Þenol Güneþ'ten Þamil Ekinci için taziye mesajý
ABONE OL

Güneþ, Ekinci'nin vizyon ve misyonuyla Trabzonspor'un sadece ulusal baþarýlarla kalmamýþ, ayný zamanda uluslararasý arenada da adýndan söz ettirdiðini belirterek, "Þamil Ekinci centilmenliði, özverisi, saygýnlýðý ve vizyonuyla kulübümüzün Avrupa'ya açýlmasýnda önemli bir rol oynamýþtýr.

Trabzonspor Teknik Direktörü Þenol Güneþ, dün akþam yaþamýný yitiren eski baþkanlardan Þamil Ekinci için bir taziye mesajý yayýmladý. Güneþ Ekinci'nin, centilmenliði, özverisi, saygýnlýðý ve vizyonuyla bordo-mavili kulübün Avrupa'ya açýlmasýnda önemli bir rol oynadýðýný belirterek, "Onun vizyon ve misyonuyla, Trabzonspor sadece ulusal baþarýlarla kalmamýþ, ayný zamanda uluslararasý arenada da adýndan söz ettirmiþtir. Hayal ettiren ve hayallerimizi gerçeðe dönüþtüren çok deðerli efsane baþkanýmýzdý" dedi.

Teknik Direktör Þenol Güneþ, mesajýnda þu görüþlere yer verdi:

"Kulübümüzün en parlak günlerinin mimarlarýndan, efsane baþkanýmýz Þamil Ekinci'nin vefatý tüm camiamýzý olduðu gibi bizleri de derinden üzmüþtür. Kýrþehir'den gelip Trabzon'a yerleþen ve burada bir iþ adamý olarak hayatýný sürdüren Þamil Ekinci, Trabzonspor'un sadece bir þehir takýmý olmadýðýnýn, aksine Türkiye'nin dört bir yanýna yayýlan bir sevgi ve baðlýlýk zinciri olduðunun en somut kanýtýdýr. 1969 yýlýnda kulübümüzde önce yöneticilik daha sonra ise baþkanlýk yapmaya baþlayan ve bu görevleri uzun yýllar boyunca baþarýlý bir þekilde yürüten Ekinci, yöneticilik kariyeri sonrasýnda da Trabzonspor'u her zaman kalbinde taþýmýþ bir deðerdi. Þamil Ekinci, centilmenliði, özverisi, saygýnlýðý ve vizyonuyla kulübümüzün Avrupa'ya açýlmasýnda önemli bir rol oynamýþtýr. Onun vizyon ve misyonuyla, Trabzonspor sadece ulusal baþarýlarla kalmamýþ, ayný zamanda uluslararasý arenada da adýndan söz ettirmiþtir. Hayal ettiren ve hayallerimizi gerçeðe dönüþtüren çok deðerli efsane baþkanýmýzdý. Daha önce de belirttiðim gibi, bana göre Þamil Ekinci, kendim de dahil olmak üzere, en iyi Trabzonsporludan daha Trabzonsporlu biriydi. Trabzon þehrini benimseyen, onunla yaþayan ve hayatýný bu þehir ve kulüp ile birleþtiren bir isimdi. Trabzonspor, sadece Trabzon'un veya Karadeniz Bölgesi'nin deðil, Anadolu'nun ruhunu yansýtan bir kulüptür. Þamil Ekinci de bu Anadolu ruhunun kulübümüzdeki en önemli temsilcilerinden biriydi. Onun mirasý ve býraktýðý izler, Trabzonspor'un tarihinde her zaman hatýrlanacak ve yaþatýlacaktýr. Þimdi kökü mazide olan bir geleceði inþa edeceðiz ki Þamil baþkan ve bu kulüp için büyük fedakarlýklarda bulunan diðer deðerlerimiz huzur içinde uyusunlar. Þamil Ekinci baþkanýmýza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve camiamýza baþsaðlýðý diliyorum."