederken üzüldüm ama oldu.”

"Gelen de olabilir, giden de. Ricardo Quaresma'yı bilmiyorum. Bir ara öyle bir durum konuşuldu ama olmadı. Belki defansa oyuncu almamız gerekebilir."

"Nicolas Isimat-Mirin'i üç senedir takip ediyoruz ama fiyatı pahalıydı, alamadık. Şimdi oynamadı ve fiyatı düştü, oynasaydı alamayabilirdik. Eksikleri olabilir, zaten mükemmel olsa kimse bırakmaz. İdmanda iyi şeyler yapıyor, fikrimiz olumlu. Oynayacak görünüyor."

"Hiç sevmediğim şey defansın ve kalecinin oturmaması. Orta sahalar ve forvetler değişebilir fakat savunma kısmında süreklilik gerekiyor. Biz de bu sene bunun sıkıntısını yaşadık. Umarım ikinci yarıda savunmamız yerine oturacak."

TOLGAY ARSLAN – ŞENER ÖZBAYRAKLI TAKASI

"Şener Özbayraklı, Türkiye'nin en iyi sağ beklerinden birisi ama görüşmemiz olmadı. Tolgay'ın Fenerbahçe ile görüştüğü yazılıyor. Bizimkiler de takas değil para istiyorlar diye biliyorum. Tolgay iyi bir futbolcu. Alınırken, takas edilsin diye alınmadı."

“HEM SAĞ BEK, HEM DE SOL BEK ALABİLİRİZ”

“Giden olursa hem sağ bek hem sol bek alabiliriz. Gökhan Gönül'ün sakatlığı olmazsa başka kimseyi orada oynatmam. Belki orta saha da alabiliriz duruma göre. Stoperde Enzo'nun durumu belli değil, gidebilir. Rakamsal düşüşler hedefliyoruz.”

OĞUZHAN ÖZYAKUP SÖZLERİ

“Oğuzhan'ın yeteneklerini konuşmayalım, hepimiz biliyoruz. Sahaya yansıtmasını biliyoruz. Altın, çamura düşse de altındır.

Oğuzhan ve Adem'i birlikte oynattığımızda sıkıntı çekiyoruz. Ben tersini düşünüyordum ama tersini gözlemledik.

Oğuzhan ve Adem Ljajic'ten hücumda daha iyi olmalarını bekliyorum. Şu an Larin'den memnunum. Buraya çıkarmak için uğraştık. Güven sene başı iyiydi, şimdi biraz bocalıyor.”

“FATİH VE LARİN’İ İSTEYEN TAKIMLAR VAR”

“Fatih hem sağ bek, hem sol bek, hem stoperde oynuyor. Eğer oynayacaksa kiralık veririm ama oynamayacaksa kalsın. Hem Fatih'i hem de Larin'i isteyen takımlar var.”

“Altyapıda stoperde sol ayaklı Ege var. Fiziği ve tekniği iyi ama biraz ağır. Onu çözersek kullanabiliriz diye düşünüyorum. Altyapıdan orta saha çıkarsam nerede oynatacağım. O yüzden stoper diyorum.”

“Douglas konuşuluyordu. Sağ bek ve sağ stoper oynayabilen bir futbolcu vardı. Onu alabilirsek iyi olurdu. Şener bu yüzden avantajlıydı. Önce de elden çıkarmalıyız. Sayımız fazla.

Fatih Sivasspor'u istiyor gibi ama farz edelim ki Enzo gitti ve kimseyi alamadık. Niye göndereyim şimdi? Ama çocuk da oynamak istediğini söylüyor”

BABEL KONUSU

"Babel ile iki defa konuştum. Bu sene ondan beklediğimizi alamadık. Adriano'dan da istediğimizi alamadık. Takımdaysan, elinden gerekeni yapacaksın. Babel varken, sol açık almam. İyi teklif varsa istemesem bile 'Gitsin' derim. Bugün, yarın artık kararını vermeli."

SERDAR AZİZ GÜNDEMDE Mİ?

“Serdar Aziz bildiğim bir futbolcu. Sabırlı olmak lazım. Sakatlığı da var diyorlar. Transferi yönetim yapıyor. Biz fikir veriyoruz ama kararı yönetim veriyor. Ben yönetimle görüşemiyorum, randevu alıyorum bu aralar.”