Þenol Güneþ'ten çarpýcý sözler! ''Fenerbahçe baþarýlý oldu''
ABONE OL

Trabzonspor Teknik Direktörü Þenol Güneþ, basýn toplantýsýnda gündeme dair açýklamalarda bulundu.

ÝÞTE ÞENOL GÜNEÞ'ÝN AÇIKLAMALARI!

"Bu basýn toplantýsýný milli arada yapmak istiyordum ama boþluk bulduk. Sizleri bilgilendirmek istedim. Sonuçlarýn sizleri memnun etmediðini biliyoruz. Gerçekleri bilmek iyi ama bunlarý sürdürmek kötü."

"YERÝMÝZDEN MEMNUN DEÐÝLÝZ"

"Trabzonspor'da camia bulunduðu yerden memnun deðil. Kimi ne kadar etkiliyor bilmiyorum ama gördüðüm bu. Baþkan, takýmdaki tüm yetkiyi ve sorumluluðu bana verdi. Bulunduðumuz durumdan sorumlu benim. Baþarý için en büyük kararlarý alacak benim. Þeffaf olarak her þeyi paylaþacaðým. Eleþtiriler normal ama en üst seviyede olduðu dönemi yaþýyoruz. Beklemediðimiz sonuçlar aldýk. Oyun, hayallerimizin gerisinde kaldý. Bu durumu düzeltmeliyiz."

"TAKIMIN SORUNU ÖZ GÜVEN"

"Yetenekli oyuncularýmýz var ama taraftarýmýzýn desteðiyle sonuçlara ulaþacaðýz. Ýyi takým olduðumuzu gösteremiyoruz. Bunun nedenlerini ve yapacaklarýmýzý paylaþacaðým. Takýmýn moral ve öz güven sorunu var. Hatta yanlýþ tespitler var. Bireysel ve takým olarak iyi olmalýyýz. Organizasyonu ben yapacaðým ama katýlým saðlayacak oyuncularýmýz. Birbirimizi belki üzeceðimiz anlar da olacak ama düzeleceðiz. Takýmýn oyun ve uyum sorunu var. Bazý oyuncular tecrübeli ama beklediðimizin altýnda. Belki algýlamada sorun var."

"TESLÝM OLMAYACAÐIZ, PES ETMEYECEÐÝZ"

"Oyuncularla bugün hiç yapmadýðým kadar uzun bir toplantý yaptým. Teslim olmayacaðýz, pes etmeyeceðiz. Susmayý ve konuþacaðýmýz anlarý bilmiyoruz. Bazen içimize atýyoruz, bu çözüm getirmez. Herkes konuþmalý ama saygýsýzlýk olmadan! Neyi gizliyoruz? Hakaret olmadýktan sonra eleþtiri bize katký yapar."

"TRANSFER YAPMAYI DÜÞÜNÜYORUZ"

"Baþkan her gün arýyor. Üzülüyor, morali bozuluyor. Çok þey yapmaya çalýþýyor. Þu anda yapacak bir þey yok. Transfer bazen çözümdür ama fazlalýk transferler de sorun olur. Burada da eleþtiriler olacak. Oyuncu alalým ya da almayalým, bizim oyunumuz iyi olacak. Devre arasýnda transfer yapmayý düþünüyoruz."

"HEPSÝNÝ TEDAVÝ EDECEÐÝZ"

"Gözüm görmüyorsa, doktora giderim tedavi ettiririm. Ya da kör olurum! Bütün oyuncular bizim parçalarýmýz. Hepsini tedavi edeceðiz."

"HAKEM MAZERET DEÐÝL"

"Trabzonspor'u kendi haline býraksanýz bile bu sonuçlarý almamasý gerekiyordu. Þartlar ne olursa olsun kendi oyunumuzu oynayacaðýz. Hakemi mazeret etmeyeceðiz. Rakiplerle de boðuþmayacaðýz. Ýþe önce kendimizden baþlayacaðýz. Bu takýmý baþarýya ulaþtýrmaktan baþka çaremiz yok. Bunu yapacaðým! Ne olursa olsun deðiþecek! Çok sýkýntý çekeceðim ama bunu ben üstleneceðim."

"ASLA AÞAÐILARI KABUL EDEMEYÝZ"

"Puan olarak durumumuza bakmýyoruz. Her maçý kazanmak için sahaya çýkacaðýz. Devreye kadar tekli rakamlardaki puan farkýný önemsemiyorum. Yarýþta olur muyuz, olmaz mýyýz tereddüdüne düþüyoruz þu an. Üste bakýyoruz yokuz! Çok kötü bir görüntü! Trabzonspor aþaðýlarý kabul edemez, mümkün deðil!"

"AYAK OYUNLARINI BÝLÝYORUM, BEKLEYÝN!"

"Futbol ayakla oynanan oyun. Sahada ayakla oynan oyunu düzeltelim, diðer ayak oyunlarýna geliriz. Hiçbir þey deðiþmedi. Gündemde var, biliyoruz. Allah bize o yanlýþlarý yaptýrmasýn. Yanlýþ yapanlara cevap vermenin yeri ve zamaný var. Bu da yerinde ve zamanýnda olacak. Þu an bizim konuþacak durumumuz yok. Hakem golü verdi vermedi... Neden konuþayým. 5 tane, 10 tane pozisyona gir o vermezse ben yine onu konuþacaðým."

"ÞÝKAYETLER ÇOK FAZLA"

"Maçlarý kazandýðý halde þikayetleri arþa çýkaran arkadaþlarýmýz var. Þikayetler o kadar fazla ki... O bir taktik olarak yapýlýyor, buna izin veren bir ortam var. Türkiye'de kim haklý, kim haksýz bazen karýþýyor. Onlara beni þimdi sokmayýn. Buna bir süre ihtiyacým var."

"AÐIR DA KONUÞURUZ AMA..."

"Olumsuzluktan ben de etkileniyorum ve o duruma düþmek istemiyorum. Kendi performansýmý düþürmek istemiyorum. Benim hýrsým camiaya yansýyacak. Ondan sonra bakalým bizi kim durduracak! Kimin yaptýðýný biliyorum. Aðýr konuþmasýný da biliriz, ona gerek yok! O sonraki iþ!"

"5'LÝK OYUNCUYA 10 MÝLYON VERÝRSEN..."

"Kulüplerde gereksiz harcamayý ve borçlanmayý doðru bulmam. 5 milyonluk oyuncuya, 10 milyon verirsen, baþarýlý olsan bile batacaksýn! Trabzonspor'da artýk yokluk yok, varlýk var! Bundan sonra baþarýsýzlýk kabul edilemez! Kimse teslim olmasýn! Kesinlikle baþarýlý olacaðýz, bu oyuncular bundan daha iyi olacak. Yine kaybedeceðiz, rakip daha iyi oynarsa kaybederiz."

"KEÞKE YÜKLENSEYDÝK"

"Arseniy Batagov'a yükleme yapýp da sakatlýk yaþamayalým diye dar alanda dinlenerek idman yaptýk ama yine de sakatlýk yaþadýk. Keþke yükleseydik."

"F.BAHÇE OYUNCU SATTI, ELEÞTÝRÝLÝYOR"

"Fenerbahçe oyuncu üretti ve sattý, bu konuda baþarýlý oldu. Ancak þampiyonluk gelmeyince eleþtiriliyor. Dört takým ayný parayý harcasa, biri þampiyon olacak ve diðer üçü borçlanacak. Þampiyonluk dýþýnda oyuncu satýp gelir elde ederseniz, bu da baþarý ve önemli. Biz de þampiyonluk için yola çýktýk ama býrak þampiyonluðu, sahaya çýktýðýmýzda baþarýsýz durumdayýz. Gerçeklerimiz o deðil. Takýmýn oturmasý çok önemli. Ýdeal 11 daha bulamadým, üzgünüm."